خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 25 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تنش‌زایی دوباره آمریکا در شرق آسیا با اعزام ناوگروه به دریای جنوبی چین

فارس | بین‌الملل | سه شنبه، 17 فروردین 1400 - 15:15
نیروی دریایی آمریکا از حرکت ناوگروه هواپیمابر خود در نزدیکی جزایر چین در دریای جنوبی، بعد از عبور از تنگه تایوان خبر داد.
چين،تايوان،دريايي،جنوبي،آمريكا،درياي،گروه،تنگه،پكن،نيروي،دري ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در ادامه اقدامات تحریک‌آمیز و تنش‌زای آمریکا در شرق آسیا، ناوگروه نیروی دریایی این کشور به جزایر جنوب چین نزدیک شد.
ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا امروز (سه‌شنبه) در بیانیه‌ای ادعا کرد گروه ضربت دریایی به هدایت ناو هواپیمابر «یو‌.اس.اس تئودور روزوِلت» با حرکت در دریای جنوبی چین و نزدیک شدن به جزایر تحت کنترل پکن، «حقوق و آزادی دریانوردی» را اعمال کرده است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این دومین بار در سال جاری است که ناوگروه روزوِلت به بهانه انجام عملیات‌های معمول، با عبور از تنگه تایوان، وارد دریای جنوبی چین می‌شود.
دریادار «دوگ وِریسیمو» فرمانده این گروه جنگی می‌گوید: «بسیار عالی است که برای اطمینان دادن به متحدان و شرکای خود درباره اینکه ما به آزادی دریانوردی متعهد هستیم، به دریای جنوبی چین بازگشتیم.
در جریان استقرار گروه ضربت، از طریق عملیات‌های مشترک با دوستان خود یعنی کره جنوبی، ژاپن، استرالیا، هند و مالزی تعهد خود به نظم منطقه هند و اقیانوس آرام را ثابت می‌کنیم».
به نوشته وبگاه اطلاع‌رسانی نیروی دریایی آمریکا، ناوگروه روزولت در زمانی که در دریای جنوبی چین حضور دارد، عملیات‌های روتین دریایی و پروازی، تمرینات تهاجمی دریایی، عملیات‌های ضد زیردریایی و مانورهای تاکتیکی هماهنگ انجام می‌دهد.
وزارت امور خارجه چین پیشتر با محکوم کردن عبور ناوشکن‌های آمریکایی از تنگه تایوان و حرکت در دریای جنوبی، هشدار داده بود آمادگی دارد هر زمان به هر تهدید و تحریک پاسخ دهد.
این اقدام تحریک‌آمیز ایالات متحده در شرایطی صورت گرفته‌ است پکن، تایوان را بخشی از سرزمین متعلق به چین می‌داند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند.
آمریکا با اعزام ناو به تنگه تایوان و کمک نظامی به تایوان عملا در مسیر حمایت از این جزیره است و پکن بارها به این مسئله اعتراض کرده است.
این در حالی است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد از جمله آمریکا، تایوان را به عنوان کشور مستقل به رسمیت نمی‌شناسند.
انتهای پیام/م