مشکلات اقتصادی عامل بی اعتنایی اصناف نسبت به اجرای دستورالعمل ستاد ملی کرونا درباره تعطیلات
در حالی که ستاد ملی کرونا برای مهار موج پنجم کرونا از 10 روز پیش دستورالعمل تعطیلی گروههای شغلی 2، 3 و 4 را صادرکرده است، اما اغلب اصناف بی توجه به این دستورالعمل به فعالیت صنفی خود ادامه میدهند.
در حالی که ستاد ملی کرونا برای مهار موج پنجم کرونا از 10 روز پیش دستورالعمل تعطیلی گروههای شغلی 2، 3 و 4 را صادرکرده است، اما اغلب اصناف بی توجه به این دستورالعمل به فعالیت صنفی خود ادامه میدهند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با آغاز پیک پنجم کرونا و قرمز شدن وضعیت کرونایی اغلب شهرهای کشورمان، ستاد ملی کرونا در راستای کنترل شیوع ویروس کرونا طی مصوبهای تعطیلی گروههای شغلی دو، سه و چهار را تا رفع موج پنجم کرونا اعلام کرد و بدین وسیله به جز 29 رسته شغلی گروه یک که البته گروه عظیمی از مشاغل را تشکیل میدهند، سایر گروههای شغلی اجازه هیچ فعالیتی ندارند.
اما علیرغم دستورالعمل ستاد ملی کرونا در مورد تعطیلی اصناف، گذری در خیابانهای شهر تهران نشان میدهد که کمتر واحد صنفی دستورالعمل اخیر ستاد ملی کرونا را رعایت کرده است.
البته واحدهای صنفی واقع در خیابانهای اصلی تهران به علت بازرسیهای احتمالی نسبت به رعایت مصوبه دقیق تر عمل کنند، اما به جرات میتوان گفت که اکثریت واحدهای صنفی واقع در خیابانهای فرعی تهران، مصوبه اخیر ستاد ملی کرونا را رعایت نمیکنند و به فعالیت واحد صنفی خود علیرغم شرایط قرمز کرونایی ادامه میدهند.
* با وجود مشکلات اقتصادی امکان بستن مغازهام را ندارم
دارنده یک واحد صنفی عرضه کننده پوشاک در تهران در مورد علت باز بودن واحد صنفیاش علیرغم شرایط قرمز کرونایی، گفت: با توجه به شرایط سخت مالی و اقتصادی امکان بستن ماندن واحد صنفیام را ندارم.
وی با انتقاد از اینکه مسئولان برای کنترل و مهار بیماری کرونا هیچ اقدام خاصی به جز تعطیل کردن اصناف تاکنون انجام ندادهاند، گفت: وقتی تمام ادارات دولتی و خصوصی باز است، وقتی جمعیت فراوانی روزانه از وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس استفاده میکنند و وقتی مردم در پارکها بدون اعتنا به شرایط کرونایی دور هم جمع میشوند و هیچ نظارتی بر این وضعیت وجود ندارد آیا با تعطیلی کردن برخی از گروههای شغلی امکان مهار کرونا وجود دارد؟
* دولت ماهانه 2 میلیون تومان یارانه کرونا بدهد، مغازهام را تعطیل میکنم
این فروشنده پوشاک اظهار داشت: مسئولان بدون هیچ حمایتی انتظار دارند، مردم در این شرایط سخت، مغازههایشان را تعطیل کنند، در حالی که من از همین جا به مسئولان میگویم که اگر فقط ماهانه 2 میلیون تومان به عنوان یارانه کرونا به من بپردازند، حاضرم مغازهام را 6 ماه تعطیل کنم تا کرونا پایان یابد.
وی اظهار داشت: مسئولان گاهی انتظار دارند که مالک از مستاجر اجاره دریافت نکند، اما سوال من این است که چرا دولت برای حمایت از اقشار آسیب پذیر هزینه نمیکند.
این فروشنده پوشاک افزود: در صورتی که دولت حمایت کند، قرارداد اجاره مغازه را با مالک فسخ خواهم کرد و در خانه مینشینم، به امید روزی که کرونا تمام شود، اما دولت بدون حمایت فقط از ما انتظار و توقع دارد که مغازههایمان را تعطیل کنیم.
این فعال صنفی بیان داشت: فعالیت اصناف از سال 98 تاکنون چندین بار به علت کرونا تعطیل شده است و من در تمام موارد اقدام به تعطیلی واحد صنفی خود کردهام، اما با توجه به روند کند واکسیناسیون معلوم نیست کرونا تا چه زمانی ادامه یابد، بنابراین واقعا امکان تعطیل کردن واحد صنفیام را ندارم، اگرچه بازار هم در شرایط رکود شدید قرار دارد و کسب و کار اصلا رونق ندارد.
* ادامه تعطیلی واحدهای صنفی بدون حمایت دولت امکان پذیر نیست
حمید اسلامی فروشنده مبلمان نیز که یک فروشگاه نسبتا بزرگ در یکی از خیابانهای فرعی واقع در جنوب تهران دارد، در مورد علت باز بودن واحد صنفیاش علیرغم دستورالعمل ستاد ملی کرونا مبنی بر لزوم تعطیلی واحدهای صنفی گروه شغلی 2، 3 و 4 گفت: مخارج زندگی بالاست و برای اصناف رعایت دستورالعمل اخیر ستاد ملی کرونا امکان پذیر نیست.
وی اظهار داشت: با تعطیل شدن واحدهای صنفی اجاره بها، مزد کارگر و مالیات هیچ کدام کسر نمیشود، هزینه
های آب، برق، گاز و تلفن نیز سرسام آور است بنابراین واقعا امکان تعطل کردن نداریم.
این فروشنده مبلمان اظهار داشت: از سال 97 تاکنون اصناف با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند بازار کاملا راکد است و هزینههای تولید بسیار بالار رفته است، قیمت پارچه های مبلی بسیار گران شده است و مردم در این شرایط مبلمان را کالای لوکس میدانند و خرید چندانی ندارند، بنابراین با این وضعیت نمیتوان انتظار تعطیلی واحدهای صنفی را هم داشت.
به گزارش فارس، عدم رعایت دستورالعمل اخیر ستاد ملی کرونا مبنی بر تعطیلی گروه های شغلی 2، 3 و 4 قابل پیش بینی بود زیرا رئیس اتاق اصناف تهران طی نامه ای در مورخ 13 تیر 1400 به استاندار تهران اعلام کرد که با وجود شرایط بد اقتصادی امکان تعطیلی واحدهای صنفی وجود ندارد، اما برای اثربخشی بیشتر کنترل بیماری کرونا در صورت لزوم باید بانکها و سازمان و ادارات مالیاتی نیز همراه با اصناف تعطیل شوند و در تعطیلات از ما مالیات نخواهند.
علی اصغر بهبانی، رئیس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان کالای کشباف و جوراب تهران با انتقاد از تعطیلات مکرر اصناف به علت کرونا گفت: اگرچه تعطیلات مکرر کرونایی مشکلات زیادی را به لحاظ مالی برای اصناف بوجود آورده است، اما هیچ مقام مسئولی بررسی نمیکند که این تعطیلات چه مشکلاتی را بر اصناف حاکم کرده است.
وی با اشاره به تعطیلات مکرر کرونایی از سال 98 تاکنون بیان داشت: گروه های تولیدی از قبل قراردادهای خود را با مشتریان تنظیم و تعهدات قراردادها را امضا میکنند، اما تعطیلی مکرر باعث شده تا نتوانند به تعهدات خود پایبند باشند.
به گزارش فارس با وجود شرایط بد اقتصادی و عدم پایبندی اصناف به دستورالعمل ستاد ملی کرونا مبنی بر تعطیلی واحدهای صنفی به خصوص در دوره جدید، این دستورالعمل ها کارایی خود را از دست داده است، لذا به نظر میرسد تا دولت با اقدامات شایسته از قبیل سرعت بخشی به واکسیناسیون و محدود کردن تردد در مکانهای عمومی مانند پارکها و همچنین جلوگیری از مسافرتها نسبت به مهار این بیماری اقدام کند و در صورت لزوم با تعطیلات سراسری طی زمان کوتاهتری در کنترلهای موجهای کرونا اقدام کند، زیرا تکرار مکرر تعطیلات برخی از مشاغل موجب نارضایتی عدهای از مشاغل خواهد شد، ضمن اینکه اثربخشی لازم را نیز نخواهد داشت.
انتهای پیام/ب