خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 26 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ایران: به اقدام نسنجیده آژانس بین المللی واکنش نشان می‌دهیم - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 24 شهریور 1403 - 04:35
نماینده ایران نزد سازمان های بین المللی در وین با اشاره به اختلاف نظر شورای حکام بر سر قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان علیه ایران، اعلام کرد ما آماده ایم تا به هر موضع و اقدام نسنجیده ای واکنش نشان دهیم.
آژانس،ايران،جمهوري،پادمان،تعهدات،اسلامي،ادامه،توافقنامه،اتمي ...

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، محسن نذیری اصل، سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین المللی مستقر در وین در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به اختلاف نظر شورای حکام بر سر قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان علیه ایران در نشست دور قبل تصریح کرد: مسائل فنی نباید با ملاحظات سیاسی مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با وجود اقدامات تحریک‌آمیز سه کشور و تصویب قطعنامه، به اجرای توافقنامه پادمان جامع وفادار ماند و به تعامل با آژانس ادامه داد.
نذیری اصل درباره هزینه ادامه این اقدامات نسنجیده هشدار داد و تصریح کرد: در حالی که جمهوری اسلامی ایران در گفتار و عمل تمایل و ترجیح خود را برای تعامل سازنده با آژانس نشان داده، ما آماده‌ایم تا به هر موضع و اقدام نسنجیده‌ای واکنش نشان دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به مکاتبات اخیر میان مدیرکل آژانس و رئیس جمهوری ایران اشاره کرد و گفت: امیدواریم این تعاملات راه را برای همکاری بیشتر با هدف حل و فصل مسائل باقی مانده و حرکت رو به جلو در جهت رسیدن به موقعیت بهتری که در خدمت اهداف مندرج در اساسنامه آژانس باشد، هموار کند.
نماینده ایران با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به همکاری‌های سازنده فنی خود با آژانس در راستای حقوق و تعهدات خود بر اساس معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و توافقنامه پادمان جامع ادامه می‌دهد، گفت: جمهوری اسلامی ایران به طور مداوم به تعهدات خود ذیل توافقنامه پادمان جامع از جمله از طریق حداکثر همکاری با آژانس برای اجرای فعالیت‌های راستی آزمایی خود عمل کرده و تحت قوی ترین فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارتی آژانس بوده است.
وی در ادامه درباره آخرین گزارش مدیرکل آژانس درباره فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان گفت: در مورد بیانیه مشترک 4 مارس 2023، جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت و حتی پیش از رسیدن به توافق در مورد روش‌ها، به آژانس اجازه داد که 9 دوربین نظارتی و دو دستگاه نظارت بر غنی‌سازی (EMD) نصب کند.
ایران همچنین به آژانس اجازه داد تا با موفقیت دوربین‌ها را سرویس و داده‌های ضبط شده را ذخیره کند.
پیشرفت حاصل از همکاری متقابل با آژانس باید توسط شورای حکام به رسمیت شناخته شود.
وی خاطر نشان کرد: باید تمایز واضحی بین تعهدات قانونی کشورهای عضو تحت موافقت نامه‌های پادمان مربوطه و تعهدات داوطلبانه آنها وجود داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که چنین تعهدات داوطلبانه به تعهدات پادمان قانونی تبدیل نمی‌شوند.
سفیر کشورمان در مورد مسائل باقی مانده هم گفت: همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، امکان رسیدگی و حل‌ و فصل یک مکان را فراهم کرد و این مسئله در گزارش مدیرکل در ژوئن 2023 (GOV/2023/26) منعکس شده است.
تعامل با آژانس برای رسیدگی به مسائل به اصطلاح پادمانی باقی مانده درباره دو مکان دیگر ادامه دارد.
اما اسناد ساختگی و اطلاعات جعلی ارائه شده توسط طرف ثالث شناخته شده، آژانس را به نتیجه گیری اشتباه و غیرقابل اعتماد در این زمینه سوق می‌دهد.
وی تصریح کرد: ایران توضیحات خود را در مورد علل احتمالی وجود ذرات اورانیوم در آن مکان‌ها ارائه کرده است.
با توجه به این واقعیت که ایران هنوز نتوانسته هیچ دلیل فنی برای حضور ذرات اورانیوم بیابد، منطقی است که عناصر احتمالا خارجی، مانند خرابکاری و یا اقدام مخرب، در آلودگی آن مکان‌ها دخیل بوده‌اند.
سفیر کشورمان درباره تصمیم ایران برای لغو مجوز تعدادی از بازرس‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیح داد: بر اساس ماده 9 توافقنامه پادمان جامع، اعتراض به تعیین بازرسان، در هر زمان، حتی پس از تعیین، یک حق حاکمیتی کشورهای عضو است.
این اقدام به هیچ وجه به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر توانایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای انجام فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارت خود تأثیری نمی‌گذارد.
وی در همین پیوند خاطر نشان کرد: ایران با تعیین 14 بازرس جدید پیشنهادی آژانس موافقت کرد.
نذیری درباره کد اصلاحی 3.1 توضیح داد که پذیرش آن، «از جمله اقدامات شفافیت و اعتمادسازی بود که در بند 65 پیوست برجام منعکس شده است.
وی گفت: به دنبال خروج ایالات متحده از برجام و ناتوانی اتحادیه اروپا در اجرای تعهدات خود ذیل این توافق، جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حقوق خود بر اساس بندهای 26 و 36 برجام، تمام اقدامات شفاف‌سازی فراتر از موافقتنامه پادمان خود از جمله کد اصلاح شده 3.1 را متوقف کرد.
انتهای پیام/