تشریح آخرین وضعیت ماهواره چمران1
ماهواره چمران1 با جذب توان حداکثری آماده اجرای مانورهای مداری در طول عمر خود خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محرم غیاثوند مدیر گروه ساخت ماهواره چمران1، آخرین وضعیت این ماهواره را تشریح کرد و گفت: پس از پرتاب موفق ماهواره چمران 1 با ماهواره بر قائم 100 در 24 شهریور ماه، خوشبختانه مرکز کنترل مأموریت با استفاده از 3 سامانه زمینی در مناطق جغرافیایی مختلف کشور توانست از همان لحظات اولیه جدایش و تزریق ماهواره در مدار با ماهواره ارتباط برقرار کند و دادههای ماهواره را دریافت و فرامین لازم را ارسال کند.
بر مبنای طراحی از پیش تعیین شده، قبلی، ابتدا زیر سامانههای اصلی ماهواره تحت ارزیابی و تحلیل داده قرار گرفت.
زیرسامانه هایی مثل مدیریت زمان و انرژی، رایانه مرکزی، مخابرات، تعیین و کنترل وضعیت، موقعیت یابی و زیر سامانه پیشرانش.
وی افزود: پس از اطمینان از عملکرد صحیح زیرسامانههای اصلی ماهواره، اجرای الگوریتمهای دینامیک پرواز شامل موقعیتیابی، تعیین و کنترل وضعیت در دستور کار قرار گرفت.
خوشبختانه حالتهای مختلف چرخشزدایی ماهواره، نشانه روی به سمت زمین و چرخش در حالت کنترل یا اسپین مود به درستی اجرا شد و در حال حاضر به صورت نشانه روی به سمت زمین و در حالت اسپین مود، آماده اجرای مانور مداری هست.
.
مدیر گروه ساخت ماهواره چمران1، تأکید کرد: در این حال ارزیابی زیرسامانههای جایگزین یا افزونگیها در دستور کار گروه کنترل مأموریت قرار دارد.
با توجه به اینکه در حال حاضر زاویه نوردهی خورشید در وضعیت حداقلی قرار دارد، ماهواره در حالت ایمن قرار گرفته است.
به این معنی که زیر سامانههای غیرحضوری خاموش شده و زیر سامانههای اصلی فعالاند تا ماهواره بتواند جذب توان حداکثری داشته باشد و انشاءالله در آینده نزدیک ماهواره با جذب توان حداکثری آماده اجرای مانورهای مداری در طول عمر خود خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اغلب زیرسامانههای اصلی توسط بخش خصوصی دانش بنیان طراحی و ساخته شدهاند و در این ماهواره عملکرد قابل قبولی از خودشان نشان دادهاند، این زیرسامانههای بومی در آینده میتوانند در ماهوارههای عملیاتی استفاده شوند و به نوعی تاریخچه فضایی برای آنها ایجاد شده است.
غیاثوند در خاتمه افزود: انشاءالله از نتایج تحلیل دادههای حاصل از اجرای ماموریت ماهواره چمران 1، در توسعه رانشگرهای فضایی مورد نیاز در منظومه شهید سلیمانی و ماهوارههای عملیاتی آتی استفاده خواهد شد.
در گذر بعدی مدنظر داریم عملکرد افزونگیهای ماهواره را مورد بررسی قرار دهیم.
انتهای پیام/