سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چرا بایدن به کمپین اماراتی جزایر سه گانه پیوسته است؟

مشرق | بین‌الملل | شنبه، 07 مهر 1403 - 06:00
امارات،آمريكا،مساله،جزاير،امضاي،موضع،شريك،گانه،دفاعي،امضا،شر ...

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی خیابان انقلاب نوشت:
رئیس جمهور آمریکا سه شنبه گذشته بیانیه مشترکی با همتای اماراتی خود امضا کند که در آن به مساله جزایر سه گانه اشاره شده است.
قبلا نیز وزیر خارجه‌اش در سال گذشته چنین بیانیه‌ای را امضا کرده است.
پس از این که امارات امضای مقامات چین و روسیه را به پای چنین بیانیه‌های مشترکی کشاند، امضای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را هم زیر بیانیه‌ای مشابه نشاند.
همراهی شرق و غرب با موضع امارات هم قدرت نرم این کشور و نیز درهم‌تنیدگی منافع آن را با قدرت‌های شرق و غرب نشان می‌دهد که چنین همراهی‌هایی از الزامات آن است.
به هر حال، اقتصاد فربه امارات با حجم تجارت خارجی غیرنفتی بیش از یک تریلیون دلار، سرمایه‌گذاری‌های کلان در شرق و غرب و تبدیل شدن به ببر اقتصادی در منطقه، نفوذ نرم گسترده‌ای در کانون‌های قدرت جهان با برگردانی ژئوپلیتیک به آن بخشیده است.
به نظر می‌رسد که امارات راه چاره مواجهه با اقدامات ایران در این سه جزیره در سال‌های اخیر را در راه اندازی کمپینی دیپلماتیک با امضای سران و مقامات کشورها دیده است.
امارات در بیانیه‌های مشترک خود با کشورهای دیگر با دو متن متفاوت به مساله جزایر سه گانه اشاره می‌کند.
در بیانیه‌های شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب یا بیانیه‌های دو جانبه امارات با دول عربی معمولا از واژه‌های چون «اشغال جزایر سه گانه» استفاده می‌شود و ابوظبی در بیانیه‌های میان عربی مواضع خود را به شکل وصریح‌تر و تندتر بیان می‌‎کند.
اما در بیانیه‌ها با طرف‌های غیر عرب، چه چین و روسیه و چه آمریکا هوشمندانه و هدفمند متنی را به کار می‌برد که ظاهری حقوقی و محکمه پسند دارد و چه بسا کشورها حرجی در امضای آن نبینند، اما در باطن آن تاکیدی بر موضع امارات و تشکیک در موضع ایران نهفته است.
این متن خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز مساله جزایر سه‌گانه از طریق مذاکرات دو جانبه یا از مسیر دیوان بین‌المللی دادگستری بر اساس قواعد حقوق بین‌الملل از جمله منشور سازمان ملل است.
البته فکر نکنم دیگر در جهان کشوری باشد که از موضع ایران آگاه نباشد و امضای بیانیه‌های مشترک و همسویی با امارات در مساله جزایر سه‌گانه از روی ناآگاهی نیست.
اکنون پرسش این است که چرا بایدن هم به این کمپین اماراتی پیوسته است؟
این مساله چه ارتباطی با اعلام امارات به عنوان شریک اصلی آمریکا در حوزه دفاعی دارد؟
هم اکنون امارات دومین شریک اصلی دفاعی آمریکا در جهان بعد از هند و نخستین در خاورمیانه است.
یا چه ارتباطی به روابط تنگاتنگ ابوظبی و تل‌آویو دارد؟
هر چه هست امارات جایگاه ویژه‌ای در دکترین خاورمیانه‌ای آمریکا پیدا کرده است.
پ.ن: در مطلع یادداشت نوشته شده بود که تاکنون سابقه نداشته است رئیس جمهور آمریکا پای چنین بیانیه‌ای را امضا کرده باشد، ضمن اصلاح آن، اشاره می‌شود که ۱۲ سال پیش نیز بندی مشابه در بیانیه مشترک اوباما و بن زاید آمده است.به هر حال، چنان که گفته شد این مساله در سایه کمپین دیپلماتیک امارات در سال‌های اخیر در این باره و اعلام این کشور به عنوان شریک دفاعی اصلی آمریکا خالی از معنا و دلالت‌های جدید نیست.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.