خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 09 مهر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تلاش آمریکا برای مقابله با انحصار چین در حوزه مواد معدنی

تسنیم | بین‌الملل | دوشنبه، 09 مهر 1403 - 11:53
در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، آمریکا و کمیسیون اروپا در نیویورک مجمع مشارکت امنیت مواد معدنی (MSP) را برگزار کردند.
معدني،مواد،چين،حياتي،آمريكا،تأمين،مالي،مجمع،امنيت،ايجاد،وابس ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل امروز پایان خواهد یافت.
در حاشیه این نشست ها، ائتلاف مشارکت امنیت مواد معدنی (Minerals Security Partnership, MSP) که متشکل از آمریکا، 13 کشور هم‌پیمان و کمیسیون اروپا است، از ایجاد یک شبکه تأمین مالی به نام شبکه مالی امنیت مواد معدنی خبر داد.
در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، آمریکا و کمیسیون اروپا در نیویورک مجمع «مشارکت امنیت مواد معدنی» (MSP) را برگزار کردند.
این مجمع به عنوان یک پایگاه برای پیوند کشورهای عضو MSP با کشورهای غیرعضو که منابع معدنی غنی دارند، طراحی شده است.
در این مجمع، هفت کشور جدید به عضویت MSP درآمدند که شامل جمهوری دموکراتیک کنگو، جمهوری دومینیکن، اکوادور، فیلیپین، صربستان، ترکیه و زامبیا می‌شوند.
MSP امیدوار است که از طریق همکاری جهانی، وابستگی به زنجیره تأمین مواد معدنی حیاتی که تحت کنترل چین است را کاهش داده و یک سیستم تأمین متنوع و پایدار ایجاد کند.
این همکاری شامل هماهنگی میان دولت‌ها و همچنین مشارکت مؤسسات مالی و شرکت‌های خصوصی معدنی مانند بلک‌استون، بلک‌راک، گلدمن ساکس، سیتی‌گروپ، ریو تینتو و گروه منابع آنگلوآمریکن است.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: این شبکه مالی برای "تقویت همکاری بین مؤسسات مشارکت‌کننده، تسهیل تبادل اطلاعات و تأمین مالی مشترک، و ایجاد زنجیره‌های تأمین متنوع، امن و پایدار برای مواد معدنی حیاتی" ایجاد شده است.
هفته گذشته، نامزد حزب دموکرات آمریکا، کامالا هریس نیز در پیشنهاد اقتصادی خود برای دور بعدی ریاست جمهوری آمریکا، متعهد شد که یک ذخیره ملی از مواد معدنی حیاتی ایجاد کند تا امنیت اقتصادی و ملی آمریکا تضمین شود.تیم انتخاباتی هریس در تأیید وی اعلام کرد: "این تلاش‌ها وابستگی ما به چین را کاهش خواهد داد."
با این وجود، چین در حال حاضر در زنجیره تأمین جهانی مواد معدنی حیاتی جایگاه مسلطی دارد.
چین با استفاده از یارانه‌های گسترده دولتی، تنظیم قیمت‌ها و محدودیت‌های صادراتی، بازار جهانی را شدیدا در کنترل خود درآورده‌است.
آمریکا و متحدان غربی آن ادعا می‌کنند که وابستگی زیاد آن‌ها به چین در حوزه مواد معدنی حیاتی، خطرات اقتصادی و امنیتی برای آنان به دنبال دارد.
به همین دلیل، در سال 2022 ائتلاف «مشارکت امنیت مواد معدنی» (MSP) با هدف مقابله با انحصار چین در بازار جهانی مواد معدنی حیاتی تأسیس شد.
لازم به ذکر است که، رسانه‌های دولتی چین از MSP به عنوان «ناتو فلزات» یاد کرده‌اند.
ابتکارات MSP و شبکه مالی مواد معدنی حیاتی، بخشی از تلاش‌های آمریکا و هم‌پیمانانش برای کاهش وابستگی به چین در زمینه تأمین مواد معدنی حیاتی است.در مقابل چین نیز از طریق مزیت رقابتی بالا و توانایی‌های برتر خود در بسیاری از پروژه‌های معدنی در کشورهای با منابع غنی آفریقایی، سعی بر آن دارد تا اثرات آنچه "ناتوی فلزات" می‌خواند را خنثی کند.
به گفته برخی کارشناسان، دیدار شی جین پینگ با سران کشورهای آفریقایی در ماه جاری میلادی در پکن، نیز با هدف تحکیم روابط چین-آفریقا و افزایش نفوذ پکن در این کشورها و پروژه های ملی آنها به خصوص در صنایع مختلف به ویژه معادن و انرژی است.
انتهای پیام/