واکاوی شکست سنگین ذوبآهن؛ کلکسیون کامل اشتباهات - تسنیم
ذوب آهن مقابل آلومینیوم اراک کلکسیون کاملی از اشتباهات فردی و تیمی را به نمایش گذاشت و می توان دلایل شکست تلخ این تیم را در انتخاب تاکتیک اشتباه و ناتوانی در اجرای آن، اشتباهات فردی بازیکنان و فقدان یک مهاجم چارچوب شناس خلاصه کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، هفته هفتم رقابتهای لیگ برتر، جام خلیج فارس روز گذشته با برگزاری 4 دیدار آغاز شد که در یکی از این رقابتها تیم فوتبال ذوبآهن اصفهان در مقابل آلومینیوم اراک با نتیجه 4 بر صفر شکست خورد.
ذوبآهن در یکی از مهمترین بازیهای هفته هفتم مقابل آلومینیوم اراک پذیرای شکستی تلخ و سنگین شد تا انتقادات علیه این تیم شدت یابد.
شاگردان ربیعی در شرایطی مقابل آلومینیوم اراک دومین شکست فصلشان را تجربه کردند که تاکنون مقابل این تیم نباخته بودند و میتوانستند با کسب 3 امتیاز این دیدار جایگاهشان را در جدول بهبود ببخشند؛ اتفاقی که در عمل رخ نداد و ربیعی و شاگردانش یکی از سختترین شبهای فوتبالیشان را تجربه کردند.
ذوبآهن با این نتیجه 7 امتیازی باقی مانده و موقتا به رده نهم جدول سقوط کرد و باید منتظر سایر نتایج هفته باشد.
بازگشت به دفاع 3 نفره
ذوبآهن این دیدار را به اشتباهات خودش باخت.
سبزپوشان اصفهانی در شبی که همه انتظار یک بازی پایاپایی را داشتند، برخلاف تمام پیشبینیها عمل کردند و در اجرای برنامههای مدنظرشان ناتوان بودند و نمایش آنها در هر 2 حالت هجومی و دفاعی کوچکترین نظم تاکتیکی نداشت.
شاگردان ربیعی تحت تأثیر نمایش منطقی آلومینیوم و فشار بالای بازی، اشتباهات فردی وحشتناکی را انجام دادند که به شکست این تیم منجر شد و مدافعان این تیم در فاز دفاعی برخلاف بازیهای قبلی خود آشفته بودند.
ربیعی که در هفتههای گذشته معمولا با آرایش 2_4_4 بازی میکرد، مقابل آلومینیوم دست به تغییر تاکتیک زد و بعد از مدتها ذوبآهن را با 3 دفاع مرکزی به زمین فرستاد.سرمربی ذوبآهن برای اجرای برنامه مدنظرش از فریبرز گرامی، قریشی و رامتین سلیمانزاده به عنوان 3 دفاع مرکزی ذوبآهن بهره گرفت و چاپرازده را به پست وینگر منتقل کرد تا علاوه بر افزایش قدرت پرس از بالای ذوبآهن، خلاقیت، قدرت توپگیری و بازیگردانی خط میانی تیمش را افزایش دهد؛ اما نتیجه نشان میدهد که تغییرات ربیعی نه تنها کارساز نبوده بلکه نظم و ساختار دفاعی ذوبآهن را هم کاملا به هم زده است.
ذوبآهن در این بازی با آرایش 1_2_4_3 بازی میکرد و ربیعی با انتخاب این چیدمان به دنبال آن بود که فاصله بین خط دفاع و میانی تیمش را کم کند و با ایجاد برتری عددی و تجمع کردن در زمین خودی، مانع شکلگیری بازی شاگردان حسینی و باز شدن دروازه تیمش شود.
برنامه ذوبیها در حالت هجومی روی استفاده از ضدحملات بنا شده بود و سبزپوشان اصفهانی بر اساس تاکتیک انتخابیشان تلاش میکردند تا با استفاده از برتری عددی که در خط هافبک داشتند، نیمه میانی زمین را از آن خود کنند و با پرس بالا روی دفاعهای کناری آلومینیوم فشار بیاورند.
اتفاقی که با توجه مهارت بازیکنان آلومینیوم در ارائه بازی درگیرانه و شناخت دقیق شاگردان حسینی از نقاط ضعف و قوت ذوبآهن، عملاً رخ نداده و سبزپوشان اصفهانی دقیقاً به گونهای بازی کردند که مطابق میل اراکیها بود.
اراکیها آنالیز دقیقی از شیوه بازی ذوبیها داشته و در طول بازی تمام راههای نفوذ این تیم را بسته بودند و نیروی هوایی ذوبیها را به خوبی کنترل کردند.
از طرف دیگر گل زودهنگام آلومینیوم اراک در نیمه اول ذوبآهن را وادار کرد تا برای جبران جلو بکشد و شاگردان حسینی فضای دلخواهشان را به دست بیاورند و فاصله زیاد بین مدافعان مرکزی و ناهماهنگی آنها هم دست به دست هم داد و اراکیها بارها روی دروازه ذوبآهن خطرساز شدند.
تاکتیک اشتباه ربیعی
بررسی دقیقتر عملکرد ذوبآهن نشان میدهد که تغییر تاکتیک ربیعی اشتباه بوده و سبزپوشان اصفهانی توانایی لازم برای اجرای دفاع 3 نفره را ندارند؛ در اجرای اجرای این سیستم دو مدافع و هافبکهای کناری باید سرعت بالایی در رفت و برگشتها داشته باشند و هافبک دفاعی تیم نیز وظیفه دارد تا در زمان حمله فضای ایجاد شده پشت مدافعان را پوشش دهد.
با این حال بررسی و تحلیل بازی شب گذشته ذوبیها نشان میدهد که ترکیب گرامی_ قاضیپور و سلیمانزاده _جدی تحرک و سرعت لازم برای اجرای این تاکتیک را ندارند و عملا نتوانستهاند نقش خودشان را در حملات ایفا کنند؛از طرفی کامیابینیا نیز در پوشش فضای پشت مدافعان کند است و نتوانسته خلاءهای موجود را پوشش دهد.
در نهایت ناهماهنگی مثلث گرامی_ قریشی_سلیمانزاده باعث شده تا فضای زیادی بین آنها به وجود بیاید و بازیکنان آلومینیوم به راحتی از این خلاءها عبور کنند.
ذوبیها مقابل آلومینیوم، برخلاف بازیهای قبلی خود، پاسهای اشتباه متعددی را رد و بدل کرده و علاوه بر آن، زیاد بودن فاصله بین خطوط موجب شده بود تا فضاهای بسیاری در اختیار شاگردان حسینی قرار بگیرد.
یکی دیگر از مشکلات بارز ذوبآهن در بازی شب گذشته، تعداد زیاد اشتباهات فردی و افت تمرکز بازیکنان بود.
بازیکنان ذوبآهن در روند بازی، بارها دوئلها و کورسهای فردی را به رقیب واگذار کرده و تحت فشار پرس سنگین اراکیها مرتکب اشتباهات فردی زیادی شدند که تأثیر بارز آن روی هر 4 گل شاگردان حسینی مشخص است.
کمبود مهاجم، بلای همیشگی
از طرف دیگر مشکل همیشگی ذوبیها یعنی نداشتن مهاجم ششدانگ و فرصتطلب برای مواقع لزوم و گره خوردن کار، در این بازی باز هم نمود پیدا کرده و سبزپوشان اصفهانی با وجود آنکه موقعیتهای گلزنی مناسبی خلق کردند اما نتوانستند از آنها بهره کافی ببرند.ذوبآهن با وجود برتری عددی که در خط هافبک داشت، عملاً میانه میدان را به حریف واگذار کرده بود و همین امر باعث شد تا با وجود پر تعداد بودن حملاتشان در فاز هجومی ضعیف عمل کرده و اکثر حملات این تیم زهر کافی را نداشت.
در نهایت باید به فروپاشی ذهنی بازیکنان ذوبآهن در نیمه دوم اشاره کرد؛ گل زودهنگام امین کاظمیان در دقایق ابتدایی نیمه دوم باعث شد تا بازیکنان ذوبآهن از نظر ذهنی دچار فروپاشی شوند و حجم اشتباهات فردی آنها به شکل چشمگیری افزایش یابد.
چالش اصلی ربیعی
در مجموع میتوان گفت که ذوبآهن مقابل آلومینیوم اراک کلکسیون کاملی از اشتباهات فردی و تیمی را به نمایش گذاشت و دلایل شکست تلخ این تیم را در انتخاب تاکتیک اشتباه و ناتوانی در اجرای آن، اشتباهات فردی بازیکنان و فقدان یک مهاجم چارچوبشناس خلاصه کرد.
آنچه که مشخص است چالش اصلی ربیعی در ذوبآهن، ایجاد نظم تاکتیکی و هدفمند کردن قدرت تهاجمی تیمش است.
یکی دیگر از چالشهای ذوبآهن، ترس از باخت و خوردن گل است.
بازیکنان این تیم به محض خوردن گل رو به بازی احساسی آورده و با سراسیمگی حملات کم اثری را ترتیب میدهند که دفع آن برای بیشتر تیمها کار چندان سختی نیست.
بازی هوشمندانه آلومینیوم
در آن سو آلومینیوم اراک بازی خوبی را به نمایش گذاشته و عملکرد هوشمندانهای داشت؛ شاگردان حسینی در جریان بازی با دوندگی بالا موفق شدند تا علاوه بر تصاحب مالکیت توم، کنترل فضاهای زمین را هم در اختیار بگیرند و با استفاده از قدرت بازیسازی و سرعت انتقال توپ بالای بازیکنان خط میانی خود از جمله جهانکهن، گودرزی و کاظمیان از فضاهای موجود در خط دفاعی ذوبآهن به خوبی بهره برده و موقعیتهای گلزنی زیادی را خلق کردند.
بدون شک چهره درخشان اراکیها در فاز هجومی امین جهانکهن بود؛هافبک خلاق آلومینیوم اراک شب گذشته موفق شد تا به حملات این تیم نظم خوبی داده و به ضربآهنگ حرکتی تیم حسینی را بهبود ببخشد.
جهانکهن در کنار کاظمیان و گودرزی، مثلث هماهنگ و خطرناکی را تشکیل داده و پایهریز تمام حملات تیم حسینی بودند.
این 3 بازیکن با استفاده از سرعت بالا و خلاقیت منحصر به فرد خود بارها خط میانی ذوبآهن را دور زده و با پاسهای عمقی و ارسالهای دقیق نظم دفاعی ذوبآهن را به هم ریختند و مدافعان را وادار به اشتباهات مرگباری کردند.
در حالت دفاعی هم شاگردان حسینی روز خوبی را پشت سر گذاشته و با وجود آنکه دقایق زیادی تحت فشار قرار داشتند، بدون نقص عمل کردند.
انتهای پیام/170