مقابله با مفاسد اقتصادی در کردستان/افزایش ۴۴ درصدی کشف قاچاق کالا
سنندج_رییس پلیس امنیت اقتصادی کردستان گفت: کشف قاچاق کالا در استان کردستان در شش ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۴ درصد رشد داشته است.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: براساس دغدغههای مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد پلیس امنیت اقتصادی این پلیس از چند سال گذشته پیگیری و در سال ۱۳۹۸ «پلیس امنیت اقتصادی» در کشور و استان کردستان تشکیل شد.
در راستای شکل گیری پلیس امنیت اقتصادی چهار اداره شکل گرفت که شامل اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اداره مبارزه با جرایم اقتصادی، اداره اطلاعات و عملیات و اداره پلیس گمرک است.
رسیدگی به قاچاق کالا از جمله فعالیتهایی است که توسط اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی استان رصد و پیگیری میشود و براین اساس پروندههای بالای ۵۰۰ میلیون تومان قاچاق در استان ۴۱ درصد در شش ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش کشفیات داشتهایم.
زمینخواری، اختلال در نظام پولی و ارزی کشور، پولشویی، اختلاس، رباخواری و فرار مالیاتی و تسهیلات غیرمجاز بانکی از جمله مواردی است که توسط اداره جرایم اقتصادی در پلیس امنیت اقتصادی کردستان رسیدگی میشود.
تشریح سیاستهای کلی پلیس امنیت اقتصادی استان کردستان
افشین شاهحسینی ظهر شنبه با حضور در دفتر خبرگزاری مهر کردستان به تشریح سیاستهای کلی پلیس امنیت اقتصادی استان پرداخت و اظهار کرد: پیشبینی، پیشگیری و شناسایی چالشها، فرصتها، آسیبها، تهدیدات حوزه اقتصادی کشور و مقابله و مبارزه با جرایم و مفاسد اقتصادی با استفاده از اقدامات و سیاستگذاریهای ایجابی و سلبی از جمله سیاستهای کلی پلیس امنیت اقتصادی است.
وی ایجاد امنیت اقتصادی، انجام تعامل با سازمانها و نهادهای دیگر، حمایت از فعالان و جهادگران اقتصادی، حمایت از تولید داخلی با مقابله جدی و همه جانبه با قاچاق کالا و برخورد با جرایمم کلان و سازمان یافته را نیز از دیگر سیاستهای کلی پلیس امنیت اقتصادی برشمرد.
وی با اشاره به طرحهای انجام شده در راستای مقابله با مفاسد و جرایم اقتصادی عنوان کرد: امسال تاکنون تعداد ۱۸ مرحله طرح سراسری و استانی مقابله با جرایم و مفاسد اقتصادی از جمله مبارزه با قاچاق کالا و ارز، زمینخواری، اخلالگران بازار سکه و ارز، دارو، سوخت، لوازم آرایش و بهداشتی، دام و غیره اجرا شده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی کردستان اضافه کرد: در نتیجه طرحهای یاد شده کشفیات خوبی در استان حاصل شده و تأثیر مطلوبی داشته است.
شاه حسینی به حوزه کشفیات قاچاق کالا و ارز در استان اشاره کرد و بیان داشت: به لحاظ ریالی میزان کشفیات قاچاق کالا در استان طی شش ماه اول سال ۴۱۶ میلیارد تومان بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۴ درصد افزایش کشفیات داشتهایم.
رشد ۴۱ درصدی کشفیات پروندههای قاچاق بالای ۵۰۰ میلیون تومان
وی بیان کرد: در زمینه کشفیات پروندههای بالای ۵۰۰ میلیون تومان شش ماهه اول امسال، ۴۱ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتهایم.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی کردستان تصریح کرد: برای تقویت بنیان پلیس امنیت اقتصادی کارگاههای آموزشی در سطح استان برای رابطین پلیس امنیت اقتصادی شهرستانهای تابعه برگزار شده است.
شاه حسینی برگزاری کلاسهای آموزشی با بهرهگیری از کارشناسان اقتصادی مانند کارشناس امور مالیاتی، مبارزه با فرار مالیاتی و مبارزه با پولشویی را از دیگر اقدامات انجام شده برای تقویت بنیان پلیس امنیت اقتصادی در استان دانست و بیان کرد: این دورههای آموزشی در طول سال استمرار دارد.
راهاندازی سامانه ۰۹۶۳۰۰ پلیس امنیت اقتصادی
وی همچنین به راهاندازی سامانه ۰۹۶۳۰۰ اشاره کرد و گفت: این سامانه خبری به منظور بهره گیری الز ظرفیت عظیم مردمی و تقویت فرهنگ سازی برای همراه ساختن مردم در برخورد با مفاسد و جرایم اقتصادی راه اندازی شده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی کردستان اضافه کرد: از ابتدای بهمن ماه ۱۴۰۲ تاکنون تعداد ۳۳ مورد خبر طی تماس امت حزب الله با ستاد خبری فراجا مرتبط با حوزه استان کردستان انجام شده است که به این پلیس واصل و با بهرهگیری از ظرفیتهای اطلاعاتی موجود، فعالسازی منابع و مخبرین و اقدامات میدانی پیرامون مفاد اخبار ارسالی بررسیهای لازم معمول و نتایج حاصله به ستاد مردمی فراجا منعکس شده است.
وی اضافه کرد: انعقاد تفاهمنامه همکاری با سازمانهای مختلف از جمله سازمانهای مردم نهاد، اداره کل امور مالیاتی، اداره کل راه و شهرسازی، دانشگاه علوم پزشکی استان، دادسرای عمومی و انقلاب سنندج، اتاق بازرگانی، اداره کل غله استان و ستاد مبارزه با قاچاق کالا از اقدامات انجام شده توسط این پلیس در استان بوده است.
برگزاری طرح سراسری امحا کالای قاچاق در کردستان
وی به برنامههای هفته انتظامی پلیس امنیت اقتصادی استان در سالجاری پرداخت و اضافه کرد: در هفته انتظامی امسال دومین مرحله از طرح سراسری امحا و به آتش کشیدن کالای قاچاق انجام میشود چرا که به فرموده مقام معظم رهبری قاچاق نباید به چرخه مصرف برگردد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی کردستان زمان برگزاری این مراسم را ۱۹ مهرماه ۱۴۰۳ دانست و بیان کرد: این اقدام همزمان با سراسر کشور در کردستان انجام میشود.
پلیس امنیت اقتصادی به دلیل نوپا بودن در تلاش است تا با دورههای آموزشی مختلف در طول سال به صورت بلند مدت و کوتاه مدت زمینه توانمندی نیروهای مرتبط با این پلیس را فراهم کند.
راهاندازی «اداره اقتصاد دیجیتال «نیز از دیگر اقدامات در دست اجرای پلیس امنیت اقتصادی استان است که در زمینههعای مختلف از جمله تبلیغات مرتبط با کالای قاچاق در فضای مجازی با کمک پلیس فتا اقدام میکند.