سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش 6 میلیاردمترمکعبی برداشت آب زیرزمینی تا دو سال آینده

تسنیم | اقتصادی | دوشنبه، 16 مهر 1403 - 11:35
سخنگوی صنعت آب گفت: هدفگذاری شده تا پایان سال 1404، بالغ بر 6 میلیارد مترمکعب از حجم برداشت آب از منابع زیرزمینی با انسداد بخشی از چاه های غیرمجاز کاسته شود.
آب،افزايش،چاه،مشتركان،مترمكعب،زيرزميني،غيرمجاز،درياچه،مصرف،ك ...

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فیروز قاسم زاده ، سخنگوی صنعت آب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 900 هزار چاه در کشور داریم که نیمی از آن‌ها غیرمجازند، این درحالی است که تا امروز 130 هزار چاه غیرمجاز مسدود شده‌اند.
وی افزود: هدفگذاری شده تا پایان سال 1404، بالغ بر 6 میلیارد مترمکعب از حجم برداشت آب از منابع زیرزمینی با انسداد بخشی از چاه‌های غیرمجاز کاسته شود.
قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: از مجموع حدود 450 هزار حلقه چاه غیرمجاز، 110 هزار چاه شناسایی شده‌اند که 90درصد برداشت آب از منابع زیرزمینی توسط چاههای غیرمجاز از این چاه‌هاست.
وی افزود: همچنین با مدیریت توامان آب، مقرر شده در بخش کشاورزی نیز 6 میلیارد مترمکعب از برداشت آب زیرزمینی کاسته شود، البته چشم‌انداز این برنامه دو ساله نیست.
سخنگوی صنعت آب از افزایش سالانه کسری مخازن زیرزمینی آب کشور به میزن حدودی 5 میلیارد مترمکعب خبر داد و گفت: به طور متوسط در 30 سال اخیر، 40 سانتیمتر در سال تراز آب آبخوان‌های کشور کاهش داشته و در برخی نقاط کشور حتی تا 2 متر هم افت تراز داشته‌ایم.
وی ادامه داد: تراز فعلی دریاچه ارومیه، 1270.1 متر است که نسبت به زمان مشابه سال قبل، رشدی 30 سانتی‌متری داشته است.
قاسم‌زاده تصریح کرد: بارگذاری بیش از حد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه از مشکلات اصلی این دریاچه است و درواقع تعداد قابل توجهی چاه که در اطراف دریاچه ارومیه و این حوضه حفاری شده، مشکل اصلی است.
سخنگوی صنعت آب درخصوص دریافت حق آبه ایران در هیرمند گفت: در سال آبی گذشته فقط 300 میلیون مترمکعب از حق آبه هیرمند را دریافت کردیم که البته نسبت به سال‌های قبل، وضعیت بهتری بود اما دریافت نیمی از حق آبه هم محقق نشد.
وی افزود: امسال بر اساس بررسی‌های مراکز بین‌المللی، سازمان هواشناسی و مرکز تحقیقات آب وزارت نیرو، پاییز هم از نظر میزان بارش‌ها وضعیت خوبی ندارد و هم در کنار کم‌بارشی، با افزایش متوسط دما در پائیز مواجه‌ایم؛ یعنی هم در پاییز امسال کاهش تولید آب داریم و هم با افزایش تبخیر ناشی از دمای بیشتر، آب بیشتری از دسترس ما خارج خواهد شد.
قاسم‌زاده در پاسخ به‌سوالی مبنی بر جزئیات افزایش تعرفه آب در سال جاری گفت: افزایش تعرفه آب فقط برای مشترکان پرمصرف بوده که این مشترکان، بیشتر به کاهش مصرف و پیوستن به جمع مشترکان خوش مصرف ترغیب شوند؛ اما در سال جاری هیچ افزایش تعرفة ای برای مشترکان کم مصرف و خوش مصرف آب نخواهیم داشت.
انتهای پیام/