سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از یوم النکبت تا جنگ شش روزه- فیلم مستند تسنیم

تسنیم | چند‌رسانه‌ای | پنجشنبه، 19 مهر 1403 - 20:39
ملتهای عربی و اسلامی به یکباره با فاجعه ای مواجه شدند که فکرش را نمی کردند. آنها به حجم دروغها نیرنگها و خیال بافی هایی پی بردند که نظام های عربی و ناسوسینالیسم عربی طی حداقل 10 سال به خوردشان داده بودند پی بردند.
عربي،مصر،غزه،اشغال،فلسطيني،جنگ،باريكه،عبدالناصر،جمال،بردند،ف ...

قفس غزه - ۳ | از یوم النکبت تا جنگ شش روزه
۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰
ملتهای عربی و اسلامی به یکباره با فاجعه ای مواجه شدند که فکرش را نمی کردند.
آنها به حجم دروغها نیرنگها و خیال بافی هایی پی بردند که نظام های عربی و ناسوسینالیسم عربی طی حداقل ۱۰ سال به خوردشان داده بودند پی بردند.
پس از اتفاقات سال 1948 ، اشغال سرزمین فلسطین و آواره شدن بیش از 700 هزار فلسطینی، فلسطینیان و حتی جهان عرب و مسلمین احساس سرخوردگی و حقارت می کردند.
پس از اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی و تحت اشغال قرار گرفتن 77 درصد فلسطین، مناطق باقی مانده یعنی کرانه باختری و نوارغزه به ترتیب ذیل حکومت و مدیریت اردن و مصر قرار گرفتند.
در آن سال ها فلسطینی ها بیشتر به جمال عبدالناصر دل بسته بودند که از سال 1956 رهبری مصر را بدست گرفته بود و چشم امید به جریان ناسیونالیسم عربی بسته بود.
عبدالناصر سال 1956 کانال سوئز را ملی اعلام و کنترل آن را از دست بریتانیا خارج کرد.
این اقدام موجب شد در تاریخ 1956/10/29 حمله سه جانبه اسرائیل، انگلیس و فرانسه به مصر آغاز شود.
صهیونیست ها قصد داشتند به عملیاتهای فلسطینیان در باریکه غزه که مسئولیت آن را با مصری ها می دانستند پایان دهند و راه کشتی های خود در دریای سرخ را خواه از طریق باز کردن کانال سوئز یا لغو محاصره بندر ایلات باز کنند و البته در کنار آنها اهداف توسعه طلبانه ای را هم در سر می پروراندند.
این اهداف با مقاصد استعمار انگلیس در تداوم سیطره بر کانال سوئز همسو و هماهنگ بود.
فرانسه هم به دنبال حذف حمایت مصر از انقلاب الجزائر بود که این کشور مستعمره آنها بود.
در نهایت صهیونیستها در دومین جنگ اعراب و اسرائیل، باریکه غزه و منطقه سینا را به اشغال درآوردند و انگلیس و فرانسه هم در حمله به فرودگاه های مصر و اشغال بنادر این کشور مشارکت کردند.
اشغال سریع این دو منطقه توسط صهیونیست ها ضعف ارتش مصر را آشکار کرد.
اما رسانه های مصری همچنان بر پایداری و ایستادگی جمال عبدالناصر در مقابل امتیازدهی ها مانور می دادند و از عقب نشینی نیروهای انگلیسی، فرانسوی و اسرائیلی از نوار غزه و سینا که تحت فشارهای آمریکا انجام گرفت نهایت استفاده را کردند.
بدین ترتیب آبروی از دست رفته عبد الناصر احیا شد.
اما در پی این حمله سه جانبه و تصمیم دولت مصر برای بستن مرزها به روی مبارزین فلسطینی، عملیاتهای آنها از طریق باریکه غزه متوقف شد.
فشارهای جمال عبدالناصر علیه مبارزین و گروه های اسلامی گرایی اخوان المسلمین پس از جنگ 1956، فلسطینی ها را به یک تفکر و سوال جدی فرو برد و آن این بود که آزادی و مبارزه را نباید به طرفین و کشورهای دیگر وابسته کنند.
در این میان یاسر عرفات که در اصل فارغ التحصیل مکتب اخوان المسلمین و از اهالی باریکه غزه بود، جنبش فتح (جنبش آزادی بخش فلسطین) را سال 1957 را در کویت تشکیل داد.
جمال عبدالناصر از سال 1957 تا 1967 بارها و بارها از جنگ با صهیونیست ها گفت و محبوب جهان عرب شده بود.
تا اینکه روز موعود فرا رسید و در ژوئن سال 1967 پس از یک سری درگیریها، سوم جنگ اعراب و اسرائیل آغاز شد.
در واقع کشورهای عربی آمادگی خود را برای نبرد جهت تعیین سرنوشت فلسطین و آزادسازی آن اعلام کردند.
اما نیروهای صهیونیستی در یک اقدام پیشدستانه صبح روز پنجم ژوئن هواپیماهای مصری، اردنی و سوری را در فرودگاهها منهدم کردند و طی 6 روز فاجعه بزرگ جدیدی به وقوع پیوست و رژیم صهیونیستی علاوه بر اشغال کامل و کنترل باقی مانده اراضی فلسطینی یعنی کرانه باختری و باریکه غزه، صحرای سینای مصر و بلندی های جولان سوریه را هم نیز تحت سیطره خود در آورد.
ملتهای عربی و اسلامی به یکباره با فاجعه ای مواجه شدند که فکرش را نمی کردند.
آنها به حجم دروغها نیرنگها و خیال بافی هایی پی بردند که نظام های عربی و ناسوسینالیسم عربی طی حداقل 10 سال به خوردشان داده بودند پی بردند.
جنگ شش روزه، احساس یاس و شکست جهان عربی و فلسطینی ها را کامل کرد.