خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 11 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشاورزان مراقب خسارت آفت شته‌ها در مزارع باشند

مهر | استان‌ها | جمعه، 11 آبان 1403 - 10:51
اردبیل_ مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: کشاورزان مراقب خسارت و آسیب احتمالی آفت شته ها در مزارع باشند.
سموم،زارعين،آفت،گسترش،مديريت،شته،جمعيتي،گياه،گندم،خسارت

یحیی آذرمی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: شته‌ها جزو آفات خصوصی محسوب می‌شود و وظیفه مبارزه به عهده زارعین می‌باشد.
وی افزود: مدیریت داشت یکی از اصول اولیه تولید بوده که زارعین محترم بر حسب نیاز با مراجعه به کلینیک‌ها و تهیه نسخه گیاه پزشکی و مراجعه به داروخانه‌های گیاه پزشکی و سموم توصیه شده مبادرت به مدیریت آفات می‌نمایند.
آذرمی اضافه کرد: وجود شته در مزارع تعلیفی نشان دهنده توان و فعالیت شته روسی و پتانسیل بالای توسعه جمعیتی دارد که در صورت کشت غلات و مساعد ماندن آب و هوا انتقال جمعیتی روی گندم خواهد داد که می‌تواند با تکثیر جمعیت خود موجبات خسارت در زراعت امسال گردد.
وی گفت: کاشت دیر هنگام گندم و استفاده از ارقام متحمل و خشبی و تغییر ارقام می‌تواند در گسترش جمعیت‌های انتقالی مؤثر باشد آفت شته با کلنی های اندک جمعیتی هم توانایی گسترش سریع و خسارت زایی در اندک مدت را دارد بنابراین همکاران محترم من بعد روی کنترل و مدیریت آفت تمرکز نموده و با برگزاری کلاس‌های آموزشی و استفاده از توانمندی‌های ترویجی و بر اساس پروتکل مبارزه وارد عمل شده و توصیه‌های لازم در صورت گسترش خسارت زایی و رسیدن به آستانه زیان اقتصادی که شامل سمپاشی با سموم سیستمیک می‌باشد انجام دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی اردبیل ادامه داد: سموم مورد نیاز زارعین در داروخانه‌های گیاه پزشکی موجود می‌باشد و همکاران می‌بایست، فروشندگان سموم شهرستان را نسبت به تهیه سموم مورد نیاز زارعین ترغیب نموده و بازدیدهای هفتگی از سم فروشی‌ها را داشته باشند.
وی تاکید کرد: گسترش این آفت، تابع توان میزبان و شرایط اقلیمی و اتفاقات آب و هوایی آینده منطقه می‌باشد.
ولی به هر حال تغذیه مناسب گندم با نسبت‌های متعادل کودهای ان.
پی.
کا و به‌خصوص ریزمغذی‌ها، همچنین بازدیدهای منظم مزارع و پایش مستمر آفت، در مدیریت آن مؤثر خواهد بود.