پرسش و پاسخ دانش آموزان با وزیر پیش از دیدار با رهبری
دانش آموزان عضو تشکلهای دانش آموزی پیش از دیدار با رهبر معظم انقلاب، با وزیر آموزش و پرورش گفتوگو و سوالات خود را مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، قرار است امروز جمعی از دانش آموزان تشکلهای دانش آموزی مانند هر سال به مناسبت روز ۱۳ آبان به دیدار رهبری بروند.
دانش آموزان از دو روز گذشته برای همین دیدار به تدریج به تهران آمدند و به جهت آمادگی برای دیدار از شب گذشته در مصلی تهران جمع شدند.
شب گذشته و پس از اقامه نماز مغرب و عشا، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در میان دانش آموزان حضور پیدا کرد و پای صحبتهای آنان نشست.
یکی از دانش آموزان عضو سازمان دانش آموزی خطاب به وزیر گفت: نظام آموزش و پرورش مهمترین مسئله است.
نه تنها وزارت آموزش و پرورش بلکه دولت باید به دانش آموزان اهمیت دهد.
معلمی که تخصصش ادبیات فارسی است چرا باید ریاضی درس دهد.
یکی از دانش آموزان عضو انجمنهای اسلامی دانش آموزان از وزیر به صراحت پرسید چه برنامهای برای تقویت تشکلهای دانشآموزی دارید.
یکی از بچههای بسیج دانش آموزی هم با بیان اینکه سه نکته را میخواهم به شما آقای وزیر بگویم گفت: شما نه تنها مسئول آموزش که مسئول پرورش دانش آموزان هم هستید.
نکته بعدی این است که چرا معلمان تخصص کافی را برای درسی که تدریس میکنند ندارند و نکته سوم هم این است که امیدواریم صحبتها و وعدههایی که میدهید در حد شعار باقی نماند.
چرا در مورد تأثیر سوابق تحصیلی تکلیف ما را روشن نمیکنید
یکی دیگر از دانش آموزان موضوع تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور را مطرح کرد که با تشویق دانش آموزان مواجه شد.
این دانش آموز به وزیر گفت: چرا مدام بخشنامهها و تبصرههای مختلفی در خصوص این موضوع منتشر میشود چرا تکلیف ما را روشن نمیکنید.
یکی دیگر از دانش آموزان موضوع هنرستانها و مدارس فنی حرفهای را مطرح کرد و گفت: من دانش آموز سال یازدهمی رشته مکانیک خودرو هستم.
امکانات و تجهیزات هنرستانها اصلاً کافی نیست خواهش میکنیم که به هنرستانها بیشتر توجه کنید.
یکی دیگر از دانش آموزان با بیان اینکه گوش دادن شما آقای وزیر به صحبتهای دانش آموزان برای ما دلگرم کننده است گفت: میخواهیم درسها را یاد بگیریم که از آن برای زندگیمان استفاده کنیم.
در کلاس فهم مسئله برای ما مهم است اما برای امتحانات نهایی ما باید مطالب را از قبل حفظ کنیم و عیناً در برگههای امتحانی بنویسیم که این مخالف فهم است.
لطفاً به مصححین این نکته را بگویید که فهم مسئله مهم است و اگر ما در پاسخهایمان نشان دهیم مسئله را فهمیدهایم نمره را بگیریم.
هوش مصنوعی در حال گسترش است اما در مدرسه یک لپ تاپ نداریم
یکی از دختران دانش آموز سال یازدهم رشته معماری با بیانی که در مدرسه ما یک لپ تاپ هم نیست گفت: امروز هوش مصنوعی در حال گسترش است اما ما در مدرسه لپ تاپ نداریم و برای گذراندن یک دوره ساده باید ۴ ۵ میلیون تومان هزینه کنیم تا بیرون از مدرسه مسائل و علوم روز را یاد بگیریم.
وزیر آموزش و پرورش هم بعد از شنیدن صحبتهای دانش آموزان گفت: دوست داشتم صحبتهای همه شما دانش آموزان را بشنوم.
این صحبتها برخاسته از فکر و درک بلند شماست.
وی با بیان اینکه میخواهم سوالهای شما رو دستهبندی کنم و پاسخ دهم گفت: یک موضوع اصلی بحث تأثیر سوابق تحصیلی است.
حتماً این موضوع نیازمند بازنگری و بررسی بیشتر است.
حتماً میدانید که این موضوع مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و وزیر و نمایندگان مجلس هم نمیتواند این مصوبه را تغییر دهند.
بسیاری از نمایندگان مجلس دغدغه شما را داشتند اما نتوانستند این مصوبه را تغییر دهند.
با این حال بررسی و به روز کردن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دست بررسی است و منجر به اصلاحاتی در آن خواهد شد.
تلاش کردیم هیچ کلاسی بدون معلم نماند و در این مسیر موفق هم بودیم
وی با بیان اینکه دغدغه دیگر شما مسئله معلمان است گفت: از کمبود معلم پرورشی و مشاور گرفته تا بحث معلمان خرید خدماتی از جمله نگرانیهای شماست که نگرانیهای درستی است.
مرحله اصلی کار این است که بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که معلمان خوب را جذب کنیم.
امکانات کشور و محدودیتهای کشور به گونهای است که برایمان میسر نیست به تعداد کافی در یک سال معلم جذب کنیم.
گاهی هم جذب معلم به صرفه نیست یعنی شاید بتوانیم از ظرفیتهای معلمان موجود بیشتر استفاده کنیم.
کاظمی با بیان اینکه تلاش کردیم هیچ کلاسی بدون معلم نماند و در این مسیر موفق هم بودیم؛ گفت: موضوع جذب و تربیت معلمان توانمند در دستور کار ماست و تلاش میکنیم این خلأ را به زودی برطرف کنیم.
کلاً نیروهای خرید خدماتی را لغو کردیم و این نیروها فعلاً به صورت حق التدریس کار میکنند.
اما در قانون به صراحت آمده است که هر کس میخواهد در دولت و در آموزش و پرورش استخدام شود باید از طریق آزمون این استخدام صورت گیرد و واقعاً قانون درستی هم است.
مطمئن باشید در این مسیر قانون مهم است و هیچ خویشاوند سالاری و پارتی بازی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه توسعه و تجهیز هنرستانها از جمله وظایف ماست گفت: امیدوارم منابع خوبی را در نظر بگیریم.
باید کاری کنیم که هر دانش آموز یک مهارتی کسب کند.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به صحبت یکی از دانش آموزان که گفته بود به تشکلهای دانش آموزی در مدرسه بها داده نمیشود گفت: شوراهای دانش آموزی و تشکلهای دانشآموزی در مدرسه نقش دارند؛ اگر این نقش در مدارس به شما داده نمیشود نقش خود را مطالبه کنید.
همانگونه که امروز از من که وزیر هستم مطالبهگری دارید از مدیر مدرسه خود هم مطالبه داشته باشید.
کاظمی با اشاره به درخواست برخی از دانش آموزان برای روشنگری در خصوص مسئله فلسطین گفت: واقعاً باید تاریخ این رژیم منحوس در کتب درسی بیاید تا دانش آموزان با این مسئله آشنا شوند که چگونه استکبار جهانی بخشی از سرزمین مسلمانان را با فریب و زور اشغال کرد.
وزیر آموزش و پرورش در پایان این دیدار صمیمانه ابراز امیدواری کرد که دانش آموزان پس از یک دیدار خوب با رهبر معظم انقلاب، به سلامت به شهرهای خود بازگردند و مسئولان نظام آموزشی نیز بتوانند در مدرسه دانش آموزانی عاشق وطن، عاشق انقلاب و اهل بیت تربیت کنند.