خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 12 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سودهای بانکی معضل بزرگ تولید و اقتصاد کشور است

مهر | استان‌ها | شنبه، 12 آبان 1403 - 12:29
اصفهان – امام جمعه اصفهان گفت: سودهای بانکی یکی از معضلات بزرگ تولید و اقتصاد کشور است و این سود عاقلانه و شرعی نیست.
فولاد،مباركه،شركت،كشور،بانكي،حوزه،اشاره،توليد،طيب،نيا،نيروگا ...

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد در دیدار مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به تلاش دولت‌ها در ایجاد و توسعه زیرساخت‌های کشور اظهار کرد: با وجود همه مشکلات، دولت‌ها در زمینه تولید برق و گاز و دیگر زیرساخت‌های مورد نیاز کشور تلاش فراوان کردن و به موفقیت‌های زیادی نیز در این حوزه دست یافته‌ایم.
امام جمعه اصفهان در ادامه با بیان برخی توصیه‌های اخلاقی به ویژه در بزنگاه‌ها و تصمیمات مهم گفت: این مسئله درست است که باید به فکر مردم بود، اما نباید کاری کرد که برای سود مردم، فرد به خود ضربه بزند و نباید دین خود را برای دنیای مردم خرج نمود و این یک اصل در اداره کشور و مسائل اجتماعی است.
نماینده ولی فقیه در استان در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله سودهای بانکی و ضرری که برای اقتصاد و تولید کشور دارد اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات، وجود سودهای بانکی است و اگر سود بانکی نبود مردم مشغول به کار و تولید می‌شدند.
وی اضافه کرد: توسعه امر خوبی است، اما با سودهای بالای وام‌های بانکی این امر به دست نمی‌آید، هم چنان که در کشورهای دیگر سود بانکی وجود ندارد و یا در صورت وجود، بسیار اندک است، بنابراین سود بانکی عاقلانه و شرعی نیست.
وی خاطر نشان کرد: مدیریت درست این است که فرد با پول و با عقل و درایت خود درآمد و امرار معاش داشته باشد.
آیت الله طباطبایی نژاد به کار بردن عقل و تدبیر در مسائل را مهم دانست و ادامه داد: در قرآن کریم بخشی از آیات به این نکته اشاره می‌کند که «اکثرهم لایعقلون» در حالی که فرق بشر با حیوان در داشتن تفکر و عقل است و متأسفانه در بیشتر امور بدون تفکر عمل می‌کنیم و این مسئله به اسم اسلام تمام می‌شود.
در ابتدای این دیدار محمدیاسر طیب نیا مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه گزارشی از عملکرد این مجموعه صنعتی ارائه کرد و اظهار داشت: در زمان ورود به شرکت فولاد مبارکه چند استراتژی اصلی از جمله استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود را دنبال نمودیم.
وی افزود: با توجه به اینکه ضریب بهره برداری در کل صنعت فولاد ۷۰ درصد است، در صنایع دیگر این میزان زیر ۵۰ درصد بوده ولذا در وهله اول رویکرد خود را افزایش بهره وری قرار دادیم.
طیب نیا با اشاره به وجود قطعی‌های مکرر برق در طول تابستان سال جاری و امکان قطعی گاز در فصول سرد سال و تأثیر آن بر میزان تولید صنایع گفت: هر مقدار تولید بیشتر می‌شود، مصرف نیز بیشتر است، زیرا مدل طراحی اقتصادی کشور به گونه‌ای است که ما را به سمت مصرف بهینه نمی‌برد.
وی اضافه کرد: شرکت فولاد مبارکه تنها مجموعه‌ای در کشور است که با همه محدودیت‌ها، با صددرصد ظرفیت خود کار کرده و سال گذشته موفق به کسب رتبه نخست صادرکننده غیرنفتی کشور شد.
این فعال حوزه صنعت استراتژی دوم شرکت فولاد مبارکه را توسعه متوازن عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس این استراتژی، شروع به ساخت نیروگاه کردیم و در زمینه میدان گازی و معادن سرمایه گذاری نموده و زنجیره خود را توسعه دادیم.
وی خاطر نشان کرد: شرکت فولاد مبارکه، بزرگ‌ترین ذخایر سنگ آهن را خریداری کرده و هم چنین فاز دوم نیروگاه را امسال افتتاح می‌کند و این اقدامات در طی دو سال انجام شده است.
طیب نیا از شروع به کار نیروگاه خورشیدی در کوهپایه خبر داد و گفت: نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی را نیز در زمینی به مساحت هزار هکتار به زودی افتتاح خواهیم نمود.
وی با تاکید بر اهمیت حوزه نوآوری و فناوری‌های جدید تصریح کرد: استراتژی سوم شرکت فولاد مبارکه بهره گیری از نوآوری و فناوری‌های جدید است و بر همین اساس سرمایه گذاری و هدف گذاری‌هایی را انجام داده‌ایم و سال گذشته هزار میلیارد تومان در چند شرکت دانش بنیان سرمایه گذاری کرده و قصد داریم امسال این عدد را به سه هزار میلیارد برسانیم.
طیب نیا در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مسئولیت‌های اجتماعی و استفاده از ظرفیت‌های فولاد مبارکه برای پاسخ گویی به این مسئولیت اشاره کرد و گفت: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، شرکت فولاد مبارکه برای ۱۰۳ روستا و شهرستان در استان، سند پیشرفت و آبادانی تعریف کرده است.
وی اضافه کرد: در این زمینه با مشارکت و مشاوره کارشناسان هر منطقه، فرصت‌ها و تهدیدات شناسایی می‌شود و با کمک نیروی انسانی همان منطقه هدف و چشم انداز تعریف می‌شود و پس از آن شروع به توانمندسازی کرده و در برخی از روستاها مشاغل روستایی را مورد حمایت و کمک قرار دادیم.
وی در خصوص تأمین آب مورد نیاز صنعت و رفع تنش آبی در این حوزه عنوان کرد: در طرح انتقال آب نیز به این نتیجه رسیدیم تنها راه، طرح انتقال آب دریا بوده است.