خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 12 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تلاش مخالفان طالبان در ترکیه برای احیای مذاکرات بین‌الافغانی - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 12 آبان 1403 - 18:57
نشستی به ابتکار «مجمع گفتمان ملی» با حضور 50 مقام دولت پیشین با هدف راه اندازی دوباره گفتگوهای صلح با طالبان، پشت درهای بسته در استانبول برگزار شد.
افغانستان،طالبان،پيشين،نمايندگان،منابع،سياسي،استانبول،جبهه،ا ...

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، منابع خبری اعلام کردند نشستی دو روزه به ابتکار «مجمع گفتمان ملی» با حضور حدود 50 مقام دولت پیشین با هدف راه‌اندازی دوباره گفتگوهای صلح با طالبان، پشت درهای بسته در استانبول برگزار شده است.
«مجمع گفتمان ملی»، یک نهاد سیاسی است که در سال 2022 توسط حکمت خلیل کرزی، مصطفی مستور، ذبیح‌الله زیارمل، نبیلا مصلح، ادریس زمان، ایوب عرفانی و فریما نوابی از مقامات حکومت پیشین افغانستان ایجاد شد.
منابع در ترکیه گفتند در این نشست که پنجشنبه 10 آبان آغاز شد، از «تمام جریان‌های سیاسی افغانستان» از جمله حکومت طالبان دعوت شده و فعالان سیاسی و نمایندگان زنان از کابل، بلخ و هرات در آن شرکت دارند.
منابع افزودند هرچند طالبان نمایندگان رسمی خود را به این نشست نفرستاده‌اند، اما برای شرکت در نشست‌های بعدی «چراغ سبز» داده‌اند.
در فهرست از شرکت‌کنندگان این نشست ‌نام‌های فوزیه کوفی، شکریه بارکزی، نیلوفر ایوبی، فرخنده زهرا نادری، جعفر مهدوی و عبدالقیوم سجادی از اعضای مجلس نمایندگان پیشین افغانستان، حبیب‌الرحمن حکمتیار و عالم خلیلی، نمایندگان گلبدین حکمتیار و محمد کریم خلیلی، از رهبران جهادی افغانستان، نصیر احمد اندیشه، سفیر افغانستان در سوئیس، بشیر احمد تینچ، سید انور سادات، اصیلا وردک، شاه محمود میاخیل، محمد عالم ساعی، مقامات دولت پیشین افغانستان و شمار دیگر از چهره‌ها دیده می‌شوند.
از سوی دیگر، «مهدی راسخ» نماینده پارلمان سابق افغانستان با انتشار پیامی در «ایکس» نوشت 15 نفر از اعضای نشست استانبول قبل از این جلسه، از استانبول به کابل آمده و با «امیرخان متقی» وزیر خارجه و «سراج‌الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان دیدار و گفتگو کردند.
منابع می‌افزایند در این نشست اجازه تصویربرداری داده نشده و اعلام شده که هیچ بیانیه‌ای صادر نشود تا راه برای گفتگوهای بعدی باز بماند.
همچنین در این نشست از جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی افغانستان نیز دعوت شده بود، اما هیچ نماینده‌ای از طرف این گروه‌ها در نشست حضور نیافتند.
احمد مسعود و یاسین ضیا، رهبران این دو جبهه، برخلاف گروه‌ها و احزاب‌ سیاسی دیگر، در سخنرانی‌هایشان گفته‌اند تا زمانی که به طالبان فشار نظامی وارد نشود آنها حاضر به مذاکره نمی‌شود.
اعضای این دو گروه پس از بازگشت طالبان به قدرت، در شهرهای مختلف افغانستان به مواضع طالبان حمله کرده‌اند، اما هنوز نتوانسته‌اند جغرافیای مشخصی را تصرف کنند.
انتهای پیام/.