خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 15 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جشنواره نقالی سیلک با تمرکز بر روی آموزش در رشد این هنر موثر است

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 15 آبان 1403 - 10:06
کاشان - استاد نمایش ایرانی گفت: جشنواره تخصصی نقالی سیلک با تمرکز بر روی آموزش در رشد این هنر موثر است.
نقالي،هنر،روايتگري،برگزاري،جشنواره،اشاره،سيلك،كاشان،نمايشي،ه ...

داوود فتحعلی بیگی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک در کاشان گفت: برگزاری رویدادها و جشنواره‌های تخصصی در زمینه هنرهای نمایشی یک عامل مؤثری برای گسترش و ماندگاری این شاخه از هنر است.
وی با اشاره به رویکرد برگزارکنندگان جشنواره نقالی و روایتگری سیلک در کاشان در جهت تداوم برگزاری اینگونه جشنواره‌ها ابراز داشت: جشنواره تخصصی نقالی سیلک با تمرکز بر روی آموزش در رشد این هنر مؤثر است.
این استاد نمایش‌های ایرانی و پیشکسوت عرصه هنرهای نمایشی با اشاره به برگزاری جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی تصریح کرد: برگزاری مداوم این جشنواره و سپری کردن ۲۱ دوره از آن توانسته است اثرات شایان توجهی در توسعه و اعتلای هنر نمایش‌های آئینی و سنتی داشته باشد.
وی با بیان اینکه آموزش در مورد هنرهایی مانند نقالی و روایتگری سرلوحه تصمیم گیرندگان برگزاری جشنواره‌هایی اینچنینی باشد، خاطرنشان کرد: در نتیجه آموزش‌های قبلی در کاشان فردی مثل مسعود نوری فرد که هم اکنون دبیر برگزاری دومین جشنواره ملی و روایتگری سیلک در کاشان است توانسته است در عرصه هنر نقالی به جامعه ایرانی معرفی شود که با ادامه این آموزش‌ها شاهد بروز و ظهور استعدادهای دیگری در این عرصه خواهیم بود.
فتحعلی بیگی با اشاره به اینکه اجرای هنر نقالی در حال حاضر نسبت به سالهای پیش از این فرق کرده است، گفت: ما از آن سال‌ها فاصله گرفته این چراکه آن سال‌ها تلویزیون و سینما نبود و مردم اوقات فراغت خود را در قهوه خانه‌ها به تماشای نقالی می‌پرداختند و در پی آن حکمت و پند و اندرزهایی که در پس این نقالی‌ها نهفته بود را فرا می‌گرفتند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کمتر شاهد شرایط آن سال‌ها هستیم و با کوچک شدن قهوه خانه‌ها بساط هنر نقالی هم برچیده شده است، افزود: با این شرایط برگزاری جشنواره‌های تخصصی در عرصه هنر نقالی و روایتگری همانند جشنواره سیلک می‌تواند یک عامل محرک در گسترش هنر نقالی و روایتگری باشد.
این استاد نمایش‌های ایرانی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای متمدن دنیا نقل از تاریخ و گذشته و فرهنگ خود را به نحوی در حال گسترش است، گفت: این اتفاق در چین و ژاپن اتفاق افتاده است و با تدابیر ویژه ای که اندیشیده شده است شرایط را برای بسط و گسترش هنرهای نمایشی روایتگری فراهم کرده اند.
وی با اشاره به اینکه هنر نقالی و روایتگری یک راه مؤثر در انتقال تجربه و پند و موعظه است، ابراز داشت: این موضوع باید مورد توجه سیاستگذاران فرهنگی قرار بگیرد و نسبت به حمایت جشنواره‌های اینچنینی اقدامات جدی را به عمل آورند.
فتحعلی بیگی با بیان اینکه دیگر هنرهای نمایشی همچون سینما و تلویزیون قادر نیستند به خوبی با مخاطب ارتباط بگیرند، تصریح کرد: اما در هنر نقالی این ارتباط زنده بین هنرمند و مخاطب ایجاد می‌شود و باعث تأثیرگذاری بر روی مخاطب می‌شود.