خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 15 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جشنواره نقالی سیلک در کاشان باعث دیده شدن نقالان کودک و نوجوان شد

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 15 آبان 1403 - 10:06
کاشان - داور دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک گفت: برگزاری این جشنواره در کاشان باعث دیده شدن نقالان کودک و نوجوان شده است.
هنر،نقالي،جشنواره،روايتگري،سيلك،دومين،برگزاري،ايراني،اشاره

داریوش نصیری درگفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک در کاشان اظهار داشت: خوشبختانه برگزاری این جشنواره نسبت به سال گذشته یک حرکت روبه جلو داشته است که ارزشمند است.
وی با اشاره به تأکید این جشنواره به بخش رویش ابراز داشت: بخش رویش جشنواره در دو رده سنی کودک و نوجوان برگزار می‌شود و این مهم باعث شده است تا هنر نقالان کودک و نوجوان در جشنواره سیلک در کاشان دیده شود.
داور دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک با بیان اینکه هنر نقالی و روایتگری از سالیان دور در ایران رواج داشته است، تصریح کرد: از زمان اشکانیان تا صفویه هنر نقالی و روایتگری مورد توجه مردم و تصمیم گیرندگان بوده است اما در حال حاضر متأسفانه این هنر به ورطه فراموشی کشیده شده است.
وی با بیان اینکه علت فراموشی این هنر اصیل ایرانی مشخص نیست، گفت: با تمام این موضوعات برگزاری جشنواره‌های اینچنینی می‌تواند خود یک عامل مهم و مؤثر در ترویج هنر نقالی و روایتگری در سطح جامعه باشد.
نصیری با اشاره به اینکه نقالی یک هنری است که ریشه در تمدن و فرهنگ جامعه ایرانی دارد، گفت: گسترش این هنر در بین کودکان و نوجوانان علاوه بر بالابردن روابط عمومی آنها می‌تواند باعث افزایش حافظه در آنان شود.
وی با بیان اینکه دومین دوره جشنواره نقالی و روایتگری سیلک با تغییرات مثبتی نسبت به دوره پیشین همراه بوده است، خاطرنشان کرد: نهادهای حکومتی مثل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها باید برای برگزاری اینچنین جشنواره‌هایی حمایت‌های لازم را انجام دهند.
داور دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک یکی از مهمترین مؤلفه‌های گسترش هنر نقالی را استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها دانست و افزود: پژوهشگران دانشگاه‌ها با بررسی و پرداخت تخصصی متون می‌توانند در این زمینه نقش مؤثری داشته باشند.
وی ضمن ابراز تأسف از حذف دروس نمایش ایرانی از دانشگاه‌های هنر خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولین و تصمیم گیرندگان نسبت به هنرهای اصیل ایرانی به خصوص در دانشگاه‌های هنر حساسیت بیشتری به خرج دهند.