خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 15 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جزئیات تازه‌ای از پیشنهاد اولیه صلح روسیه با اوکراین

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 15 آبان 1403 - 14:06
رسانه اروپایی گزارش داد، روسیه در سال ۲۰۲۲ برای صلح با اوکراین و توقف عملیات نظامی‌اش در این کشور پیشنهادی مطرح کرد که براساس آن خواستار «بی‌طرفی و وضعیتی خنثی» برای اوکراین شد.
اوكراين،روسيه،كريمه،مسكو،توافق،مذاكرات،اروپايي،رسانه،كنترل

به گزارش مشرق، اسنادی که روز دوشنبه توسط «رادیو اروپای آزاد» رویت شده، نشان می‌دهد که روسیه در تاریخ ۷ مارس ۲۰۲۲، ۱۱ روز پس از آغاز عملیات نظامی در اوکراین و یک هفته پس از شروع مذاکرات میان مسکو و کی‌یف، پیشنهادی را تحت عنوان «توافق درباره حل‌وفصل وضعیت اوکراین و خنثی‌سازی اوکراین» ارائه داد.
طبق ادعای این رسانه اروپایی، «خنثی» بودن اوکراین برای روسیه بدین معنا بوده که اوکراین تبدیل به «رژیم دست‌نشانده‌ای» برای کرملین شود.
در این اسناد آمده است که روسیه از کی‌یف خواسته تا از کریمه که در سال ۲۰۱۴ به کنترل روسیه درآمد و همچنین دونباس صرف‌نظر کند و همچنین از اوکراین خواست تا مناطق دونتسک و لوهانسک را به روسیه واگذار کند.
پیشنهاد روسیه بر این مسئله تاکید می‌کند که اوکراین هرگز نباید عضو ناتو شود و باید تعداد سربازان ارتش خود را از ۲۵۰ هزار به تنها ۵۰ هزار نفر کاهش دهد.
البته اجازه داده می‌شد که چهار کشتی، ۵۵ هلیکوپتر و ۳۰۰ تانک در اوکراین باقی بمانند.
این رسانه اروپایی گزارش داد اگر کی‌یف با شروط توافق موافقت می‌کرد، از داشتن و یا ساخت هرگونه موشکی با برد ۲۵۰ کیلومتری، مسافتی که تقریبا پل کریمه را از مناطق تحت کنترل اوکراین در خطوط مقدم در زاپوریژیا جدا می‌کند، منع می‌کرد.
اما با این حال، مذاکرات روسیه-اوکراین در آوریل ۲۰۲۲ به دلیل آنکه کی‌یف شرایط مسکو را نپذیرفت، با شکست مواجه شد و بدون نتیجه و دستاوردی مشخص پایان یافت.
بیش از ۲ سال و نیم از جنگ اوکراین می‌گذرد و هنوز هیچ چشم‌اندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد.
این درحالی است که برخی کشورهای غربی به‌ویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راه‌حل‌های دیپلماتیک جهت حل‌وفصل این درگیری، بر روی ارسال کمک‌های مالی و نظامی به کی‌یف پافشاری می‌کنند و از طرفی روسیه هم بارها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانی‌تر می‌کند.