جشنواره ملی ایده و اختراعات بوعلی سینا برگزار میشود - تسنیم
دبیر اجرایی جشنواره ملی ایده و اختراعات همدان، گفت: جشنواره ملی ایده و اختراعات بوعلی سینای همدان در سه بخش دانش آموزی، دانشجویی و آزاد برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، لقمان علی محمدیان امروز با بیان اینکه جشنواره ملی ایده و اختراعات بوعلی سینای همدان با همکاری پارک و علم و فناوری طراحی و اجرا میشود، اظهار داشت: فراخوان این جشنواره از 10 شهریورماه آغاز شده و اختتامیه آن نیز 8 آذرماه برگزار میشود.
وی با این توضیح که این جشنواره یکی از پر جایزهترین جشنوارههای کشور است افزود: در این جشنواره علاوه بر جایزههای ملی، نزدیک به 30 جایزه ویژه متفاوت هم داریم که برای تامین آن یک کانال ارتباطی قوی با سرمایه گذاران برای حمایت از مخترعان ایجاد کردیم.
دبیر اجرایی جشنواره ملی ایده و اختراعات همدان با بیان اینکه پارک علم و فناوری نیز با دعوت از سرمایه گذاران دعوت کردند تلاش کرده است تا ارتباطی بین مخترعان و سرمایه گذاران ایجاد شود عنوان کرد: برگزیدگان در این جشنواره ملی میتوانند برای فعالیت خود در پارک معرفی نامه دریافت کنند.
علی محمدیان با اشاره به اینکه این جشنواره در سه بخش دانش آموزی، دانشجویی و آزاد برگزار میشود گفت: در این رویداد تندیس جشنواره یکاثر سفالی است که با لعاب تزیین شده و نمادی از هنرمندان همدانی خواهد بود که به همراه جوایزی مانند 15 جایزه حمایتی 250 میلیون تومانی، 5 جایزه نقدی، جایزه ویژه نمایشگاه اختراعات دبی،جایزه ویژه دفتر مخترعین برتر ایران، جایزه ویژه اختراعات البرز و غیره به برگزیدگان اهدا میشود.
وی با بیان اینکه سه جایزه حمایتی نیز برای ثبت مالکیت معنوی افراد در نظر گرفته شده است مطرح کرد: این جشنواره با همکاری کارزار ایده پردازان نیکو و پارک علم و فناوری همدان طراحی شده و اولین بار است که چنین جشنواره ای در همدان برگزار میشود.
دبیر علمی جشنواره نیز اظهار داشت: داوری طرحهای ارایه شده تا پایان این ماه انجام میشود و چون طرح کشوری است 50 درصد داوران ملی بوده و باقی داوران نیز از سطح استان انتخاب شده اند البته این افراد کسانی هستند که همگی سابقه داوری دارند.
امین کاویانیفرد، افزود: تا امروز 137 طرح به جشنواره ملی ایده و اختراعات بوعلی سیما ارسال شده که از این تعداد 35 طرح متعلق به بخش آزاد، 63 طرح متعلق به بخش دانشجویی و 35 طرح نیز به بخش دانش آموزی اختصاص دارد ناگفته نماند طرح های فعلا به هیچ جا ارائه نشده اند.
معاون فناوری پارک علم و فناوری همدان نیز با این توضیح که صندوق پژوهش مسئول حمایت از طرح ها و ایده هایی است که افراد ارایه میدهند افزود: این طرح ها اگرچه دارای ریسک بالا هستند اما پارک علم و فناوری و صندوق از این ایده ها حمایت میکنند.
حمید زارع ابیانه با بیان اینکه اگر چه سرمایه این صندوق نسبت به دیگر صندوق ها کم است و تنها 49 درصد آن به دولت اختصاص دارد اما در تلاش هستیم ظرفیت صندوق را به 50 میلیارد تومان برسانیم گفت:بخش خصوصی فعال در این حوزه و همینطور افراد دیگر میتوانند در این صندوق سرمایه گذاری کنند.
وی با این توضیح که وظیفه ذاتی پارک علم و فناوری فراهم کردن شرایط برای افراد صاحب ایده و خلاقیت است ادامه داد: علاوه براینکه در استان همدان 10 مرکز رشد و فناور داریم، 84 شرکت دانش بنیان نیز در سطح استان فعال بوده که از این تعداد 49 شرکت در داخل پارک علم و فناوری مستقر هستند.
معاون فناوری پارک علم و فناوری همدان با اشاره به اینکه در 6 ماه نخست امسال 3 هزار شغل پایدار ایجاد کردیم که حدود 2 هزار و 500 میلیارد تومان فروش داخلی داشتند بیان کرد: میزان صادرات این شرکت ها در 6 ماه نخست امسال 3 میلیون دلار داشتند بوده است.
همچنین در بخش تسهیلات هم در سال 1401 حدود 106 میلیارد تومان و در سال 1402 نیز 110 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است برای امسال نیز تا کنون 100 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت و 31 میلیارد تومان تسهیلات از محل تبصره 18 آماده پرداخت داریم.
زارع ابیانه با بیان اینکه تسهیلات اشاره شده به شرکتهای واجد شرایط پرداخت خواهد شد، گفت: 20 تا 30 شرکت در همدان هستند که توان تبدیل به دانش بنیان شدن را دارند که در صورت تبدیل آنها، این رقم، آمار خوبی برای استان خواهد بود.
انتهای پیام/