خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 15 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«عقل گرایی»و«جهاد تبیین» پادزهر جنگ ادراکی و شناختی دشمن است

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 15 آبان 1403 - 14:30
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه در جهاد تبیین همه صاحبان تریبون سهم و نقش دارند، خاطرنشان کرد: اصلی ترین سهم و نقش مربوط به رسانه ها است و وظیفه رسانه تولید و انتشار روایت های صحیح و البته بهنگام است.
صحيح،دشمن،جهاد،جنگ،دانشگاه،ايجاد،شناختي،تبيين،روايت،مسئولان، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا مقدم‌فر عضو هیئت علمی دانشگاه و مشاور عالی فرمانده کل سپاه، امسال سخنران مراسم 13 آبان شهرستان گرگان مرکز استان گلستان بود.
باتوجه به اشاراتی که در سخنرانی ایشان در خصوص جنگ شناختی دشمن بود، پس از اتمام مراسم دفتر خبرگزاری تسنیم در استان گلستان گفتگویی با ایشان در این زمینه داشت که به شرح زیر می‌باشد.
مشاور فرهنگی رسانه‌ای فرماندهی سپاه پادزهر جنگ شناختی و ادراکی را " جهاد تبیین" و «عقل گرایی» دانست و گفت: دشمن معمولاً از جهل و خلاهای اجتماعی و سیاسی که وجود دارد استفاده می‌کند و اهداف خود را پیش می‌برد و در مقابل باید تدبیر، آینده‌نگری و روایت‌های صحیح را در دستور کار قرار داد.
در میدانِ جنگ روایت‌ دشمنان با قدرت رسانه‌ای خود تلاش می‌کنند با القای روایت‌های غلط، محاسبات مسئولان و نگرش مردم را تغییر دهند.
وی نقطه کانونی هدف امروز دشمن درجنگ روایت‌ها را جنگی برای ایجاد یاس و ناامیدی بین مردم ایران عنوان کرد و افزود: بدیهی است در مقابل، ایجاد امید در مردم و انتشار اطلاعات صحیح، متقن و اقدام بهنگام از ضروریات است.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه در جهاد تبیین همه صاحبان تریبون سهم و نقش دارند، خاطرنشان کرد: هرچند عموم مسئولان و نخبگان در امر جهاد تبیین سهم دارند اما اصلی‌ترین سهم و نقش مربوط به رسانه‌ها است.
وظیفه رسانه تولید و انتشار روایت‌های صحیح و البته بهنگام است .
البته رسانه‌ها باید دشمن‌شناس خوبی باشند و تاکتیک‌ها و تکنیک‌های دشمن را در میدان این جنگ ادراکی و شناختی بشناسند.
در دنیا امروز مردم پیش از آنکه نسبت به حقایق و واقعیت‌ها قضاوت داوری داشته باشند تصویر ذهنی که درباره پدیده‌ها و رخدادها و موضوعات مختلف در ذهنشان ایجاد می‌شود قضاوت می‌کنند.
این تصویر ذهنی، همان ادراک سازی سات که عموماً با خلق روایت ایجاد می‌شود.
مقدم‌فر با اشاره به آشوب‌هایی که در سال 1401 بخشی از جامعه را درگیر کرده بود آن را نتیجه تأخیر در ارائه روایت صحیح و بموقع از فوت مهسا امینی دانست و گفت: یکی از دلایل مهم در فتنه‌ای که آن زمان رخ داد نتیجه تأخیری بود که در ارائه روایت صحیح و بموقع از علت فوت ایشان شکل گرفت و رسانه‌های معاند از این خلا استفاده کرده و فرصت پیدا کردند تا با روایت سازی خود در ادراک بخشی از جامعه تأثیر بگذارند و القا شود که نیروی انتظامی سبب مرگ این خانم شده است.
اما در ماجرایی که در روزهای اخیر در دانشگاه آزاد رخ داد برهنه شدن یک خانم در محیط دانشگاه علوم تحقیقات با وجود اینکه رسانه‌های معاند نهایت تلاش خود را کردند برای روایت‌سازی‌های دروغ اما حرکت دانشگاه آزاد در اطلاع رسانی به هنگام گفتگو با همسر سابق این دانشجو درباره اختلالات روانی و آشوب‌های ذهنی‌اش که منجر به این اقدام شده و البته اقدام فوری و به هنگام برخی رسانه‌های داخلی برای در اطلاع رسانی صحیح باعث شد معاندین نتوانند سناریوی جدیدی خلق کنند و جامعه را مشوش نمایند.
وی خاطرنشان کرد: این تجربه و الگوی خوبی بود و همه رسانه‌هایی که دلسوز کشور و انقلاب و ارزش‌های انقلاب هستند باید مراقب باشند تا در این جنگ شناختی که از جمله اهداف آن ناامیدسازی، ایجاد شکاف و گسست بین مسئولان و همچنین بین مردم و نظام اسلامی است، هم در دفاع و هم در حکت تهاجمی هوشمندانه و دقیق عمل کنند که البته این خود نوعی جهاد در برابر دشمن از جنس جهاد تبیین است.
انتهای پیام/