خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 15 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیامدهای توقف فعالیت آژانس آنروا در فلسطین

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 15 آبان 1403 - 14:52
اقدام رژیم اسرائیل در توقف عملیات آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، یک جنایت جدید در چارچوب سایر جنایات اشغالگران علیه مردم فلسطین بوده و به معنای به خطر انداختن زندگی میلیون ها نفر است که برای زنده ماندن نیاز به کمک های آنروا دارند.
آنروا،آژانس،غزه،ارائه،فلسطين،آوارگان،نوار،فلسطيني،اسرائيل،سا ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه در اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون، بارها به بهانه‌های مختلف، اقدامات متعددی علیه آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) انجام داده و مانع از خدمت رسانی این آژانس به آوارگان در نوار غزه شده است، دیروز دوشنبه وزارت خارجه این رژیم در بیانیه‌ای اعلام کرد که رسماً به سازمان ملل اطلاع داده، توافق منعقد شده با آژانس آنروا را که به این آژانس اجازه حمایت از فلسطینی‌ها و کار در اراضی فلسطین را می‌داد، لغو کرده است.
قرارداد امضا شده میان آژانس آنروا و رژیم صهیونیستی به سال 1967 برمی‌گردد که به این آژانس وابسته به سازمان ملل اجازه می‌داد، در کرانه باختری، نوار غزه و قدس فعالیت کند و خدمات مختلفی از جمله آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، کمک‌های امدادی و ....
را به فلسطینیان در این مناطق ارائه دهد.
آژانس آنروا چیست و با چه هدفی تاسیس شد؟
آنروا، آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی است و اصلی‌ترین سازمان بشردوستانه وابسته به سازمان ملل در غزه و کرانه باختری محسوب می‌شود.
این آژانس در اردن، لبنان و سوریه نیز فعالیت دارد و به آوارگان فلسطینی در این کشورها خدمات ارائه می‌دهد.
مجمع عمومی سازمان ملل در سال 1949، یعنی یک سال بعد از حادثه نکبت و آغاز اشغالگری صهیونیست‌ها در اراضی فلسطین، آژانس آنروا را برای حمایت و کمک به فلسطینی‌هایی که از خانه‌های خود آواره شده بودند، تاسیس کرد.
کار آژانس آنروا در اول مه 1950 شروع شد و این آژانس، از آن زمان تاکنون به نسل‌های مختلفی از آوارگان فلسطینی که هنوز بسیاری از آنها در اردوگاه زندگی می‌کنند، کمک کرده است.
آنروا خدماتی در سطح آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، خدمات اجتماعی، امدادی و ...
را به آوارگان فلسطینی که در اردوگاه‌های داخل این سرزمین یا اردن، سوریه و لبنان زندگی می‌کنند، ارائه می‌دهد.
چرا اسرائیل تصمیم به ممنوعیت فعالیت آنروا گرفت؟
این برای اولین بار نیست که آنروا از سوی مقامات صهیونیست تحت فشار قرار می‌گیرد.
چند ماه قبل، تل آویو کارکنان آژانس آنروا را به مشارکت در عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 متهم کرد.
در پی آن، تعداد زیادی از کشورهای حامی رژیم صهیونیستی، آژانس آنروا را تحریم و کمک‌های خود را به آن متوقف کردند؛ از جمله استرالیا، اتریش، انگلیس، کانادا، استونی، فنلاند، آلمان، ایتالیا، ژاپن، هلند، رومانی، سوئیس و آمریکا.
این در حالی است که آژانس آنروا و شمار دیگری از سازمان‌های بین‌المللی، بارها با ارائه مدارک مستند، همکاری کارکنان این آژانس با مقاومت در حمله 7 اکتبر را تکذیب کرده‌اند.
آنروا چه کمک‌هایی به فلسطینی‌ها ارائه می‌دهد؟
وب سایت رسمی آنروا در سال 2021 گزارش داد که نزدیک به 545 هزار کودک در مدارس آن در سال تحصیلی 2021 تا 2022 ثبت نام کرده بودند و 398 هزار و 44 نفر هم از کمک‌های برنامه شبکه امنیت اجتماعی آنروا استفاده کردند.
همچنین 1.7 میلیون نفر هم با کمک‌های انسانی آنروا توانستند زندگی خود را نجات دهند.
گذشته از کمک‌های اضطراری ‌و کمک‌های سالیانه‌ای که آژانس آنروا به آوارگان فلسطینی ارائه می‌دهد و این آوارگان برای زنده ماندن به این کمک‌ها نیاز دارند، ارائه مراقبت‌های بهداشتی اولیه و حمایت از سلامت روان نیز از دیگر وظایف آژانس آنرواست.
از دیگر خدمات این آژانس همچنین شامل مدارسی است که بیش از نیم میلیون کودک در آن تحصیل می‌کردند؛ قبل از اینکه جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در اکتبر گذشته آغاز شود.
آنروا همچنین تلاش می‌کرد فرصت‌های شغلی، برنامه‌های تامین مالی و حمایت از فلسطینی‌هایی که می‌خواهند درآمدزایی داشته باشند را توسعه دهد.
بیشتر عملیات‌های آژانس آنروا در داخل اردوگاه‌های آوارگان فلسطینی انجام می‌شود؛ اما این آژانس مسئول ساخت یا مدیریت هیچ یک از اردوگاه‌ها نیست و خدمات بشردوستانه را در داخل و خارج از اردوگاه‌ها به هر فلسطینی نیازمند ارائه می‌کند.
آنروا بر چه مراکزی نظارت دارد؟
کلینیک‌های بهداشتی آژانس آنروا سالانه میلیون ها بیمار را از طریق 144 مرکز مراقبت‌های بهداشتی پذیرش می‌کنند و بیش از 3300 پرسنل بهداشتی در این کلینیک‌ها فعالیت دارند.
برنامه‌های خدمات اجتماعی ارائه شده توسط آنروا متنوع است، از جمله برنامه‌های کمک به زنان برای ورود به بازار کار تا حمایت از افراد دارای معلولیت و نهادهای آموزشی مهارت‌های حرفه‌ای.
آنروا همچنین برنامه‌های آموزشی برای زنان در زمینه صنایع دستی، سنتی، خیاطی، بافندگی، گلدوزی‌ و ...
فراهم می‌کند.
این آژانس همچنین خدمات متعددی به مراکز توانبخشی فیزیکی برای فلسطینیان آسیب دیده یا فلسطینی‌هایی که از معلولیت رنج می‌برند، ارائه می‌دهد.
پیامدهای توقف فعالیت آژانس آنروا در فلسطین
تصمیم رژیم صهیونیستی برای ممنوعیت فعالیت آژانس آنروا در اراضی فلسطین تا سه ماه دیگر لازم الاجرا می‌شود، اما «جاناتان فاولر» گفت که اگر این تصمیم به مرحله اجرا در بیاید، احتمالاً موجب فروپاشی عملیات بشردوستانه بین‌المللی در نوار غزه می‌شود؛ زیرا آژانس آنروا ستون فقرات این عملیات است.
«عدنان ابوحسنه» مشاور رسانه‌ای آژانس آنروا در این زمینه اظهار داشت: ما به طور رسمی از تصمیم لغو توافق با اسرائیل مطلع نشده بودیم، اما اسرائیل اکنون به شکل یک جانبه شروع به اجرای تصمیماتی کرده که اخیرا توسط کنست در خصوص ممنوعیت فعالیت آژانس آنروا اتخاذ شده بود.
وی افزود که اسرائیل یک طرف اشغالگر است و بر زمین، گذرگاه‌ها، سیستم‌های بانکی و دیگر عملیات‌ها در فلسطین سیطره دارد.
بنابراین ممنوعیت فعالیت آژانس آنروا در مناطق تحت اشغال اسرائیل به معنای یک فاجعه بزرگ برای آوارگان فلسطینی است.
این مسئول آنروا تصریح کرد: روشن است که تصمیم اسرائیل برای توقف فعالیت‌های آژانس آنروا در فلسطین، صرفاً مربوط به ممانعت از رسیدن کمک‌های امدادی که میلیون‌ها فلسطینی برای زنده ماندن به آن نیاز دارند، نیست؛ بلکه به تخریب سیستم آموزشی و بهداشتی منجر می‌شود.
آژانس آنروا همه این خدمات را برای میلیون‌ها فلسطینی ارائه می‌دهد و هیچ جایگزینی برای این آژانس در فلسطین وجود ندارد.
اسرائیل ستون فقرات عملیات بشردوستانه را هدف قرار داده است
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در واکنش به این تصمیم جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه آن را اعلام کرد که بیش از 14 هزار کودک در نتیجه تجاوزات مداوم اسرائیل به نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند.
«کاظم ابو خلف» سخنگوی یونیسف در این راستا اظهار داشت: آژانس آنروا نماینده بزرگترین نهاد بین‌المللی فعال در فلسطین بوده و ستون فقرات همه عملیات‌های بشردوستانه در نوار غزه به شمار می‌رود.
حتی سایر نهادهای بین‌المللی بشردوستانه در فلسطین هم وابسته به آنروا هستند و این آژانس تنها در نوار غزه 13000 کارمند دارد.
وی تاکید کرد: قبل از آغاز جنگ اسرائیل علیه نوار غزه، آژانس آنروا در مدارس خود میزبان بیش از 300 هزار دانش آموز در سطح ابتدایی بود و از طریق مراکز خود که در سراسر نوار غزه وجود دارد، مراقبت‌های بهداشتی اولیه را به مردم ارائه می‌کرد.
آنروا تنها نهادی است که می‌تواند به شکل جامع، خدمات به فلسطینی‌ها ارائه کند و آنروا برای ساکنان غزه، مسئله مرگ و زندگی است.
سخنگوی یونیسف گفت: همه نهادهای فعال در نوار غزه، چه وابسته به سازمان ملل و چه سایر نهادها، تلاش دارند به ارائه خدمات برای نجات جان افراد در غزه ادامه دهند، اما هیچ سازمانی جایگزین آنروا نمی‌شود و نمی‌تواند فعالیت‌های آن را انجام دهد.
«اسماعیل الثوابته» مدیر کل دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه هم در همین راستا اعلام کرد: تصمیم اسرائیل علیه آنروا جنایتی جدید در میان سایر جنایات اشغالگران علیه مردم فلسطین، به ویژه آوارگانی است که از سال 1948 از سرزمین‌های خود رانده شدند.
رژیم صهیونیستی اکنون دوباره این آوارگان را تحت آزار و اذیت قرار می‌دهد و کودکان و زنان را قتل عام می‌کند؛ به ویژه کسانی که به مراکز آوارگان رفته‌اند.
وی افزود: آژانس آنروا با یک تصمیم سیاسی بین‌المللی برای حفظ حقوق مردم فلسطین فعالیت خود را آغاز کرد، اما اقدام رژیم اشغالگر در توقف فعالیت‌های این آژانس، موید آن است که اشغالگران همچنان به دنبال زیر پا گذاشتن همه قطعنامه‌های بین‌المللی و تجاوز به حقوق مردم فلسطین هستند.
این مسئول دولتی در غزه تاکید کرد که ما جنایت جدید رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین از طریق توقف فعالیت آنروا را به شدت محکوم می‌کنیم و از سازمان ملل می‌خواهیم که اسرائیل را از تمامی نهادهای وابسته به این سازمان اخراج کند و دولت آمریکا را که همه جانبه از صهیونیست‌ها حمایت می‌کند، مسئول کامل این جنایات بداند.
انتهای پیام/