تصمیمها در حوزه فیلترینگ باید ضامن امنیت روانی جامعه باشند
عضو هیئت رئیسه کمیسیون شوراهای مجلس گفت: فضای مجازی باید تحت حاکمیت و حکمرانی قانونمند باشد.
محمد بیات، عضو هیئت رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری درباره ضرورت مقابله با توطئه دشمن برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه، گفت: همه دستگاههای مسئول باید توجه داشته باشند که فضای مجازی امروز به یکی از اساسیترین اولویتهای جامعه ما تبدیل شده است و هشدارهای مقام معظم رهبری برای حفاظت از امنیت روانی جامعه به هیچ عنوان نباید مورد غفلت قرار بگیرد.
وی با بیان این که فضای مجازی اثرگذاری مستقیم در فضای حقیقی و جامعه دارد و به محض این که یک پیام و یا یک موضوع در فضای مجازی مطرح میشود، در جامعه تکرار و عملی میشود؛ تصریح کرد: کشور ما جنگهای متعددی را پشت سر گذاشته است.
جنگ نظامی، جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی را تجربه کرده است؛ اما امروز همه این جنگها به صورت جنگ ترکیبی در بستر فضای مجازی اجرایی میشوند و ما باید از جوانان و مردم خود در مقابل آسیبها و توطئههای دشمن در حوزه فضای مجازی حراست کنیم.
این عضو کمیسیون شوراهای مجلس تصریح کرد: فضای مجازی باید تحت حاکمیت و حکمرانی قانونمند باشد و در همه کشورها، فضای مجازی تحت حکمرانی مسئولان آن کشور قرار دارد و این طور نیست که فضای مجازی بخواهد به تهدیدی علیه امنیت روانی یا فرهنگی آن کشور تبدیل شود و به محض این که تهدیدی از سوی فضای مجازی علیه جامعه مطرح شود، این کشورها فورا با آن مقابله میکنند.
وی با بیان این که اگر در فضای مجازی حکمرانی قانونمند اتفاق نیفتد، دشمن در فضای مجازی حکمرانی خواهد کرد و حکمرانی دشمن مصداق اقدام علیه امنیت ملی و امنیت روانی جامعه خواهد بود؛ اظهار داشت: هر تصمیمی در حوزه فضای مجازی باید در چارچوب حکمرانی قانونمند باشد و دستگاههای مسئول وظیفه دارند نسبت به هر رخدادی در فضای مجازی که با امنیت روانی جامعه سر و کار دارد، پاسخگو باشند.
بیات همچنین گفت: اگر قرار است تصمیمی در حوزه فیلترینگ گرفته شود، این تصمیم باید ضامن امنیت روانی جامعه باشد؛ چرا که رفع فیلترینگ به معنای سپردن حکمرانی فضای مجازی به دشمن نیست و رفع فیلترینگ برای استفاده صحیح و مناسب از فضای مجازی است، نه دعوت کردن از دشمن برای اقدام علیه امنیت روانی جامعه.