خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 16 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سومین جشنوارۀ «تبریز ما» به سرانجام‌ رسید

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 16 آبان 1403 - 07:30
آیین اختتامیۀ سومین جشنوارۀ «تبریز ما» روز سه شنبه 15 آبان برگزار و نفرات و آثار برگزیده در دو بخش «رسانه» و «پژوهش» معرفی شدند.
تبريز،شهري،پژوهشي،جشنواره،مديريت،مركز،شوراي،بلديه،نشريه،رسان ...

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، آیین اختتامیۀ سومین جشنوارۀ «تبریز ما» روز سه‌شنبه 15 آبان برگزار و نفرات و آثار برگزیده در دو بخش «رسانه» و «پژوهش» معرفی شدند.
ابوالفضل حمامی خبرنگار تسنیم در آذربایجان‌شرقی، برگزیده "نخست" سومین جشنواره "تبریز ما" در بخش "گفت‌وگو" شد.
در بخش پژوهش، زینب برادران، زهرا آذری و حسین اصغرپور رتبه اول، مینو قره‌بگلو و زهرا شاهی‌حق رتبه دوم و اصغر ایزدی‌جیران رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش «گزارش»؛ محمدرضا اخگرگداز از پایگاه خبری‌تحلیلی نصر، صبا مالک‌مهدوی از پایگاه خبری همنوا و قمر طالبی از آسانیوز، رتبه‌های اول تا سوم را به دست آوردند.
ابوالفضل حمامی از خبرگزاری تسنیم، مهدیه یلدایی از صبح تبریز و سیدحسین هاشمی از سازه‌خبر به عنوان برگزیدگان اول تا سوم بخش «گفتگو» معرفی شدند.
در بخش «یادداشت و مقاله»؛ فرشید باغشمال آذر از پایگاه خبری همنوا، زهرا حسین‌زاده از روزنامۀ سرخاب و محمد سهرابی از پایگاه خبری نصر جایگاه اول تا سوم را کسب کردند.
در بخش «عکس و چندرسانه»؛ فائزه بنی‌نصرت و امیرحسین نامی از پایگاه خبری نصر، مینا نوعی از خبرگزاری مهر و هادی لزیری از خبرگزاری ایرنا رتبه‌های اول تا سوم را به‌دست آوردند.
آثار رسیده به دبیرخانه، از لحاظ کیفی نسبت به دوره‌های گذشته ارتقا یافته است
امیر دهقان، دبیر اجرایی سومین جشنواره پژوهشی و رسانه‌ای «تبریز ما» در حاشیه آیین اختتامیه این جشنواره در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه در این دوره، آثار رسیده به دبیرخانه، از لحاظ کیفی نسبت به دوره‌های گذشته ارتقا یافته است، گفت: در مجموع 241 اثر در دو بخش رسانه‌ای و پژوهشی از 26 رسانه و نشریه علمی - پژوهشی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
وی اظهار کرد: 39 اثر منتشر شده مقالات علمی در بخش پژوهشی، 73 اثر در بخش گزارش، 32 اثر در بخش مصاحبه، 27 اثر در بخش یادداشت و 70 اثر در بخش عکس و چندرسانه‌ای دریافت شد.
دبیر اجرایی سومین جشنواره پژوهشی و رسانه‌ای «تبریز ما» گفت: پس از بررسی هیأت انتخاب، در نهایت 173 اثر شامل (157 اثر رسانه‌ای و 16 مقاله علمی‌ و پژوهشی) به مرحله داوری رسید.
دهقان اظهار کرد: سومین جشنواره پژوهشی-رسانه‌ای «تبریزما» توسط مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلانشهر تبریز و در دو بخش پژوهشی و رسانه‌ای و در قالب‌های گزارش، یادداشت و مقاله، گفت‌وگو، عکس و چندرسانه‌ای، مقالات علمی _ پژوهشی برگزار شد.
وی افزود: محورهای اصلی سومین جشنواره «تبریز ما» شامل عدالت شهری، سرمایه‌گذاری و اقتصاد شهری، محیط زیست شهری، شهرسازی و معماری، ترافیک و حمل‌و‌نقل شهری، پروژه‌های عمرانی، مسائل فرهنگی و اجتماعی، دیپلماسی شهری، حاشیه‌نشینی و بافت فرسوده، شفافیت، تاریخ و هویت شهری، ورزش و نشاط اجتماعی، مردمی‌سازی مدیریت شهری، گردشگری شهری، تعرفه عوارض محلی‌وبرنامه و بودجه شهرداری تبریز بود.
دبیر اجرایی سومین جشنواره پژوهشی و رسانه‌ای «تبریز ما» خاطرنشان کرد: جشنواره «تبریز ما» از سال 1401 به‌همت شورا و شهرداری تبریز شروع به کار کرده و با استقبال گسترده اصحاب رسانه مواجه شده است.
جشنواره «تبریز ما» به‌دنبال رویکردهای اصلاح‌گرا در حوزهٔ مدیریت شهری است.
روح‌الله رشیدی، رییس مرکز پژوهش های شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز، در آیین اختتامیه سومین دوره جشنواره پژوهشی و رسانه‌ای «تبریز ما» در تالار بعثت دانشگاه هنر تبریز، گفت: نخستین دوره این جشنواره در سال 1401 برگزار شد و امسال، شاهد حضور پژوهشگران و اصحاب رسانه تبریز در آیین اختتامیه این جشنواره پژوهشی و رسانه‌ای هستیم.
وی با تأکید بر این‌که جشنواره «تبریز ما» متمرکز بر حوزهٔ مسائل مدیریت شهری است، گفت: این جشنواره توسط نهادی در حوزهٔ مدیریت شهری و توسط مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز ذیل شورای شهر برگزار می‌شود و انتظار این است که مسائل مدیریت شهری در این جشنواره مورد توجه رسانه‌ها باشد.
رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز خاطرنشان کرد: جشنواره «تبریز ما» به‌دنبال توجه بیشتر و تأکید بر مسائل مدیریت شهری و رویکردهای اصلاح‌گرا در حوزه مدیریت شهری است.
رشیدی با اشاره به محوریت علم و پژوهش در مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز، گفت: ادوار مرکز پژوهش‌های شورا از جمله دکتر محمدباقر بهشتی نیز در این حوزه همت جدی داشته‌اند.
وی با اشاره‌ به اینکه مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز تغییراتی در رویکرد در دوره جدید فعالیت داشته است، گفت: 210 عنوان طرح پژوهشی و گزارش کارشناسی به همت و راهبری همکاران مرکز پژوهش‌ها، در دوره جدید مدیریت مرکز پژوهش‌های شورا در حوزه‌های مختلف مدیریت شهری، منتشر شده است.
رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز گفت: بیش از 140 پژوهشگر و 17 مرکز پژوهشی با مرکز پژوهش‌ها همکاری داشته‌اند که امیدواریم ماحصل این پژوهش‌ها در تصمیم‌گیری‌های شورا و شهرداری موثر بوده و موجب پشتیبانی و جهت‌بخشی علمی به رویکردهای مدیریت شهری باشد.
رشیدی ادامه داد: با ایجاد انتشارات مرکز و پیوند آن با مرکز پژوهش‌ها، گامی عملی برای عرضه و انتشار پژوهش‌ها برداشته شد.
وی افزود: تا کنون هشت کتاب توسط مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز منتشر شده و هشت کتاب دیگر در دست انتشار است که امیدواریم تا پایان سال جاری، شاهد رونمایی کتاب‌ها و آثار ترجمه‌شده شاخصی در حوزه مسائل مدیریت شهری باشیم.
رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز گفت: در جشنواره «تبریز ما» تلاش کرده‌ایم تا بازتاب‌دهنده پژوهش‌ها در آیینه رسانه‌ها باشیم.
رشیدی خاطرنشان کرد: قابلیت و ظرفیت پژوهشی اصحاب رسانه تبریز آنقدر زیاد است که مدیریت شهری به همت اصحاب رسانه می‌تواند در وضعیت جهشی قرار بگیرد.
وی با تأکید بر ضرورت انتقال دانش انتقادی در رسانه، گفت: باید وضعیتی ایجاد شود که شاهد آثار شاخص رسانه‌ای تحصیل‌کردگان فعال در حوزهٔ رسانه باشیم.
جلوه پژوهشی شورای ششم باید منعکس شود
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز نیز در آیین اختتامیه سومین دوره جشنواره پژوهشی و رسانه‌ای «تبریز ما»، ضمن قدردانی از رسانه‌های فعال و کارشناس در حوزهٔ مسائل مدیریت شهری، گفت: مسئولان دانشگاه هنر تبریز همواره ارتباط تنگاتنگی با مرکز پژوهش‌ها داشته‌ و پیشگام رویکردهای اصلاح‌گرا در مدیریت شهری بوده‌اند.
وی با تأکید بر نیاز به پژوهش در حوزه‌های مختلف مدیریت شهری، گفت: با توجه به تعامل دانشگاه‌ها و اصحاب رسانه با مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز، باید اذعان کرد که این مرکز متوجه رسالت خود شده است.
رییس شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز، با اشاره به تألیف بیش از 200 طرح پژوهشی در مرکز پژوهش‌های شورا، گفت: این آثار پژوهشی، دستاورد دوره ششم شورای شهر تبریز است و این واقعیت شوراست و جدای از برخی حاشیه‌سازی‌ها، جلوه پژوهشی شورای ششم باید به مردم بزرگوار تبریز منعکس شود.
احمدی ادامه داد: انتشار این آثار علمی، پژوهشی و رسانه‌ای کارنامه‌ای شاخص برای شورای ششم است و باید متوجه این نکته بود که دغدغه برخی در شورا به جای حاشیه‌سازی و طرح مباحث غیرمرتبط با وظایف شورایی، اقدام به آثار پژوهشی در مقام یک کار ایجابی کامل و تولید ادبیات علمی و پژوهشی در حوزهٔ مدیریت شهری بوده است.
وی اظهار کرد: امروز، مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز با به کارگیری استعدادها، نتیجه خوبی از فعالیت‌های پژوهشی گرفته است و رسانه‌ها نسبت‌به انعکاس چنین تصویری از شورا نیز باید توجه داشته باشند.
رییس شورای شهر تبریز گفت: جشنواره پژوهشی رسانه‌ای «تبریز ما» الگویی برای نحوه و نظام ارتباطی شورا و رسانه با مدیریت شهری است که مسائل شهری را عرضه کرده و از رسانه خواسته تا در این خصوص، تولید محتوا کرده و یاری‌رسان مدیریت شهری باشد.
احمدی ادامه داد: جشنواره پژوهشی رسانه‌ای «تبریز ما» الگوی مثبت، متعالی، آرمانی و مطلوب ارتباط مدیریت شهری با رسانه است که نحوه ارتباط آن، استثماری و منفعلانه نبوده و در قالب ظرفیت‌های تخصصی فعالیت کرده است.
وی با اشاره اینکه مدیریت شهری باید تلاش کند از ظرفیت رسانه برای حل مسائل شهری استفاده‌ کند، گفت: رسانه باید به مسائل مدیریت شهری ورود کرده و خط قرمز نداشته باشد و به‌عنوان پدیده‌ای خلاق و مستقل دیدگاه‌های خود را مطرح کند.
تأملی بر نشریه تاریخی «بلدیه» تبریز
محمد عزیزی‌راد، مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری آذربایجان‌شرقی و پژوهشگر تاریخ مطبوعات و فرهنگ ایران و آذربایجان در آیین اختتامیه سومین دوره جشنواره پژوهشی و رسانه‌ای «تبریز ما» گفت: رسانه رکن چهارم مردم‌سالاری و نماینده افکار عمومی است که انتقادهای منصفانه را به گوش مسئولان برساند و ازاین‌رو، برگزاری جشنواره پژوهشی و رسانه‌ای «تبریز ما» را به فال نیک می‌گیرم.
وی ادامه داد: جشنواره پژوهشی و رسانه‌ای «تبریز ما»، فرصتی در حوزه تخصص‌گرایی رسانه و توسعه رسانه‌های تخصصی است.
این پژوهشگر تبریزی با اشاره به اینکه نسخه موجود از نشریه «بلدیه» مربوط به 8 محرم 1327 قمری یا 11 بهمن 1287 شمسی است، گفت: شماره نخست‌ نشریه «بلدیه» نیز یک یا دو هفته پیش از انتشار دومین شماره این نشریه منتشر شده است.
عزیزی‌راد اظهار کرد: انجمن بلدیه در سال 1286 شمسی شکل گرفت و پس از آن، قاسم خان والی را به عنوان شهردار تبریز منصوب کرد که نقش مهمی در تاریخ تبریز ایفا کرد.
وی درخصوص فلسفه وجود نشریه «بلدیه»، گفت: علت انتشار نشریه «بلدیه»، آگاه‌سازی مردم از مذاکرات انجمن بلدیه یا شورای شهر بود.
پژوهشگر و صاحب‌نظر تاریخ مطبوعات، اظهار کرد: امیدواریم شماره نخست نشریه «بلدیه» پیدا شود و مجموعه این نشریه در قالب کتاب منتشر شود.
وی درخصوص انجمن بلدیه تبریز در ایام شهرداری قاسم‌خان والی، گفت: مفاد نشریه «بلدیه»، بیان‌گر کمیسیون‌های آن انجمن و حضور انسان‌های بزرگ در انجمن است.
این روزنامه‌نگار تبریزی ادامه داد: نشریه «بلدیه» در هشت صفحه منتشر می‌شد که در هر صفحه، دو ستون وجود داشت.
عزیزی‌راد افزود: باتوجه به قراین تاریخی و کیفیت چاپ، نشریه «بلدیه» احتمالا در چاپخانه سربی قاسم‌خان والی منتشر می‌شد که قبل انتشار نشریه «بلدیه» توسط قاسم‌خان والی وارد تبریز شده بود.
وی خاطرنشان کرد: از احمدمیرزا مؤیدالدوله، شازده قاجاری و عضو انجمن بلدیه که ناشر نشریه «بلدیه» بود، اطلاعات زیادی در دسترس نیست اما با تلاش‌های خود در این نشریه برای آگاه‌سازی شهروندان از تصمیم‌گیری‌های انجمن بلدیه، گام بزرگی در راستای مردم‌سالاری برداشته بود.
به‌گزارش تسنیم، نشریه «بلدیه» به‌‌مدیریت‌ احمدمیرزا مؤیدالدوله به‌‌صورت هفتگی‌ منتشر می‌شد و ناشر مذاکرات‌ انجمن‌ بلدیه تبریز بود.
انتهای پیام/