خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 16 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تلاش استاد حبیبی همواره برای معرفی مفاخر فلسفه ایران به جهان است

مهر | دین و اندیشه | چهارشنبه، 16 آبان 1403 - 09:58
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: همواره از نزدیک شاهد بودیم که چگونه جناب دکتر حبیبی در پِی معرفی بزرگان و مفاخر ایران از جمله شهاب الدین سهرودی و ابن سینا به ایرانیان و جهانیان است.
فرهنگي،حبيبي،مفاخر،آثار،فرهنگ،سينا،ابن،انجمن،وزير،ايران،سهرو ...

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین نکوداشت نجفقلی حبیبی، مصحح، پژوهشگر و استاد نامدار حکمت و عرفان اسلامی با قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حضور و سخنرانیِ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سخنگوی دولت و جمع زیادی از استادان، پژوهشگران و مدیران عالی دانشگاهی، فرهنگی و پژوهشی کشور در تالار اجتماعات شهید مطهری (ره) انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
در ابتدای این رویداد، نیکنام حسین پور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ، پیام سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این مراسم را برای حاضران قرائت کرد و در ادامه محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به ایراد سخن پرداخت.
شالویی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه نجفقلی حبیبی به درخواست‌های مکرر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برای برگزاری آئین نکوداشت وی، از سر اخلاص و تواضع پاسخ مثبت نمی‌داد، گفت: همگان دکتر نجفقلی حبیبی را به خصوصیات بارزی چون تواضع، اخلاق، فروتنی، جامعیت علمی، صفا و صمیمیت و در عین حال بی تکلفی می‌شناسند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همواره از نزدیک شاهد بوده و هستیم که چگونه جناب دکتر حبیبی در پِی معرفی بزرگان و مفاخر ایران از جمله شهاب الدین سهرودی و ابن سینا به ایرانیان و جهانیان است.
ایشان با همکاری استادان آیت الله محقق داماد، غلامرضا اعوانی و محسن جوادی مؤسسه پژوهشی حکمت سهرودی را تأسیس کرده اند و همراهی ویژه ای با وزارت فرهنگ و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در احداث جاده حکمت از سهرورد تا آرامگاه ابن سینا در همدان مبذول داشته اند، تا این طرح ملی که تأثیر قابل توجهی در سپهر فرهنگی و حکمی ایران عزیز خواهد داشت، به بهترین شکل ممکن اجرایی شود.
مشاور وزیر فرهنگ در ادامه سخنان خود اظهار کرد: دکتر حبیبی درکنار توجه ویژه ای که به شیخ شهید اشراقی دارد، قلب مبارکش برای ابن سینا نیز می تپد و با تصحیح و چاپ آثار این حکیم نامدار ایرانی، خاصه کتاب «قانون» او، سهم مهمی در معرفی و تبیین میراث عظیم این دانشمند ایرانی به جهانیان داشته است.
شالویی در پایان تأکید کرد: استاد حبیبی با ساده و روان سازی اندیشه‌های بزرگانی چون ابن سینا، سهرودی و بسیاری از حکماً و عرفای ایران و جهان اسلام، به بهترین شکل ممکن این میراث عظیم را به نسل‌های جوان و جدید منتقل کرده است.
همچنین شایسته است دقت نظر و کوشش‌های مجدانه ایشان در امر تصحیح و احیای متون کهن به مثابه الگو و شاخصی برای دانشجویان و پژوهشگران همواره مطمح نظر باشد و همگان بیش از پیش قدردان زحمات و خدمات ایشان به جامعه علمی ایران و جهان اندیشه باشند.