خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 16 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحولات اوکراین| شکست کی‌یف، صرف‌نظر از نتیجه انتخابات آمریکا - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 16 آبان 1403 - 12:12
ناامیدی زلنسکی از شرکای غربی، ابراز تردید درباره کارآمدی طرح صلح ترامپ برای مناقشه اوکراین، بازدید وزیر خارجه آلمان از مرز روسیه و بلاروس، کمک نظامی جدید سوئد برای کی یف و وضعیت وخیم ارتش اوکراین در جبهه شرقی، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
اوكراين،روسيه،مناقشه،آمريكا،گزارش،روز،پيروزي،نظامي،انتخابات، ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، برخی تحلیلگران آمریکایی بر این باورند که صرف‌نظر از نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری در ایالات متحده، اوکراین در مناقشه نظامی با روسیه شکست خواهد خورد.کارشناسان می‌گویند اوکراین از لحاظ نظامی در حال شکست خوردن است و ارسال تسلیحات بیشتر و طولانی کردن درگیری‌ها نمی‌تواند به کی‌یف کمکی کند.
آن‌ها همچنین اشاره کرده‌اند که این موضوع در واشنگتن و اروپا نیز مورد توجه قرار گرفته و احتمالاً تغییراتی به سمت راه حل دیپلماسی رخ خواهد داد، صرف‌نظر از اینکه چه کسی در ماه ژانویه سال 2025 وارد کاخ سفید شود.
به‌ویژه، تحلیل‌گر نظامی جنیفر کاوانو تردید دارد که نتیجه انتخابات تأثیر زیادی بر روند مناقشه اوکراین بگذارد.
او معتقد است که مشکل اصلی کی‌یف کمبود نیروی انسانی است، نه سلاح، و این کشور مجبور به تغییر استراتژی خود برای سازش با روسیه خواهد شد.
در عین حال، جورج بیب، کارشناس سیاسی، تأکید دارد که هر رئیس‌جمهور بعدی آمریکا ناگزیر به تغییر سیاست‌های فعلی جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، خواهد بود؛ چرا که روسیه از لحاظ توانایی‌های نظامی بر اوکراین برتری دارد.
به‌گفته وی، کی‌یف نمی‌تواند در یک مناقشه فرسایشی پیروز شود و در صورت عدم حل و فصل دیپلماتیک، شکست کامل اوکراین اجتناب‌ناپذیر بوده و این کشور مناطق بیشتری از خاک خود را از دست خواهد داد.
علاوه بر این، اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی آمریکا نیز معتقد است که دونالد ترامپ، در صورت پیروزی نمی‌تواند تنها با یک تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، مناقشه اوکراین را حل‌وفصل کند.
به‌گفته او، ادعای ترامپ درباره توانایی در پایان دادن سریع به این مناقشه غیرواقع بینانه است.
در عین حال، فلوریان فیلیپو، رهبر حزب "میهن‌پرستان" فرانسه نیز گفته است که پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا و کاهش کمک‌های نظامی به اوکراین موجب خواهد شد که حمایت اتحادیه اروپا از کی‌یف حالت نمادین به خود بگیرد.
ترامپ پیش‌تر بارها ادعا کرده که در صورت پیروزی در انتخابات، به‌طور قطع قادر خواهد بود مناقشه اوکراین را به پایان برساند.
او این طرح خود را بسیار جاه‌طلبانه توصیف کرد، اما تصمیم دارد محتوای آن را تنها در صورت پیروزی فاش کند.
روز گذشته، نشریه آمریکایی "هیل" (The Hill) گزارش داد که در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات، احتمال دارد که او بتواند مناقشه اوکراین را پایان دهد و برای این منظور تهدیدهایی علیه رهبران روسیه و اوکراین بکار خواهد گرفت.
به‌ویژه، ترامپ ممکن است از اهرم‌های حمایتی آمریکا برای وادار کردن زلنسکی برای مذاکره با مسکو استفاده کند و در عین حال، با تهدید افزایش کمک به اوکراین و تحریم‌های اقتصادی، روسیه را نیز تحت فشار قرار دهد.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و هشتاد و هفتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
افزایش ناامیدی اوکراین از متحدان غربی خود
روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داده است که واکنش محتاطانه جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، به «طرح پیروزی» ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در جریان سفر اخیرش به واشنگتن، به افزایش حس ناامیدی در کی‌یف از کشورهای غربی دامن زده است.
این نشریه اشاره کرده که در حال حاضر هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه ایالات متحده حمایت نظامی لازم را برای اوکراین فراهم کند، وجود ندارد و واشنگتن نیز آمادگی ارائه تضمین‌های امنیتی به کی‌یف را نشان نداده است.
یک تحلیل‌گر نظامی اوکراینی که اظهاراتش در این گزارش آمده، ابراز نگرانی کرده که پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، مسائل داخلی اولویت بیشتری برای آمریکایی‌ها پیدا خواهد کرد و توجه آن‌ها را از مناقشه اوکراین منحرف خواهد کرد.
یک افسر ارتش اوکراین به نام یوگنی نیز یادآور شده که غرب دیگر به‌عنوان حامی اوکراین محسوب نمی‌شود و کشورهای غربی به «مشکلات خود» مشغول‌اند.
کارشناس آمریکایی: پوتین به پیشنهادات ترامپ درباره اوکراین گوش نخواهد داد
اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی آمریکا اعلام کرد که دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه ریاست‌جمهوری آمریکا، در صورت پیروزی، نمی‌تواند با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، درباره وضعیت اوکراین یک تماس تلفنی برقرار کرده و از پوتین انتظارداشته باشد که به پیشنهادات او گوش دهد.
ریتر تأکید کرد که پوتین رهبری مردمی را بر عهده دارد که «در میدان جنگ به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافته و نمی‌تواند اجازه دهد کسی با یک تماس تلفنی او را مجبور به عقب‌نشینی کند.» او همچنین اظهارات ترامپ درباره توانایی‌اش در خاتمه سریع مناقشه اوکراین را «غیرواقعی و مضحک» توصیف کرد.
ریتر همچنین در مورد امکان عادی‌سازی روابط آمریکا و روسیه در آینده نزدیک ابراز تردید کرده و گفت که این کار بسیار دشوار خواهد بود، زیرا نیازمند تغییرات اساسی در رویکرد مقامات واشنگتن است.
او افزود که نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تأثیری بر آمادگی واشنگتن برای از سرگیری گفت‌وگوها با مسکو نخواهد داشت.
بازدید وزیر خارجه آلمان از مرز اوکراین با روسیه و بلاروس
آژانس خبری "رویترز" گزارش داد که آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، طی سفر خود به اوکراین از مواضع نیروهای اوکراینی در نزدیک مرز این کشور با روسیه و بلاروس بازدید کرده است.
به گفته این منبع، بربوک به یک واحد گارد مرزی دولتی در چند کیلومتری مرز روسیه در منطقه چرنیگوسکی اوکراین سر زده و «وضعیت مرزی با روسیه و بلاروس» را بررسی کرده است.
در جریان این بازدید، از وزیر خارجه آلمان درخواست شد تا تسلیحات بیشتری را برای اوکراین فراهم کند.
بربوک روز دوشنبه در سفری اعلام‌ نشده وارد کی‌یف شد و اعلام کرد که آلمان قاطعانه در کنار اوکراین ایستاده است.
او همچنین یادآور شد که کشورهای G7 از اوکراین با یک وام به ارزش 50 میلیارد دلار حمایت می‌کنند که بازپرداخت آن از سود دارایی‌های مسدود شده روسیه انجام خواهد شد.
افزون بر این، آلمان 170 میلیون یورو برای کمک‌های فوری انرژی به اوکراین تخصیص داده است.
هشدار فوربس در خصوص خطر فروپاشی خط دفاعی اوکراین در جبهه دونباس
نشریه "فوربس" روز گذشته در گزارشی به این نکته اشاره کرد که اگر کی‌یف شهر کراسنوآرمییسک (به نام اوکراینی: پوکروفسک) در منطقه دونتسک را از دست بدهد، خطوط دفاعی ارتش اوکراین در شرق این کشور و در جبهه دونباس بطور کامل سقوط خواهد کرد.
در این گزارش یادآوری شده که نیروهای اوکراینی در این محور به شدت آسیب دیده و به سختی قادر به حفظ خطوط دفاعی خود است.
همچنین در این مقاله آمده است که اوکراین در تلاش د برای منحرف کردن تمرکز ارتش روسیه با حمله به منطقه کورسک موفق نبوده، زیرا روسیه توانست بدون کندی در پیشروی در دونباس، اقدام به ضدحمله کند.
سوئد دو کشتی گارد ساحلی و ماسک‌های ضدگاز به اوکراین تحویل می‌دهد
کارل-اسکار بولین، وزیر دفاع مدنی سوئد اعلام کرد که این کشور دو کشتی گارد ساحلی و 40 هزار ماسک ضدگاز به اوکراین ارسال خواهد کرد.
او روز گذشته در جریان سفرش به کی‌یف در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «امروز افتخار داشتم که بسته جدید کمک‌های مدنی را معرفی کنم که شامل 40 هزار ماسک ضدگاز به ارزش 100 میلیون کرون سوئدی (حدود 9.3 میلیون دلار) و بسته دریایی شامل دو کشتی بزرگ گارد ساحلی و تجهیزات لازم برای آنها است.»
بولین همچنین اعلام کرد که در مذاکرات با ایگور کلیمنکو، وزیر کشور اوکراین، توافقی برای تعمیق همکاری‌های دو کشور در زمینه دفاع مدنی به امضا رسید.
تلاش ارتش اوکراین برای مختل کردن جابجایی بازرسان آژانس در زاپروژیا
وزارت دفاع روسیه گزارش داد که نیروهای مسلح اوکراین مسیر حرکت بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) به سمت نیروگاه اتمی زاپروژیا را پیش از تعویض ناظران این آژانس هدف حمله قرار دادند.
در این گزارش یادآوری شده: «در نتیجه این حمله، جاده مسیر حرکت به شدت آسیب دید.»
وزارت دفاع روسیه یادآور شد، این اقدام از سوی فرماندهی نیروهای مسلح اوکراین با هدف به خطر انداختن جان و امنیت کارشناسان و جلوگیری از جابجایی آن‌ها انجام شده است.
برای اطمینان از امنیت ناظران آژانس، در طول روز سه شنبه آتش‌بس در کل مسیر اعلام شد که به‌طور کامل توسط نظامیان روسیه رعایت شد.
در نهایت، بازرسان به سلامت به نیروگاه منتقل شدند.
این مأموریت شامل چهار بازرس است که وظیفه آن‌ها نظارت و ارزیابی وضعیت امنیت نیروگاه اتمی زاپروژیا است.
پیشتر در همان روز، یوگنی بالیتسکی، فرماندار منطقه زاپروژیا، اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه تلاش نیروهای اوکراینی برای تصرف این نیروگاه را ناکام گذاشتند.
مقام لهستانی: اوکراین در تلاش است ورشو را وارد مناقشه با روسیه کند
کیشیشتوف گاوکوفسکی، معاون نخست‌وزیر لهستان اعلام کرد که کی‌یف در تلاش است تا ورشو را به یک مناقشه مسلحانه با روسیه بکشاند.
او رئیس‌جمهور اوکراینرا مورد انتقاد قرار داده و گفت که زلنسکی با درخواست‌های خود برای ساقط کردن موشک‌های روسی بر فراز خاک اوکراین، لهستان را وارد مناقشه با مسکو می‌کند.
گاوکوفسکی بیان کرد: «احساس می‌کنم که آخرین اظهارات رئیس‌جمهور زلنسکی در شأن سیاستمداری نیست که تا این اندازه به لهستان مدیون است.
به جای اینکه در این شرایط از مقامات ورشو قدردانی کند، دائما به آنها فشار می‌آورد و بیشتر می‌خواهد.»
پیشتر در همان روز، نشریه لهستانی "میشل پولسکا" گزارش داد که ورشو به دلیل انتخاب روابط با کی‌یف و تنش با روسیه در وضعیت خطرناکی قرار گرفته است.
به اعتقاد نویسنده این مقاله، ورشو باید تا حد امکان از مناقشه اوکراین فاصله بگیرد و از همه طرح‌های صلح‌آمیز، مانند پیشنهادهای نخست‌وزیر مجارستان ویکتور اوربان و نخست‌وزیر اسلواکی رابرت فیتسو حمایت کند.
چند روز قبل نیز نخست وزیر اوکراین لهستان را به دلیل عدم تحویل جنگنده‌های میگ-29 بر اساس توافق با ناتو مورد انتقاد قرار داد.
او مدعی شد که ورشو باید این جنگنده‌های ساخت شوروی را به کی‌یف تحویل می‌داد و ناتو این هواپیماها را برای لهستان جبران می‌کرد، اما این موضوع محقق نشد.
انتهای پیام/