خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 16 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

داروهای چاقی و لاغری که به ضرر سلامت افراد تمام شد

مهر | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 16 آبان 1403 - 12:53
رئیس کنترل کیفی آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی گفت: افرادی که از داروهای چاقی و لاغری استفاده می‌کنند، بدون هیچ‌گونه بیماری زمینه‌ای دچار سکته‌های قلبی و عروقی و مغزی می‌شوند.
داروها،داروهاي،بدن،چاقي،وزن،توزيع،پزشكي،قانوني،مصرف،افزايش

به گزارش خبرگزاری مهر، مریم اخگری رئیس کنترل کیفی آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی در رادیو گفت و گو پیرامون ورود جدی مجلس به داروهای چاقی و لاغری گفت: یکسری داروهای لاغری و چاقی در بازار سیاه دارویی توزیع می‌شود و متأسفانه هموطنان هم به توصیه دوستان و آشنایان و فضای مجازی و بدون هیچ گونه اطلاعی این داروها را خریداری می‌کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر داروهایی به قصد افزایش وزن در باشگاه‌های بدنسازی و دیگر مکان‌ها توزیع می‌شود که مشتریان آنها جوانان و یا افرادی هستند که نیاز به ایجاد توده عضلانی دارند.
این مقام مسئول اظهار داشت: طبق مطالعاتی که آزمایشگاه‌های سازمان پزشکی قانونی انجام دادند، عمده این داروها حاوی ترکیبات کورتونی هستند و مخاطرات بسیار زیادی برای سلامت انسان دارند و کارایی کلیه و کبد مصرف کنندگان را به شدت کاهش می‌دهند.
اخگری گفت: از مهم‌ترین عوارض مصرف داروهای چاقی به احتباس آب و الکترولیت در پوست بدن اشاره کرد و هشدار داد: مصرف این داروها در دراز مدت می‌تواند موجب از بین رفتن استخوان‌ها و برهم زدن تعادل هورمونی در بدن افراد می‌شود چون یک سری ترکیبات به شکل طبیعی در بدن ما وجود دارند که اگر به میزان زیاد و یا کمتر تولید شوند می‌توانند مخاطراتی برای بدن داشته باشند.
رئیس کنترل کیفی آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی افزود: داروهای افزایش وزن غدد درون ریز را در بدن دچار اختلال می‌کنند و فرد را به سمت نارسایی کلیه و کبد و عقیمی و عوارض دیگر می‌برند لذا از هموطنان تقاضا می‌کنیم که برای کاهش یا افزایش وزن به هیچ عنوان از این داروها خریداری نکنند.
وی در آخر هشدار داد: این داروها که به عنوان داروهای گیاهی معرفی می‌شوند کاملاً تقلبی و فاقد برچسب اصالت هستند و وزارت بهداشت آنها را تأیید نکرده است.
بیشترین مخاطب این داروها بانوان هستند و عمدتاً هم توسط ماهواره‌ها و در آرایشگاه‌ها تبلیغ و توزیع می‌شوند.