خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 13 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

صدایی عجیب از سمپات‌های حزب دموکرات در تهران/ در بحث رابطه با آمریکا نباید پای دین را وسط کشید!

مشرق | سیاسی، برگزیده | چهارشنبه، 16 آبان 1403 - 20:40
آمدن ترامپ و کنار رفتن نامزد حزب دموکرات از چرخه سیاسی باعث دادن تحلیل‌های غلط از سوی سمپات‌های این حزب در تهران شده است.
ايران،انتخابات،سياسي،آمريكا،بازگشت،اسرائيل،شكست،مسائل،نتيجه، ...

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.
در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
از روز گذشته شصتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای انتخاب ۴۷ امین رئیس جمهور به صورت حضوری برگزار شد که نتایج آن یا بازگشت جنجالی‌ترین رئیس جمهور آمریکا به قدرت برای بار دوم را رقم می‌زند، بازگشت ترامپ به قدرت مورد توجه روزنامه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است.
روزنامه آرمان امروز که مواضع اصلاح‌طلبانه دارد درباره بازگشت ترامپ نوشته است:
حمایت از اسرائیل یکی از معدود مسائل سیاست آمریکا است که اختلاف میان حزبی زیادی بر سر آن وجود ندارد.
این مساله اکنون در مورد اوکراین قابل مشاهده است، زیرا بحث حاکمیت ملی و توانایی دفاع از آن در گرو نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
اگر کامالا هریس در انتخابات ریاست جمهوری با اختلافی کم از ترامپ شکست بخورد، بین دموکرات‌ها مجادله‌ای بر سر این که آیا حزب باید همچنان حمایتش از اسرائیل را حفظ کند یا نه آغاز خواهد شد و برخی، به‌ویژه چپ‌گرایان دموکرات، خواهند گفت که هریس بهای حمایت دولت بایدن از اسرائیل را پس از حملات هفتم اکتبر پرداخته است.
در ادامه این گزارش آمده است:
این درحالی است که شکست احتمالی ترامپ به بازنگری مشابهی در سیاست‌های جمهوری‌خواهان منجر نمی‌شود، زیرا بعید است که مخالفان ترامپ، به دلیل سیاست‌هایش در قبال اسرائیل به او رای نداده باشند.
اگر هریس در میشیگان شکست بخورد و این شکست در نتیجه انتخابات تعیین‌کننده باشد، استدلال دموکرات‌های چپ‌گرا قوت بیشتری می‌گیرد.
آمدن ترامپ و کنار رفتن نامزد حزب دموکرات از چرخه سیاسی باعث دادن تحلیل‌های غلط از سوی سمپات‌های این حزب در تهران شده است، یکی از اعضای مجمع مدرسین حوزه علمیه قم نوشته است که بدون قید و شرط باید با آمریکا مذاکره کرد!
فاضل میبدی عضو این گروه در روزنامه اعتماد نوشته است:
امروز هم من نمی‌دانم که انتخابات امریکا چه تاثیری در ایران می‌تواند داشته باشد؛ اما نیک می‌دانم قطع رابطه ایران با امریکا و عدم ارتباط مستقیم نتیجه مناسبی برای کشورمان نداشته است.
از منظر اقتصادی با تحریم‌هایی که علیه ایران وضع شده، ملت ایران مصائب زیادی را تحمل کرده‌اند.
پول‌های ایران در بسیاری از کشورها بلوکه شده و ملت دهه‌ها با تورم دو رقمی و بالای ۴۰ درصدی دست و پنجه نرم کرده‌اند.
این شرایط برآمده از عدم مذاکره میان ایران و امریکا بوده است.
مذاکره غیرمستقیم هرگز در تاریخ نتیجه‌بخش نبوده است.
اینکه یکی در این اتاق عمان باشد و دیگری در اتاق دیگر و نفر سوم هم حرف این را برای آن بیاورد و حرف دیگری را ببرد، نتیجه بخش نخواهد بود!
عضو گروه همسو با آمریکایی‌ها ادامه می‌دهد:
به نظرم در خصوص مسائل سیاسی و تخصصی نباید پای دین را وسط کشید.
دین در ابعاد اخلاقی، معنوی و...
در زندگی انسان نقش دارد اما در مسائل سیاسی ممکن است من برای شما آیه و روایتی بخوانم و دیگری روایت دیگری را طرح کند.
این موارد را باید به عقلای بشر، سیاستمداران کهنه‌کار و افراد باتجربه واگذار کرد.
امام (ره) گزاره‌ای را در ادبیات سیاسی ایران وارد کرد و آن هم مصلحت عمومی بود
قابل توجه آن است که مجمع مدرسین و محققین به بهانه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بیانیه‌ای صادر کرده که سیگنال‌های رسمیت بخشیدن به آن‌ها را دارد.
به نظر می‌رسد که آنچه طیف سابق بر خط امام(ره) از تحولات منطقه به دنبال تحقق آن هستند، نوعی بازگشت به شیوه سیاست‌ورزی شخصیت‌هایی نظیر انورسادات در همنشینی با مناخم بگین و جیمی کارتر در قرارداد کمپ دیوید و سال‌ها بعدتر، همنشینی یاسر عرفات با اسحاق رابین و بیل کلینتون در قالب قرارداد اسلو است.
پیش از این گروهک غیر قانونی نهضت آزادی نیز در شرایطی که جهان علیه وحشی ‌گری صهیونیست ها به خروش آمده و از سوی دیگر جبهه مقاومت را مظلوم عرصه و میدان می داند، سیاست های اصولی جمهوری اسلامی در دفاع از مظلوم و کمک های مستشاری را مبتنی بر دیدگاه های امریکایی و اسرائیلی ها تعریف و تفسیر کرده و به انتقاد از آن‌ها پرداخته بود، بیانیه خط امامی‌های سابق را باید در امتداد اطلاعیه بازماندگان طیف بازرگان تفسیر کرد.