برداشت بیش از 6 هزار تن آلو از باغات شهرستان نیشابور+تصویر
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور از برداشت محصول سرخ و طلایی آلو از سطح یک هزار و 701 هکتارباغات شهرستان نیشابور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از نیشابور، علی مبارکی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: سطح محصول آلو در شهرستان نیشابور یک هزار و 701 هکتار بوده که از این میزان یک هزار و 275 هکتار بارور با متوسط تولید 5 تن و رکورد 112 تن در هکتار است.
وی افزود: 40 درصد باغات شهرستان مختص میوههای هستهدار است و از این مقدار 30 درصد به آلو اختصاص یافته است که تولید این محصول 6 هزار 375 تن آلوی تر است، که 90 درصد آن فرآوری و 10 درصد تازه خوری میشود و میزان آلوی خشک تولیدی نیز حدود 2 هزار و 300 تن است.
مبارکی ادامه داد: آلوی تولیدی به دو صورت سنتی و صنعتی فرآوری میشود و با عنوان آلوی نیشابور شهره آفاق است که مورد تقاضای کشورهای بسیاری قرار گرفته است.
کیفیت بالا، رنگ و طعم وضعیت آلوی نیشابور را در سطح بالایی قرار داده به طوری که این محصول جایگاه واقعی خودش را در سطح ملی و صادرات پیدا کرده است.
وی بیان کرد: در شهرستان نیشابور بیش از 8 رقم آلو شناسایی شده که مهمترین ارقام آن شمس، شوقانی، طرقبه، قطره طلا ، درگزی، سانتارزا و بخارا است.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: شهرستان نیشابور علیرغم جایگاه بسیار مناسب کشت آلو از نظر سطح زیرکشت، تولید، اشتغالزایی و نیز ارزآوری برای کشور، لیکن بدلیل اینکه محصول تولیدی خارج از استانداردهای مربوطه فرآوری و صادر میشود، دچار افت و خیزهای مقطعی و شوک های ناگهانی به اقتصاد این محصول در زمان تولید میشود، لذا در جهت ممانعت از فرآوری غیربهداشتی آن و نظارت و کنترل بر قیمتهای محصولات خشکباری منطقه پیشنهاد ایجاد و احداث شهرک فرآوری آلو در مرکز تولید آلوی شهرستان میشود تا بتوان زیرساختهای لازم برای عرضه آلوی خشک به بازار بورس کالای کشاورزی را فراهم کنیم.
وی از صادرات حدود 2 هزار تن آلوی خشک شهرستان توسط واسطه ها و دلالان به کشورهای هندوستان، بنگلادش، پاکستان خبر داد و افزود: از نظر اشتغالزایی در شهرستان حدود 4 هزار نفر به صورت دایم مشغول به کار هستند.
انتهای پیام/282/