خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 17 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جذب 10 هزار نفر در شورای حل اختلاف/111 هزار پرونده مختومه شد

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 17 آبان 1403 - 10:53
معاون دادگستری استان کردستان، گفت: با اجرای قانون جدید، زمینه جذب 10 هزار نفر در دادگاه های صلح و شوراهای حل اختلاف فراهم شده است.
پرونده،اختلاف،شوراي،استان،كردستان،قانون،سازش،ارجاع،دادگستري، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهادر اسدی صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه که در شورای حل اختلاف کردستان برگزار شد، از وجود 117 شعبه و فعالیت 387 نفر در شورای حل اختلاف استان خبر داد و اظهار داشت: در سال گذشته 115 هزار و 892 پرونده به شوراهای حل اختلاف کردستان ارجاع داده شده که از این تعداد 111 هزار و 549 پرونده مختومه شده است.
وی گفت: در هفت ماهه امسال 63 هزار و 511 پرونده به شوراهای حل اختلاف استان ارجاع شده و در این مدت نیز 67 هزار و 362 پرونده رسیدگی و مختومه شده است‌.
27 درصد پرونده‌ها منجر به سازش شد
رئیس شورای حل اختلاف دادگستری استان کردستان خاطر نشان کرد: در سال 1401 تعداد 24 هزار و 308 پرونده، در سال 1402, 19 هزار و 548 پرونده و در هفت ماهه امسال نیز یک هزار و 862 پرونده یعنی 27 درصد از پرونده‌ها در استان منجر به سازش شده است.
وی افزود: همچنین در سال گذشته 12 هزار و 981 پرونده و در هفت ماهه امسال 7 هزار و 232 پرونده در اجرای احکام شورای حل اختلاف کردستان مختومه شده است.
اسدی از صدور 53 پروانه داوری و میانجی‌گری خبر داد و تصریح کرد: مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شورای حل اختلاف کردستان 30 روز است.
بررسی پرونده‌های تصادفات به نیروی انتظامی واگذار شد
وی اصلاح قانون شورای حل اختلاف را یک ضرورت و مطالبه چندین ساله ذکر کرد و اذعان داشت: با قانون جدید، رسیدگی قضایی از شورای حل اختلاف گرفته شده و این شورا تنها رسالت "صلح و سازش" را بر عهده دارند، در آینده نزدیک نیز بررسی پرونده‌های تصادفات به نیروی انتظامی و شرکت‌های بیمه‌ای ارجاع داده می‌شود و وارد دادگستری نمی‌شود.
معاون دادگستری استان کردستان با اشاره به اینکه دادگاه‌های صلح از مهرماه امسال در همه شهرستان‌های استان راه‌اندازی شده است، بیان کرد: به زودی صدور گواهی انحصار وراثت نیز توسط ثبت‌ احوال انجام می‌شود.
وی اظهار کرد: بر اساس قانون جدید ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف تنها با رضایت طرفین امکان‌پذیر است در غیر اینصورت تخلف محسوب می‌شود.
کسانی که حاضر به سازش نیستند اطاله دادرسی دیگر شاملشان نمی‌شود که یکی از محاسن قانون جدید است.
رئیس شورای حل اختلاف دادگستری استان کردستان اعلام کرد: بر اساس قانون جدید؛ زمینه استخدام 10 هزار نفر در دادگاه‌های صلح و شوراهای حل اختلاف کشور فراهم شده و اولویت با نیروهای شورای حل اختلاف است.
اخذ رضایت 5 فقره قتل
وی درباره فعالیت‌های ستاد صبر نیز توضیح داد: این ستاد از سه سال گذشته در استان فعال شده و برای 1600 نفر ابلاغ صلح‌یار صادر شده است.
امسال تاکنون از 125 فقره پرونده محکومیت قتل برای 5 فقره رضایت گرفته شده است.
رئیس شورای حل اختلاف دادگستری استان کردستان عنوان کرد: روزانه 5 تا 10 مورد و تاکنون 781 مورد به صورت خودجوش برای بررسی مشکلاتشان به ستاد صبر مراجعه کرده و ما نیز موضوع را دنبال می‌کنیم تا از تشکیل و ورود پرونده به دستگاه قضایی جلوگیری شود.
اکثر پرونده‌ها مربوط به تقسیم ترکه ارث و نزاع است.
وی عنوان کرد: امسال یک پرونده به ارزش 400 میلیارد تومان تقسیم ترکه بررسی و مابین ورثه تقسیم شد.
40 پرونده طلاق منجر به سازش شد
اسدی یادآور شد: همچنین امسال 130 پرونده طلاق به صلح‌یاران مشهور به شمیم رضوی ارجاع داده که 40 پرونده منحر به صلح و سازش شده است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم درباره قانون ثبت اموال غیرمنقول تشریح کرد: امسال این قانون اجرایی و باید ظرف 8 سال تمام مبایعه‌نامه‌ها و اسناد مالکیت ثبت، حدنگاری و الکترونیکی شود در غیراینصورت از اعتبار ساقط خواهد شد و کسی نمی‌تواند ادعای مالکیت داشته باشد.
با این قان ن شفافیت کامل ایجاد و کسی نمی‌تواند کلاهبرداری کند.
انتهای پیام/481/