آغاز بهکار همایش بینالمللی جعفر بن ابیطالب(ع) - تسنیم
همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) از صبح امروز در سالن قدس مجتمع جامع امام خمینی(قدس سره) آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، همایش بینالمللی حضرت جعفر ابن ابیطالب (علیه السلام) صبح امروز در مجتمع امام خمینی جامعه المصطفی العالمیه آغاز بهکار کرد.
پخش بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان و دست اندرکاران این همایش و سخنرانی آیتالله سبحانی از مراجع تقلید و سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامههای آغازین این همایش است.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالمحمدی، دبیر علمی این همایش، حضرت جعفر طیار را سنبل ایمان، جهاد و ولایتمداری خواند و اظهار داشت: این همایش سومین رویداد علمی است که توسط مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی برای تجلیل از اصحاب برجسته و باوفای رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) برپا میشود که به عنوان قهرمانان توحید، حق بزرگی بر مسلمانان دارند، اما کمتر شناخته شده هستند.
وی ادامه داد: ایشان از خاندان بنیهاشم است که پیش از اسلام نیز به دینداری و توحید شهرت داشتند.
او از کسانی است که در شکل گیری قدرت اسلام نقش پررنگی داشت و از قهرمانان مکتب توحید است و از نخستین افرادی به شمار میآید که اسلام آورد و سپس به دستور رسول خدا(صلی الله علیه و آله) به حبشه مهاجرت کرد و در سال هفتم هجری، به فرمان پیامبر اسلام به مدینه بازگشت و در جنگ موته به شهادت رسید.
دبیر علمی همایش، عملکرد جعفر طیار را بیانگر جایگاه برجسته علمی وی دانست که به عنوان اولین سفیر پیامبر(صلی الله علیه و آله) به حبشه مهاجرت کرد.
وی به تشریح روند برگزاری همایش پرداخت و گفت: موضوع همایش حدود دو سال قبل در مجتمع تاریخ و معاونت پژوهش المصطفی تصویب شد و کمیته علمی با حضور اساتید از مراکز مختلف تشکیل شد.
عبدالمحمدی با اشاره به مشارکت حدود بیست مرکز علمی در این همایش، بیان کرد: کمیته علمی با برگزاری جلسات متعدد، عنوان و موضوعات همایش را به تصویب رساند و سپس با محققان و پژوهشگران برای تدوین مقالات و کتب توافق به عمل آمد.
در مجموع 84 مقاله و 14 جلد کتاب در این همایش به رشته تحریر در آمده است.
وی با بیان برگزاری 35 پیش نشست و چندین کرسی علمی و کمیسیون در مراکز علمی و حوزوی، به برگزاری پنل های تخصصی این همایش اشاره نمود و گفت: روز گذشته چهار پنل با موضوع قرآن و حدیث، شخصیتشناسی، منبعشناسی و تاریخ و جغرافیا با حضور اساتید و محققان از کشورهای مختلف برگزار شد.
رویکردهای جدیدی در مقالات همایش وجود داشت و از سطح قابل قبول علمی برخوردار بودند.
دبیر علمی همایش در پایان با اشاره به مشارکت ملیت های مختلف در این همایش بینالمللی، خاطرنشان کرد: از کشورهای بحرین، پاکستان، نیجریه، افغانستان و غیره در پنل های همایش حضور داشتند و همچنین حدود یک چهارم مقالات در پنلها توسط خواهران ارائه شد.
انتهای پیام/