خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 17 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تبیین تاثیر نماز در حیات دنیا و سعادت انسان در آخرت

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 17 آبان 1403 - 15:53
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان تاثیر نماز در حیات دنیا و سعادت انسان در آخرت را تبیین کرد.
نماز،جهان،خداوند،سيستم،اعمال،انسان،زاهدان،آيه،كشف،رابطه،متعا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت الله محامی بعد از ظهر امروز در همایش نماز سپاه سلمان استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: طبعاً اهمیت نماز بر کسی پوشیده نیست و در آیات و روایات فراوانی به ابعاد مختلف نماز پرداخته شده و در بیش از 100 آیه قرآن از نماز نام برده شده است.
امام جمعه زاهدان در ابتدا سخنان خود به بیان مقدمه ای در خصوص نماز پرداخت و اذعان داشت: خداوند متعال عالم را به صورت یک مجموعه به هم پیوسته آفریده است ، مجموعه ای که همه قسمت های آن به هم مرتبط هستند برای مثال اگر این عالم را به صورت یک ساعت در نظر بگیریم با برداشته شدن یک چرخ دنده این سیستم به هم پیوسته از حرکت می ایستد که این یکی از ویژگی های نظام آفرینش استو اتفاقا به دلیل همین پیوستگی و نظم حاکم بر جهان می‌توان هم بر وجود خدا و هم بر یگانگی خداوند متعال استدلال کرد.
آیت‌الله محامی بیان داشت: جهان آفرینش با این همه مظاهر علم و قدرت نشان دهنده یک آفریدگار عالم و قادر است که این جهان را خلق کرده و پیوستگی و نظم این جهان بر یگانگی خداوند متعال دلالت دارد و اگر دو آفریدگار این ‌جهان را خلق می‌کردند دو ‌سیستم وجود داشت و دو قانون حاکم بر این دنیا بود و وحدت این سیستم نشان دهنده یگانگی خداوند است همان گونه که در آیه شریفه ذکر شده است: «لَوْ کَانَ فِیهِمَا آلِهَةٌ إِلَّا اللَّهُ لَفَسَدَتَا» اگر غیر از الله خدای دیگری بود سیستم از هم ‌می‌پاشید و وجود تنها یک سیستم نشان دهنده یگانگی خالق است.
وی ادامه داد: این جهان یک سیستم به هم پیوسته است که نظم و قانون خود را دارد و اگر شما بتوانید این قوانین را کشف کنید می توانید از آن در راستای بهبود زندگی خود بهره ببرید.
امام جمعه زاهدان افزود: این پیوستگی در همه جای هستی نمود پیدا کرده که منظومه شمسی در مقابل جهان هستی کوچکتر از یک نقطه است و زمین نیز یک نقطه کوچک در این منظومه است و ما نیز موجود کوچک در این زمین هستیم که این نشان دهنده عظمت جهان است و این سیستم عظیم به قدری دقیق است که این اجزاء را در کنار یکدیگر پیوسته نگه داشته و شما نیز اگر بتوانید با پیشرفت علم قوانین حاکم بر این جهان را کشف کنید می توانید در راه پیشرفت خود از آن بهره مند شوید.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این پیشرفت های علمی روابط بین اجزاء عالم را کشف کرده همچون آتشی که می سوزاند اما استفاده درست از آن در صنعت و زندگی انسان موجبات پیشرفت را فراهم آورده و در مقابل نیز استفاده نادرست از آن سبب آتش سوزی و ایجاد خسارت می شود پس در این سیستم اگر بتوانید این نسبت ها را کشف کنید می توانید در زندگی خود از آن ها بهره مند شوید.
وی ادامه داد: این مسئله در خصوص مسائل معنوی نیز صدق می کند از این جهت که مسائل مادی در برابر دیدگان ما پدیدار می شود و مسائل معنوی از دید ما پنهان هستند و لذا همان قوانینی که بر مسائل مادی جاری است بر مسائل غیر مادی و معنوی نیز دلالت می کند
مسائلی که با هر میزان تلاش و پیشرفت علم باز هم قابلیت کشف آن ها را نداریم لذا خداوند متعال با فرستادن پیامبران خود که راه ارتباطی انسان با جهان غایب هستند از برخی قوانین پرده برداری کرده است.
آیت الله مصطفی محامی اذعان داشت : در بحث تفسیر موضوعی ارتباطی بین عالم غیب و ماده بیان می شود که برای ما قابل درک نیست.
وی با اشاره به آیه 62سوره مبارکه مائده گفت : «وَلَوْ أَنَّهُمْ أَقَامُوا التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِیلَ وَمَا أُنْزِلَ إِلَیْهِمْ مِنْ رَبِّهِمْ لَأَكَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَمِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ مِنْهُمْ أُمَّةٌ مُقْتَصِدَةٌ وَكَثِیرٌ مِنْهُمْ سَاءَ مَا یَعْمَلُونَ» اگر کتاب های آسمانی و احکام خداوند را اجرا کنند آسمان ها و زمین به آن ها نعمت می دهد و اگر کار درست را انجام دهند از بالا و پایین برایشان نعمت می ریزد و این نعمت در اختیارشان قرار می‌گیرد و باالعکس گناه سبب ایجاد قهطی می‌شود.
امام جمعه زاهدان اظهار داشت: خدایی که این جهان را از ماده و غیر ماده ساخته است برای ما شریعت و دینی ساخته تا ناظر بر همه قوانین باشد و با استناد بر این مقدمه خداوند متعال نماز را بر ما واجب کرده و در رابطه با نماز تعابیری وجود دارد.
وی با قرائت آیه « إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَر» افزود : نماز از گناه جلوگیری کرده و این خود یک فرمول است که ارتباطی بین نماز خواندن و عدم انجام فسق و فجور وجود دارد که وظیفه ما یافتن این ارتباط است و یا در جایی دیگر برای افزایش روزی نماز اول وقت سفارش شده یا بر اساس آیه ای دیگر بیان شده که «و مِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَّكَ عَسَى أَن یَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَّحْمُودًا» تهجد شبانه مخصوص پیامبر است و برای دیگران مستحب است.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: نماز عنوان صحیفه مومن است چرا که هر کتابی نامی دارد و فردای قیامت پرونده اعمال انسان نیز چنین است و عنوان صحیفه مومن نام پرونده اعمال کسی است که به نماز خود پایبند بوده است و پیامبر اکرم (ص) در یکی از روایات می‌فرمایند: «فَان قُبِلَت قُبِلَ ما سواها و ان رُدَّت رُدَّ ما سواها» که مفسران ان را به چند شکل تفسیر کرده اند دیکی اینکه در فردای قیامت اولین چیزی که مورد سوال قرار می گیرد نماز است و اگر نماز پذیرفته شد در گام بعد به سراغ سایر اعمال می روند و اگر شخص نماز خود را اقامه نکرده باشد سایر اعمال او نیز پذیرفته نمی شود که این تفسیر صحیح نیست و باید به این شکل تفسیر شود که اگر نماز پذیرفته شد باقی اعمال نیز پذیرفته می شود و اگر نماز مورد قبول واقع نشد باقی اعمال نیز رد خواهد شد.
وی با بیان یک مثال اظهار داشت: در بحث های پزشکی و طب سنتی گفته شده که همه اعصاب به کف پا مربوط اند و شخص آشنا به این علم با دست گذاشتن روی آن به مشکل بیمار پی می‌برد یا در جایی دیگر با بررسی شبکه چشم به بیماری انسان پی می برند و از همه این مطالب این نتیجه حاصل می شود که سیستم بدن یک مجموعه به هم‌ پیوسته و مرتبط است.
وی ادامه داد: همین موضوع در مورد نماز نیز صدق می کند و شخصی که بتواند این رابطه را کشف کند و به درستی به آن عمل کند نمازش ثمر بخش می شود و خواندن نماز اول وقت نشان دهنده این است که این نماز با برطرف شدن مشکل رابطه دارد همان طور که بین کسب روزی و نماز یک رابطه وجود دارد.
وی با اشاره آیه «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَر» اذعان داشت : نماز ما را از گناه حفظ می‌کند و به هر میزان که نماز در انسان بازدارندگی ایجاد کند تقوا در انسان به وجود می آید و انسان را در برابر انجام گناه حفظ می‌کند که چنین نمازی درست و حقیقی است اما این که یک شخص در صف اول نماز جماعت باشد اما ربا خواری نیز می کند نشان می دهد که شاید عمل نماز را به درستی انجام داده اما آن نماز تاثیری بر فرد نگذاشته و در زندگی او نمایان نشده پس بین نماز و بازدارندگی از گناه یک رابطه وجود دارد و حتی بین نماز و‌دیگر کارهای خیر ما نیز رابطه وجود دارد که لزومی بر محاسبه آن نیست و با توجه به نماز می توان به درست بودن باقی اعمال نیز پی برد.
وی با بیان یک مثال ادامه داد : در آزمایش خون با یک‌نمونه گیری کوچک ‌می توان نتیجه مورد نظر را بدست آورد و حال نماز نیز گل سر سبد کارهاست و لذا درستی کا یک شخص زمانی مشخص می شود که نماز او درست بوده باشد.
نماینده ولی فقیه تصریح کرد: این سنت الهی یک فرمول مادی نیست و لذا نمی توانیم با علم تجربی به آن پی ببریم و خداوند توسط پیامبرانش این فریضه را به ما اعلام کرده و با این بیان جایگاه ویژه نماز برای ما مشخص می‌شود.
امام جمعه زاهدان افزود: تاثیرگذاری این قوانین متفاوت است و با توجه به این که بیش از صد بار در قرآن کریم و نیز در بسیاری از روایات به اهمیت نماز اشاره شده می توان به اهمیت آن پی برد.
انتهای پیام/