ضرورت تطبیق کارشناسان دادگستری با فناوریها و ابزارهای جدید - تسنیم
استاندار آذربایجان شرقی گفت: در نظام کارشناسی درحال گذر از شیوه سنتی به هوشمند و مدرن هستیم که کارشناسان را همواره براساس آموزش های روزآمد و متناسب با جدیدترین فناوری ها، یافته ها و ابزارها تطبیق دهیم تا فرایند دادرسی کوتاه و سلامت کاری افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بهرام سرمست در همایش کارشناسان رسمی دادگستری در تبریز با اشاره به اینکه کارشناسان رسمی دادگستری در تصمیمسازیهای نظام قضایی سهیم هستند، اظهار داشت: اگر تصمیم گیری مبتنی بر تصمیم سازی باشد، می توان به بهبود فرآیندها امیدوار بود.
وی با اشاره به این که در تمام مکاتب حقوقی علاوه بر اخلاق حرفهای، رعایت اصل صداقت، وفای به عهد و امانتداری ارزشمند است، افزود: اگر اصلی بهعنوان متمم و مکمل به این موارد اضافه شود، اصل بیطرفی و رعایت عدالت میتواند باشد.
استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: باتوجه به این که اظهارنظر کارشناسان در صورت تطویل میتواند موجب اطاله دادرسی شود، همیشه تأکید میشود تا کارشناسان ضمن رعایت مهلت مقرر ملاحظه اموال عمومی و حقوق بیتالمال را هم داشته باشند.
سرمست خطاب به کارشناسان رسمی دادگستری بیان کرد: مسئله مهمی که در بحث کارشناسی مورد غفلت واقع شده و موجب گرفتاری برای کارشناس میشود، رعایت صلاحیت اظهارنظر است؛ یعنی در مواقعی که وجوه رد صلاحیت وجود دارد، باید آموزشهایی که منجر به نظارت مستمر بر فعالیت حرفهای کارشناسان و ارزیابی آنهامیشود، ارائه دهیم تا خارج از حیطه صلاحیت خود، در پروندهها اظهارنظر نکنند.
وی ادامه داد: برگزاری نشستهای تخصصی با وکلا و نمایندگان حقوقی دستگاههای اجرائی، به برقراری نظام کارشناسی سیستمی، ایجاد وحدت رویه و تبادل تجربیات و اصلاح برخی از خطاها کمک می کند.
استاندار آذربایجانشرقی بیان کرد: در نظام کارشناسی در حال گذر از شیوه سنتی به شیوه هوشمند و مدرن هستیم که اقتضا می کند کارشناسان را همواره بر اساس آموزشهای روزآمد و متناسب با فناوریهای جدید و آخرین یافتهها و ابزارها تطبیق دهیم تا فرایند دادرسی کوتاه شده و ضمن شفافیت در اظهارنظر، سلامت کاری نیز افزایش پیدا کند.
سرمست تشریح کرد: اگر کارشناسان رسمی دادگستری مسلح به ابزارهای نوین فناورانه باشند و بتوانند بر اساس استفاده از ابزارهای نوین نکته نظر خود را برای مستندسازی و اظهارنظر ارائه دهند، مرحله گذر از شیوه سنتی به هوشمند خوب طی خواهد شد.
وی افزود: اگر درگذشته برای تخصصهای مختلف از یک کارشناس استفاده میشد، امروزه نیاز به استفاده از ترکیب کارشناسان بهصورت هیئتی یا تقسیمبندی بحث به وجوه مختلف است.
استاندار آذربایجانشرقی ادامه داد: با توجه به این که کارشناسیها در امر قضا تخصصیتر شده، لازم است با توجه به پیچیدگی و تنوع موضوعات، تخصصیتر با مسائل برخورد کنیم.
سرمست با بیان این که کارشناسی مبنایی برای تصمیمسازی، ارزیابی و اظهارنظر در سیستم قضایی است، افزود: اگر سیستم قضایی مبتنی بر نظام حرفهای تخصصی باشد، بهسوی بهبود فرایندها و نظام قضایی صحیح و عادلانه هدایت خواهد شد.
وی تأکید کرد: کارشناسان رسمی دادگستری میتوانند کمک کنند تا قضاوتها و احکام صادره از شفافیت، استحکام و بنیان حقوقی صحیح و عادلانه برخوردار شود.
استاندار آذربایجانشرقی بیان کرد: باید جایگاه اصلی کارشناسان رسمی دادگستری به رسمیت شناخته شود تا آنان به عنوان تصمیمسازان و شرکای کاری، با وفاق و تعامل سازنده به فرایند دادرسی بهتر کمک کنند.
انتهای پیام/