خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 18 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تقوا انسان را از تکبر و غرور دور می‌کند

مهر | استان‌ها | جمعه، 18 آبان 1403 - 16:00
دیواندره-امام جمعه دیواندره گفت: تقوا از خصلت انسان‌های مؤمن است که انسان رل لز تکبر و غرور دور می‌کند.
تكبر،غرور،خداوند،تقوا،برتر،ماموستا،كبر،فروتني،تواضع

به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا جلال مرادی در خطبه‌های این هفته مسجد جامع سنندج اظهار کرد: بزرگترین و سنگین‌ترین تکبرها، تکبر بر خداوند در خودداری از قبول حق و ‏عدم اقرار به آن در پرسش است.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم تکبر از صفات بسیار نکوهیده بشر شمرده شده است، افزود: در برخی آیات به کلمه ‏متکبر تصریح شده است، آیاتی که دوزخ را جایگاه متکبران معرفی می‌کند.
وی تکبر را مانع ورود مسلمان به بهشت دانست و بیان کرد: حدیث صحیحی از پیامبر (ص) روایت شده است که می‌فرماید «کسی که ذره‌ای غرور و کبر در دل داشته باشد، وارد بهشت نمی‌شود» بنابراین هر مسلمانی که دارای این بیماری است باید در فکر درمان آن باشد، و بجای کبر و ‏غرور راه تواضع و فروتنی را در پیش گیرد، و بداند که آن‌کسی نزد خداوند متعال از همه ‏گرامی‌تر است که اهل تقوای بیشتری باشند.
‌امام جمعه دیواندره اضافه کرد: هر کس از تقوا برخوردار ‏باشد، سزاوار آن است که گرامی‌تر، بهتر و برتر باشد و تقوا و تکبر با هم سازگار نیستند و کسی که اهل تقوا باشد، از خصلت غرور و تکبر ‌مبراست.
ماموستا مرادی اضافه کرد: مسلمانان باید راه تزکیه نفس را در پیش گیرند و در مقابل با خواهر و برادر مسلمانشان احساس بزرگ بینی و غرور نکنند، تا به مرور ‌زمان این بیماری علاج شود و جای خود را به تواضع و فروتنی بدهد.
وی افزود: دلیل غرور جهل است و لو اینکه تحصیل کرده باشد جاهل کسی است که به قرآن و مفاهیم آن نا آشنا باشد و شخص مغرور خود را از دیگران برتر می‌داند چون که نمی‌فهمد، برتر از همه خداوند است که او را هر ستایشی لایق است.
وی گفت: از نمونه‌های تکبر و غرور تکبر فرعون بود که در اوج قدرت قرار داشت و ندای «انا ربکم الاعلی» را سر می‌داد خداوند او را در حقیرترین حالت میراند.