آزادی ۴۰۶ زندانی با تلاش شوراهای حل اختلاف استان هرمزگان
بندرعباس- رئیس کل دادگستری هرمزگان از آزادی ۴۰۶ زندانی با تلاش شوراهای حل اختلاف این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی قهرمانی ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت زینب (س) و سالروز تشکیل شوراهای حل اختلاف حل اختلاف گفت: شوراهای حل اختلاف در اجرای سیاستهای سازشی و مردمی قوه قضائیه با استفاده از ظرفیت مردم در شروع به کار کردند.
وی افزود: شوراهای حل اختلاف استان هرمزگان از جمله شوراهای حل اختلافی است که در سطح کشور خوب عمل کرده و خوش درخشیده و این هم مدیون فرهنگ غنی استان هرمزگان و هم مدیون حضور وحدت آفرین قومیتها و مذاهب مختلف و به ویژه همزیستی خوب و مسالمت آمیز برادران شیعه و سنی در کنار یکدیگر است.
قهرمانی تصریح کرد: سال گذشته در شوراهای حل اختلاف استان هرمزگان ۱۰۶ هزار پرونده وارده شده که به ۱۰۳ هزار پرونده رسیدگی و از میان پروندههای قابل صلح و سازش آن حدود ۴۶ درصد آنها به مصالحه و سازش مختومه شده است.
رئیس کل دادگستری هرمزگان خاطرنشان کرد: در سال گذشته تعداد ۴۰۶ زندانی با تلاش شورای حل اختلاف استان از زندان آزاد شده اند و با تلاش همکاران اجرای احکام نیز ضمن اخذ رضایت از زندانی شدن ۴۰۹ نفر دیگر جلوگیری شد.
وی یادآور شد: در سال گذشته با تلاش همکاران دادسرا، دادگاهها و شوراهای حل اختلاف در خصوص ۳۱ فقره زندانی محکوم به قصاص رضایت اولیای دم اخذ شده است.
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: در هفت ماهه نخست امسال حدود ۵۳ درصد از پروندههای شوراهای حل اختلاف استان هرمزگان منجر به رضایت و مصالحه شده است.
وی در ادامه با اشاره به راه اندازی شوراهای حل اختلاف تخصصی در استان هرمزگان گفت: با تشکیل شورای حل اختلاف در دامپزشکی
و دیگر مشاغل و اصناف چون شورای حل اختلاف کارکنان فراجا، شاهد موفقیتهای خوبی در این حوزه بوده ایم.
قهرمانی بیان داشت: پویشهای مردمی ستاد صبر نیز یکی از کارهای بزرگی است که قوه قضائیه در سالهای اخیر انجام داده و دستاوردهای بزرگی در جهت صلح و سازش به همراه داشته است.
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: راهاندازی دادگاههای صلح یکی از گفتمانهای رئیس قوه قضائیه است و بارها تأکید کردهاند که آثار و برکاتی که در مصالحه است در حکم نیست و هنگامی که پروندهای به صلح ختم میشود هم برای رضایت دهنده هم برای رضایت گیرنده و هم کسی که مسبب این رضایت است دارای آثار و برکات و اجر مادی و معنوی است.
وی افزود: ایجاد مصالحه در پروندههای قضائی آثار زیادی هم برای قوه قضائیه دارد و منجر به فصل خصومت پایدار میشود و از تشکیل مجدد پروندهها جلوگیری میگردد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در قانون جدید شورای حل اختلافی، دادگاههای صلح نیز پیش بینی شده است که بر این اساس باید تا پنجم آذر ماه ۱۴۰۳ در کل کشور دادگاههای صلح ایجاد شده باشد.
وی گفت: قوه قضائیه با کار جهادی و با ایثاری که انجام داده است تقریباً در اکثر نقاط کشور تا به امروز و قبل از موعد مقرر دادگاههای صلح را با کمترین هزینه و با کمترین فشار مالی و از باب نیرو و امکاناتی که بخواهد به دولت فشار بیاورد با تقبل کلیه هزینهها و سختیها توسط خود قوه قضائیه راه اندازی کرده است.
وی گفت: اکنون در مراحل پایانی راه اندازی دادگاههای صلح هستیم و استان هرمزگان به عنوان استان پیشتاز از ۹ مرداد ماه در ۱۰ حوزه قضائی، دادگاههای صلح را راهاندازی نموده و دادگاههای صلح از اوایل آبان ماه ۱۴۰۳ در مرکز استان و از شهریور ماه ۱۴۰۳ نیز در سایر نقاط استان فعالیت خود را شروع کردهاند.
وی افزود: با برنامه ریزی های انجام شده در مرکز استان هرمزگان، دادگاههای صلح در سه دسته تخصصی حقوقی، خانواده و کیفری مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: برای سهولت در خدمت رسانی به مردم در جوار هر شعبه دادگاه صلح؛ در همان مکان چندین شعبه شورای حل اختلاف هم مشغول انجام وظیفه و فعالیت میباشند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان در پایان از ائمه جمعه اهل تشیّع و تسنّن، ریش سفیدان و معتمدین محلی و عموم مردم خواست در زمینه اصلاح ذاتالبین سهیم باشند و در اجرای فرهنگ صلح و سازش و رسیدگی به پروندههای دادگاههای صلح که منجر به صلح و سازش میشود شوراهای حل اختلاف و دستگاه قضائی را یاری کنند.