خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 24 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گروسی: مدرکی درباره ساخت سلاح اتمی درایران نیست

اعتماد | همه | چهارشنبه، 23 آبان 1403 - 00:12
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان اینکه بازرسان این سازمان مدرکی درباره ساخت سلاح اتمی در ایران ندارند، ابراز امیدواری کرد که در جریان سفرش به تهران و رایزنی با مقام‌های ارشد کشورمان، پیشرفت‌هایی در زمینه حل‌وفصل مسائل ادعایی پادمانی حاصل شود.
ايران،آژانس،سفر،گروسي،اتمي،تهران،انرژي،مسائل،ادامه،جمهوري،سل ...

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان اینکه بازرسان این سازمان مدرکی درباره ساخت سلاح اتمی در ایران ندارند، ابراز امیدواری کرد که در جریان سفرش به تهران و رایزنی با مقام‌های ارشد کشورمان، پیشرفت‌هایی در زمینه حل‌وفصل مسائل ادعایی پادمانی حاصل شود.
کد خبر: 684638 | ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ ۰۰:۰۸:۳۲
رافائل گروسی که طبق برنامه اعلام شده، فردا (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳) برای یک سفر دو روزه راهی تهران خواهد شد، در حاشیه اجلاس تغییرات آب‌وهوایی باکو به خبرنگاران گفت: «ما مسائلی داریم که باید آن را حل کنیم.
این مسائل درباره شکاف (دانش) و عدم اعتماد است که ما نباید اجازه دهیم به پیشگویی خودکام‌بخش درباره استفاده از تأسیسات هسته‌ای تبدیل شود.»
به گزارش ایرنا، او در پاسخ به این سئوال که آیا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نگران ساخت سلاح هسته‌ای از سوی ایران است تصریح کرد که این سازمان مدرکی برای اثبات چنین ادعایی ندارد.
گروسی سپس با ادبیات شیطنت‌آمیزی ادامه داد که بازرسان آژانس قادر به ارزیابی تمایلات ایران نیستند و مسئولیت آن ها راستی‌آزمایی اظهارات مقام‌های تهران است.
وی همچنین در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان گفت که هدف او از سفر به ایران، پیدا کردن راه‌حل‌های دیپلماتیک برای حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده است.
گروسی ادامه داد: ایران دارای یک برنامه هسته‌ای بسیار بسیار بزرگ است.
آن‌ها دارای مواد هسته ای زیادی هستند که در نهایت می‌تواند برای ساخت سلاح هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد.
البته ایران در این مقطع سلاح هسته‌ای ندارد و ما باید مذاکره کنیم، تا چنین اتفاقی نیفتد.
وی افزود: این یکی از دلایلی است که من راهی تهران هستم.
مسلماً این آخرین سفر من نخواهد بود، اما این یک سفر مهم است زیرا ما در یک شرایط دشواری (بلحاظ بین‌المللی) قرار داریم، شرایطی که ایران ممکن است تصمیماتی بگیرد که منجر به پاسخ اسرائیل و دیگران شود.
بنابراین کار ما به‌عنوان آژانس این است که به طور خستگی ناپذیری به‌دنبال راهکارهای دیپلماتیک باشیم.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داد: این نخستین ملاقات من با رئیس جمهوری جدید ایران خواهد بود.
من همچنین با وزیر امور خارجه ایران که او را به‌خوبی می‌شناسم و یک مذاکره‌کننده با تجربه است دیدار خواهم کرد.
امیدوارم بتوانم در این سفر مستقیم وارد مذاکرات مهم شوم.
وی در پاسخ به سئوالی درباره آینده برجام و آمادگی تهران برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای گفت: این مساله محرمانه ای نیست.
از زمانی که دولت جدید روی کار آمده است طی نامه‌ای به من گفتند که به دنبال راه‌حل‌هایی در این زمینه هستند.
گروسی که همواره در سخنان خود یکی به میخ می‌زند و یکی به نعل افزود: تاکنون تغییرات عمده‌ای در رفتار ایرانی‌ها رخ نداده است اما آن‌ها اصرار دارند که بصورت قابل‌توجهی مایل به تجدید تعامل هستند.
رئیس جمهوری ایران خواهان مذاکره است و من هم این دعوت را پذیرفتم.
ما اکنون باید این مذاکرات را با محتوای واقعی پر کنیم و این لب مطلب است.
بر اساس برنامه اعلام شده گروسی چهارشنبه شب عازم تهران خواهد شد و با رئیس جمهوری، وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان دیدار خواهد کرد.
کاظم غریب آبادی معاون وزیر امور خارجه که دو هفته پیش با گروسی در وین دیدار کرده بود، درباره این سفر گفت: این سفر در ادامه تعاملات ایران و آژانس و همچنین در راستای بیانیه مشترک ۴ مارس ۲۰۲۳ دو طرف انجام می شود.
بنای ایران بر تداوم همکاری با آژانس در چارچوب تعهدات پادمانی خود است، مگر اینکه برخی کشورها با انگیزه های سیاسی به دنبال آسیب زدن به تلاش های مدیرکل و روابط رو به جلو ایران و آژانس باشند.
بیانیه مشترک ۴ مارس، توافقی بود که اسفند ۱۴۰۱ میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با هدف حل‌وفصل تمامی مسائل باقی‌مانده صورت گرفت.
بر اساس این توافق، جمهوری اسلامی ایران به طور داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان آژانس، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد.
در پی آن، جلسات متعددی در سطح کارشناسی برگزار و چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شد.
جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که همکاری خود را با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و مسائل باقی‌مانده پادمانی نیز با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.