نگاه عجیب مقام وزارت بهداشت به مراجعان اورژانس دولتی! / این ژست اقتصادی، قیمتها را بالا میبرد
برخی اصلاحطلبان در حالی عملکرد پزشکیان را در انتخاب مدیران زن سیاسی، غیر قابل قبول ارزیابی میکنند که خودشان حاضر نشدند برای شهرداری تهران یک زن سیاسی انتخاب کنند.
سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است.
ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم.
۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
۵۴۵ مرتبه تغییر قیمت لبنیات در طول یکسال!
این ژست اقتصادی، قیمتها را بالا میبرد
سیدکریم معصومی، نماینده مردم فومن در گفتوگو با ایسنا با تأکید بر نقش اساسی محصولات لبنی در سلامت جامعه و ضرورت دسترسی عمومی به این اقلام گفته است: افزایش مداوم قیمت لبنیات، آن هم در شرایطی که بسیاری از خانوادهها با مشکلات اقتصادی دستوپنجه نرم میکنند، غیر قابل قبول است و دولت باید فوراً برای مدیریت بازار و نظارت بر قیمتها اقدام کند.
او میافزاید: کالاهای اساسی مصرفی خانوار، چیزی نیست که افزایش هر روزه قیمت داشته باشد و در این صورت مشخص است که مردم با مشکلات جدی در تامین نیازهای اساسی خود با مشکل مواجه خواهند شد.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان اینکه وضعیت اقتصادی مردم در شرایطی که سیاستهای کنترل بازارهای مربوط به کالاهای اساسی، ناکارآمد باشد، روزبهروز سختتر خواهد شد، تصریح کرد: دولت در قبال کنترل دقیق عرضه و تقاضا در بازار کالاهای اساسی مسئول است و اگر اقدامات لازم را در این راستا به انجام نرساند، سبد درآمدی مردم به صورت مستمر نسبت به سبد کالاهای مصرفی خانوار ناتوان خواهد شد.[۱]
*آنچه که این نماینده محترم درباره آن ابراز نگرانی کرده و خواستار اقدام و عمل دولت شده؛ یکی از اصلیترین حلقههای مفقوده در اجرائیات اقتصادی ایران است.
حلقه مفقودهای که نبود آن سبب شده شیرینی خدمات دولتها در کام مردم احساس نشود و بازار دچار یک سرطان گسترش یافته به نام "گرانی بیقاعده" و تورم انتظاری شود.
به این معنی که بخش اعظمی از گرانی و تورم موجود در بازار کالا و خدمات ایران؛ یک تورم قاعدهمند و دارای دلیل نیست و از هیچ قاعده دلاری، بازاری، تحریمی و تورمی پیروی نمیکند.
این بیماری هم حادث نشده است مگر به دلیل نبود نظارت کارای دولتها بر بازار و ژست سمّی برخی مدیران که میگویند: "به قیمتگذاری دستوری معتقد نیستیم"!
دقت شود که جمله "ما به قیمتگذاری دستوری معتقد نیستیم" اگرچه سبب ارضای روح برخی اقتصاددانان میشود اما در ورای آن یک معنای خطرناک نهفته است و آن اینکه "ما به شأن حاکمیتی خود در بازار معتقد نیستیم و هرکس هرچقدر که توان داشت در کالا یا خدمات خود از مردم سود بگیرد.
این مسئله به ما مربوط نیست"!
نتیجه این جمله سمی و معنای آن نیز مثلا آنست که قیمت لبنیات در ایران تنها در طول یکسال ۵۴۵ مرتبه تغییر کرد.
[۲]
باید دانست که راه حل این مسئله جز از دالان "نظارت کارای دولت بر بازار و قیمتها" و نیز اعمال نقش مدعیالعمومی قوه قضائیه علیه گرانی نمیگذرد و هر راه اقتصادی و مدیریتی دیگری در این زمینه بیمعناست.
همچنان که طی ۳ دولت گذشته هم دیدهایم که بیمعناست.
دولت رئیسجمهور پزشکیان که تا اینجا برنامههای اقتصادی و لایحه بودجه قابل قبولی را ارائه کرده است باید بداند که اگر اهل نظارت بر بازار نباشد؛ به همان راهی خواهد رفت که دو دولت قبلی رفتند.
***
نگاه عجیب مقام وزارت بهداشت به مراجعان اورژانس دولتی!
دکتر حسین کرمانپور، پزشک شاغل در اورژانس بیمارستان دولتی آموزشی سینا و مسوول اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت در بخشی از یک مصاحبه پیرامون رخداد خشونتهای فیزیکی و کلامی در اورژانسها گفته است: آستانه تحمل کادر درمان اورژانس هم پایین است و به دلیل تراکم وحشتناک بیمار در اورژانسها، از گفتوگوی صحیح با بیمار و همراهان بیمار ناتوان میشوند در حالی که چه بسا یک گفت و گوی ساده و با آرامش با همراهان بیمار، هم در متعادل کردن فضا موثر باشد و هم، همراهان بیمار را به کمی صبر و تحمل راضی کند ولی باز هم همان تراکم بالای مراجعات در بخش اورژانس، ممکن است به برخورد و کلامی از سوی کادر درمان ختم شود.
به گزارش اعتمادآنلاین، او همچنین میافزاید: تراکم بالای مراجعات در بیمارستانهای دولتی آموزشی، باعث خستگی کادر درمان میشود و البته به دلیل همین خستگی هم ممکن است یک مراجعه جدید را قبول نکنند یا حتی ممکن است جملهای به زبان بیاورند که معنا و مفهوم دیگری القا کند.
کرمانپور گفته است: تامین امنیت کادر درمان، وظیفه حاکمیت است.
در تمام کشورها، قوانینی وضع شده و طبق این قوانین، در هر شرایطی و حتی در صورتی که کادر درمان مرتکب قصور شده باشد، هرگونه آسیب فیزیکی به کادر درمان مستوجب برخورد قاطع و قانونی است و استدلال تمام دولتها این است که آسیب فیزیکی به کادر درمان، باعث صدمه به کل جامعه میشود.[۳]
*"تنش" جزئی از کار درمان است و پزشکان و پرستاران با علم با این موضوع وارد این پیشه میشوند.
لکن اتفاق سوئی که طی چند سال اخیر در فرهنگ مشاغل ما ایرانیان رخ داد این بود که شغلهای مرتبط با امر درمان؛ مشاغلی ساده، لوکس و با درآمدهای کلان تعریف شد.
رسوبات این نگاه ناصحیح را نیز میتوان در مصاحبه کرمانپور دید که چطور و بدون اشاره به وظایف ذاتی یک اورژانس؛ از "تراکم وحشتناک بیمار" شکایت دارد، ایراد کار را در "اورژانسهای دولتی" میداند و از این میگوید که ممکن است کادر محترم درمان بر همین اساس رفتار نابهنجاری هم داشته باشند!
دقت شود هنگامی که در یک سمت ماجرا چنین نگاه غیرواقعی و از بالایی وجود دارد که عملا حق بیمار را به دلیل فشار کاری قابل پایمال شدن فرض میکند و به حضور مردم در بیمارستانهای دولتی طعنه میزند؛ طبعا در سمت دیگر هم ممکن است برخی اطرافیان یا حتی خود بیمار؛ اصولی را رعایت نکنند و برای کادر محترم و زحمتکش درمانی زحمت ایجاد شود.
پس نه تنها برخی مراجعین و همراهان بیماران باید مراقب رفتار خود باشند بلکه امثال آقای کرمانپور هم بعنوان یک عنصر درمانی که دیدگاههای غلطی دارد باید مواضعی واقعبینانهتر و مسئولانهتر داشته باشد و بداند که وظایف کادر درمان در هیچ حالتی قابل فروگذاری نیست.
ضمن اینکه نیاز است ایشان با دیده احترام بیشتری نسبت به بیمارستانهای دولتی در مقابل درمانگاههای خصوصی صحبت کند.
در این وادی البته باید با مسئولان قضایی و انتظامی هم تخاطب داشت و بر این اساس که ماهیت جرم مساوی با یکسانی اثر جرم نیست تأکید کرد که ایجاد مزاحمت برای پرسنل اورژانس، پزشکان عزیز و کادر محترم درمانی اگرچه در ایران شیوع ندارد اما همین میزان کم نیز باید بسیار کمتر شود و شخصی که قصد چنین کاری را دارد باید در وهله اول؛ برخوردهای سخت پلیسی و قضایی در ذهن او تداعی شود.
اما باید پذیرفت که اکنون اینگونه نیست و برخی افراد ولو معدود؛ به دلیل نبود همین برخوردهای سخت به خود اجازه میدهند که خدای نکرده در محیط درمانی هم مرتکب بزه شوند و تفاوت بیمارستان و خیابان را تشخیص نمیدهند!
یادمان هست که چندی قبل یک مقام محترم اورژانس در مصاحبهای از این خبر داد که یک نفر فقط در ۶ ماه ۴۱ هزار بار تماس تلفنی مزاحم با اورژانس داشته است!
[۴]
طبعا برخوردها در این زمینه بازدارنده نبوده که شاهدیم فردی به خود اجازه چنین مزاحمتهایی علیه کادر درمان را میدهد...
در کنار توصیه به امثال کرمانپور برای تصحیح مواضع اما باید برای این مزاحمتها نیز فکر عاجل و بازدارندهای بشود.
***
پزشکیان بکند آنچه مسیحا نکرد
الهه کولایی، از فعالان اصلاحطلب در بخشی از یک مصاحبه با خبرآنلاین درباره دولت پزشکیان اظهار کرده است: می توان گفت بر خلاف انتظار خوشبینانهای که در میان زنان ایجاد شد، همچنان شاهد هستیم که مسیرهای تصدی سمتهای تصمیم گیری در سمت های بالا و حتی میانی بر روی زنان بسته است، چرا که اراده سیاسی لازم در این زمینه وجود ندارد.
چراکه پشتوانه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی لازم در این زمینه وجود ندارد.
او میافزاید: با توجه به سمت هایی که تاکنون به زنان داده شده، از جمله در هیئت وزیران، معاونت وزرا و ریاست سازمان ها؛ تا کنون روند قابل قبولی با در نظر گرفتن ظرفیت ها و توانمندی های زنان شکل نگرفته است.
کولایی گفته است: با طرح شعار وفاق انتظار می رفت فضای مناسبی برای تصدی سمت های بالا و میانی مدیریتی برای زنان و مردان شایسته فراهم شود، اما نه تنها در مورد مردان این رخ نداده بلکه جریان محافظه کار پایه های قدرت خود را محکمتر کرده است در مورد زنان هم همین طور است.[۵]
*همچنان مشخص نیست که دولت پزشکیان چه هیزم تری به ستاد اصلاحات فروخته است که افراد زیادی از آن ستاد اینچنین بیرحمانه و پر تعداد به جنگ او آمدهاند!؟
دقت شود که خانم کولایی عملا هیچ نقطه و نکته مثبتی در دولت پزشکیان نمیبیند و در یک بیاعتقادی محض نسبت به شایستهسالاری؛ صرفا به بهانه اینکه از وضعیت بهکارگیری برخی زنان و مردان هممسلک خود در دولت راضی نیست؛ دولت پزشکیان را رفوزه و غیر قابل قبول معرفی میکند!
این در حالی است که سیاست یک امر بطئی است نه دفعی و در فرض اینکه ما نیز مثل خانم کولایی یک عنصر سیاسی زنسالار باشیم؛ دولت پزشکیان در بهکارگیری زنان سیاسی کم نگذاشته اما از آنجا که مورد قهر و غضب ستاد اصلاحات قرار دارد؛ باید اینچنین بیدستاورد و بد معرفی شود.
در اینجا بیان یک خاطره جالب هم برای مخاطبان محترم ضروریست و آن اینکه اصلاحطلبان در دوران استیلای خود در شورای شهر پنجم و در حالی که تمام ارکان شورای شهر تهران را به صورت اکثریتی در اختیار داشتند اما حاضر نشدند مدیریت شهرداری تهران را به یک زن بدهند.
(خانم کولایی هم جزو نامزدهای شهرداری اصلاحطلبان بودند)
لذا آنها در واقع مشغول مطالبهای از دولت و حاکمیت هستند که خودشان هم اعتقاد چندانی به آن ندارند زیرا همانطور که کولایی هم اعتراف کرده است؛ بهکارگیری زنان سیاسی در ایران حتی پشتوانه فرهنگی و اجتماعی هم ندارد.
***
1_ isna.ir/xdSh9x
2_ https://www.alef.ir/news/3991210038.html
3_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-685356
4_ https://www.asriran.com/fa/news/994535
5_ khabaronline.ir/xmS9w