خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 13 آذر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیام انتصابات جدید ترامپ به جهان؛ نمایندگان او چه دیدگاهی دارند؟

مهر | بین‌الملل | پنجشنبه، 01 آذر 1403 - 12:52
‌تاکنون که چند تن از مقام‌های دولت ترامپ همچون وزیر دفاع، رئیس سیا، نمایندگان آمریکا در سازمان ملل و اراضی اشغالی انتخاب شده‌اند، اغلب آنها سرمایه‌دار، ستیزه‌جو و ناآگاه به سیاست‌اند.
آمريكا،دولت،عنوان،انتخاب،سازمان،ايران،ملل،سفير،رژيم،دفاع،حوز ...

‌خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در تلاش برای انتخاب نمایندگان و مقام‌های دولت خود تا بیستم ژانویه (یکم بهمن) است که در آن روز بعد از اجرای مراسم تحلیف، روانه کاخ سفید خواهد بود.
وی تا کنون در زمینه بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها، وزارتخانه‌ای تحت عنوان «وزارت کارآمدی» تأسیس و «ایلان ماسک» و «ویوک راماسوامی» را به طور مشترک به عنوان وزیر آن انتخاب کرده‌است.
در ارتباط با قوانین و سیاست‌های قضائی «مات گاتز» را به عنوان دادستان کل برگزیده‌است؛ فردی که انتظار می‌رود به سیاست‌های سخت‌گیرانه در دستگاه قضائی روی آورد.
در زمینه رویکرد مدیریتی و ساختاری ترامپ در کاخ سفید، وی «سوزی وایلز» را به عنوان رئیس دفتر انتخاب کرده است.
انتصاب او به عنوان نخستین زن در این سمت، نشان‌دهنده رویکردی جدید در مدیریت داخلی کاخ سفید است که ممکن است شفافیت بیشتری را در سیاست‌های داخلی به همراه داشته باشد.
انتصاب «استیون میلر» چهره جنجالی حامی اخراج مهاجران از آمریکا به عنوان مشاور ارشد ترامپ در امور مهاجرت و نیز «توماس (تام) هومان» در جایگاه مسئول اخراج مهاجران به اصطلاح غیرقانونی از آمریکا از دیگر تحول‌های جاری است.
انتصاب‌ها در حوزه امنیت ملی و سیاست خارجی
- «پیت هگزت» وزیر دفاع
ترامپ هگزت، یک کهنه‌سرباز و مجری تلویزیونی را به عنوان وزیر دفاع منصوب کرده‌است.
هگزت از شخصیت‌های سرشناس شبکه فاکس نیوز و حامی قدرتمند ارتش است اما تجربه‌ای در دولت ندارد.
انتصاب او نشان‌دهنده رویکردی مبتنی بر حمایت شدید از نیروهای نظامی است.
هگزت کسی است که در مصاحبه‌های پیشین خود بر جنگ دیرینه آمریکا و ایران تأکید و ادعا کرده بود که رژیم صهیونیستی باید جلوی ایران را بگیرد.
وی همچنین مدعی شده بود که اگر این رژیم نبود الان ایران بمب اتمی داشت.
گزینه وزارت دفاع ترامپ حتی پا را از گلیم خود فراتر نهاده و افزوده بود که «باید اجازه دهیم اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای آن‌ها (ایران) حمله کند.»
انتخاب این مجری شبکه تلویزیونی فاکس نیوز به سمت وزیر دفاع از سوی ترامپ، موجی از شگفتی را در میان مقام‌های آمریکا به همراه داشت.
به گزارش نشریه پولیتیکو، هرچند مقام‌های امنیت ملی و تحلیلگران دفاعی که تجربه چهار سال نخست ریاست‌جمهوری ترامپ را داشتند، آماده چنین غافلگیری بودند اما با این وجود بسیاری از مقام‌ها بر این باور هستند که انتخاب هگزت کاملاً غافلگیرکننده بوده‌است.
«اریک ادلمن» که در زمان دولت بوش از مقام‌های ارشد پنتاگون بود، در مصاحبه‌ای در همین ارتباط گفت: «ترامپ بالاترین ارزش را برای وفاداری قائل است.
اما به نظر می‌رسد یکی از معیارهای اصلی برای این انتخاب آن باشد که مردم تا چه اندازه در تلویزیون از دونالد ترامپ دفاع می‌کنند؟»
پولیتیکو در ادامه با بیان اینکه چنین انتخابی حاکی از آن است که ترامپ به دنبال انتصاب یک وفادار و مجری بی‌چون‌وچرای سیاست‌های خود است، می‌افزاید: لفاظی‌های کارزار انتخاباتی ترامپ نیز این نگرانی را ایجاد کرده بود که دور دوم ریاست‌جمهوری او احتمالاً همراه با تغییرهای سریع و تفرقه‌انگیز در پنتاگون باشد.
«پاول ریکهاف» بنیانگذار سازمان «کهنه سربازان مستقل آمریکا» پس از این انتخاب در پستی در ایکس نوشت: «هگزت بدون شک کم‌صلاحیت‌ترین نامزد برای ریاست پنتاگون در تاریخ آمریکا است و دارای کمترین سوابق سیاسی.
خودت را آماده کن، آمریکا.»
«ماکس برگمن» از اعضای ارشد «مرکز مطالعات استراتژیک» و از مقام‌های دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا نیز در این خصوص گفت: «فکر می‌کنم این یک انتخاب شگفت‌انگیز است.
اینکه یک نفر یک شخصیت تلویزیونی است و در حالی که دنیا در حال فروپاشی است، شما فردی را انتخاب می‌کنید که باتجربه‌ترین نیست.»
- «تولسی گبرد» مدیر اطلاعات ملی آمریکا
گبرد، نماینده سابق کنگره و نامزد سابق ریاست‌جمهوری از حزب دموکرات، که بعدها به دلیل مواضع مستقل به ترامپ پیوست، برای مدیریت جامعه اطلاعاتی آمریکا انتخاب شده‌است.
گبرد که از منتقدان سیاست خارجی دولت بایدن است، در سال ۲۰۲۲ از حزب دموکرات خارج شد و پس از مدتی فعالیت به عنوان یک سیاستمدار مستقل، در سال ۲۰۲۴ به حزب جمهوری‌خواه پیوست.
گابارد به عنوان کهنه سرباز نظامی و رئیس مشترک افتخاری تیم انتقالی دونالد ترامپ، هنگام حمایت از وی در یک برنامه انتخاباتی در میشیگان گفته بود: این دولت ما را با جنگ‌های متعدد در جبهه‌ها و مناطق متعدد در سراسر جهان مواجه کرده‌است و بیش از هر زمان دیگری به آستانه جنگ هسته‌ای نزدیک شده‌ایم.
- «جان رتکلیف» رئیس سیا
ترامپ، رتکلیف را به عنوان رئیس جدید «سیا» معرفی و در بیانیه‌ای تصریح کرد «جان رتکلیف همواره یک مبارز حقیقت و صداقت برای مردم آمریکا بوده‌است.
زمانی که ۵۱ مقام اطلاعاتی درباره لپ‌تاپ هانتر بایدن دروغ می‌گفتند، یک نفر به نام جان رتکلیف بود که حقیقت را به مردم آمریکا گفت.
به همین دلیل و دلایل بسیار زیاد دیگری، افتخاری برای من بود که در سال ۲۰۲۰، مدال امنیت ملی را به جان اهدا کنم».
گزارش‌های وبگاه پولیتیکو حاکی از آن است که رتکلیف درست قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۲، مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران، ایمیل‌های تهدیدآمیزی به مردم آمریکا ارسال کرده تا اعتبار ترامپ را خدشه‌دار کند و تحریک به ناآرامی‌های اجتماعی کند.
از طرف دیگر، رتکلیف از جمله مقام‌های دولت ترامپ بود که با تصمیم دولت بایدن برای حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های تروریستی مخالف بود.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» با اعلام این خبر افزود که ترامپ با معرفی رتکلیف، یکی دیگر از جنگ‌طلبان و حامیان سرسخت سیاست ضدایرانی را به کابینه خود اضافه کرد.
انتصاب‌ها در حوزه دیپلماسی بین‌المللی
تیم دیپلماتیک ترامپ در حوزه بین‌الملل اگر چه همانند تیم قبلی تندرو است اما تغییرهایی چشمگیری در آن به چشم می‌خورد.
ترامپ به‌تازگی با انتشار پیامی در رسانه اجتماعی خود نوشت: من از نیکی هیلی، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل و مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق، برای پیوستن به دولت ترامپ که در حال حاضر در حال شکل‌گیری است، دعوت نخواهم کرد.
هیلی و پمپئو سابقه حمایت از سیاست‌های خارجی مداخله‌جویانه و حضور نظامی قوی آمریکا در سطح جهان را در کارنامه خود دارند.
هیلی، در زمان حضورش در سازمان ملل همواره خواهان تحت فشار قرار دادن ایران بود و پمپئو نیز از کارزار «فشار حداکثری» علیه تهران و سختگیری در قبال چین و روسیه حمایت می‌کرد.
نقش سفیر آمریکا در سازمان ملل در دوره اول ترامپ بر عهده هیلی و سپس «کلی کرافت» بود.
- «الیز استفانیک» نماینده آمریکا در سازمان ملل
ترامپ در بیانیه‌ای درباره معرفی استفانیک ۴۰ ساله که قرار است جانشین «لیندا توماس گرینفیلد» سفیر کنونی آمریکا در سازمان ملل شود، گفت: من مفتخرم که الیز استفانیک را برای خدمت در کابینه خود به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد معرفی کنم.
الیز یک فرد مبارز، فوق‌العاده قوی، سخت و باهوش است.
استفانیک تجربه سیاست خارجی و دیپلماتیک محدودی دارد.
او در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان و در کمیته اطلاعات خدمت کرده و یکی از حامیان صریح رژیم صهیونیستی است و قبلاً سازمان ملل را «یهود ستیز» خوانده‌بود.
استفانیک در ماه مه در کنست در اورشلیم سخنرانی کرد و متعهد شد که آمریکا همچنان از این رژیم حمایت کند.
او حتی با تظاهرات دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکایی علیه نسل‌کشی که نتانیاهو به راه‌انداخته‌است، مخالف بود.
استفانیک پاییز سال گذشته در جریان جلسه استماع کنگره از رؤسای دانشگاه‌های هاروارد، پنسیلوانیا، و ام‌آی‌تی پرسش‌هایی در ارتباط با نحوه تعامل آنها با تظاهرات ضدصهیونیستی در محوطه این دانشگاه‌ها مطرح کرد که استعفای رؤسای دانشگاه‌های هاروارد و پنسیلوانیا از سمت‌های خود را به دنبال داشت.
در ارتباط با ایران باید گفت که استفانیک راه هیلی را ادامه خواهد داد.
او از منتقدان جدی توافق هسته‌ای یا همان برجام است و با خروج آمریکا از این توافق در دوران ترامپ موافق بود.
همچنین استفانیک خواهان فشار بیشتر بر تهران با استفاده از اهرم‌های تحریم است.
از طرف دیگر این زن تندرو بارها از ایران به‌عنوان تهدیدی برای امنیت آمریکا نام برده و رویکردی تهاجمی در قبال ایران در پیش گرفته‌است.
- «استیون ویتکاف» سرمایه‌دار یهودی برای نمایندگی خاورمیانه
ترامپ به تازگی در بیانیه‌ای، از انتخاب ویتکاف یک سرمایه‌دار یهودی در حوزه املاک به‌عنوان گزینه نمایندگی ویژه در غرب آسیا خبر داد و مدعی شد: «استیو رهبری بسیار محترم در حوزه تجارت و بشردوستی است که هر پروژه و گروهی را قوی‌تر و موفق‌تر کرده‌است.
استیو صدایی تسلیم‌ناپذیر برای صلح و مایه افتخار همه ما خواهد بود.»
این نخستین‌بار است که برای امور خاورمیانه یک نماینده ویژه تعیین می‌شود.
امور خاورمیانه در دولت اول ترامپ عمدتاً به دست «جرد کوشنر» داماد او مدیریت می‌شد؛ کسی که در حوزه املاک و مستغلات فعالیت دارد.
کوشنر به دولت بازنخواهد گشت، اما می‌تواند به‌عنوان مشاور خارجی در امور خاورمیانه خدمت کند.
نکته‌ای که باعث می‌شود این تصمیم ترامپ بیشتر شبیه به طنز باشد این است که ویتکاف ۶۷ ساله، هیچ سابقه‌ای در امور سیاسی یا تحصیلاتی در روابط بین‌الملل ندارد.
او پیش‌تر در دفتر حقوقی املاکی کار می‌کرد که ترامپ نیز جزو مشتریان این دفتر بود و همین راه را برای ورود وی به جمع معاشران ترامپ در عرصه سیاست هموار کرده است.
- «مایک هاکابی» سفیر آمریکا در اراضی اشغالی
هاکابی، فرماندار سابق آرکانزاس یک مسیحی و حامی سرسخت رژیم جنایتکار صهیونیستی است و همین ارادت به صهیونیست‌ها باعث شده او در دولت جدید ترامپ به‌عنوان سفیر جدید این کشور در فلسطین اشغالی منصوب شود.
وی از حامیان سرسخت شهرک‌سازی و الحاق کرانه باختری به فلسطین اشغالی است و حتی تلاش نمی‌کند مواضع این‌چنینی را که در تضاد با قوانین بین‌الملل است، پنهان کند.
هاکابی به حدی تندرو است که تاکنون بارها با اظهارات نژادپرستانه، راه‌حل دو دولتی را رد و از شهرک‌سازی‌های غیرقانونی حمایت کرده‌است.
هاکابی در سال ۲۰۱۷، گفت‌وگویی با شبکه سی‌ان‌ان داشت و به صراحت گفت: «چند واژه وجود دارد که من از به کار بردن آنها خودداری می‌کنم، چیزی به نام کرانه باختری وجود ندارد!»
چند روز پیش که هاکابی به عنوان سفیر ترامپ در اراضی اشغالی منصوب شد، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی به نقل از وی آورد: هر کاری که بتوانم برای تحقق این هدف که اسرائیل امن باشد، انجام می‌دهم و این افتخار من خواهد بود.
فرصتی برای بسط حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری وجود دارد.
فرجام سخن
ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور منتخب آمریکا چهره‌های بی‌تجربه در امر سیاسی، تندرو، لفاظ و پرحاشیه برای پست‌های کلیدی حوزه‌های امنیت ملی و سیاست خارجی و نیز دیپلماسی بین‌المللی انتخاب کرده و همین امر باعث شده‌است که چشم‌انداز دولت دوم ترامپ همانند دولت اول او تاریک به نظر برسد.
این کابینه که تا کنون ترکیبی از تاجرها و سرهنگ‌های سرسپرده و بله قربان‌گو بوده است، تفاوتی با چهار ساله نخست او ندارد.
این در حالی است که در رقابت‌های انتخاباتی تلاش می‌کرد تصویر معتدلی از خود به نمایش بگذارد اما انتصاب‌های اخیر وی از قبیل وزیر دفاع، رئیس سیا، نماینده آمریکا در سازمان ملل و نماینده وی در اراضی اشغالی به نگرانی‌ها دامن زده‌است.