خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 آذر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خبر خوش برای اصفهانی ها؛ اعلام زمان بازگشایی زاینده رود

اعتماد | همه | پنجشنبه، 01 آذر 1403 - 21:18
خبرها حاکی است که احتمالا مرحله نخست بازگشایی آب برای کشت پاییزه کشاورزان اصفهان فردا، دوم آذر انجام ‌شود.
سد،آب،اصفهان،زاينده،كشاورزان،رود،تصميم،حوضه

کد خبر: 686191 | ۱۴۰۳/۰۹/۰۱ ۲۱:۱۵:۲۲
پیشتر رئیس حوضه آبریز زاینده‌رود اعلام کرده بود رهاسازی آب سد طی ۲ مرحله و ابتدا برای کشاورزان غرب و سپس برای منطقه شرق اصفهان انجام خواهد شد.
به گزارش همشهری، به گفته یک عضو صنف کشاورزان شرق اصفهان، وزارت نیرو و سازمان آب منطقه‌ای اصفهان برای بازگشایی سد زاینده‌رود هر بار یک تصمیم می‌گیرند.
محمد رضایی در این رابطه به همشهری می گوید:‌ «وزارت نیرو و سازمان آب منطقه ای اصفهان یک بار تصمیم می گیرند آب سد زاینده رود را به میزان ۸۰ میلیون مترمکعب به مدت ۱۷ روز باز کنند.
بعد مدیر حوضه آبریز زاینده رود صحبت می کند و می گوید که آنقدر آب نداریم و اینکه چنین تصمیم گیری اشتباه بوده است.
سپس تصمیم می گیرند که میزان آب را کاهش دهند و با اعتراض کشاورزان دوباره میزان آب را افزایش می دهند.»
عضو صنف کشاورزان شرق اصفهان توضیح می دهد:‌ «تصمیم نهایی برای بازگشایی سد زاینده رود این است که فردا، دوم آذر بازگشایی سد انجام شود.
بدین ترتیب، ابتدا کشاورزان غرب اصفهان به مدت ۷ روز از آب سد بهره می‌برند و بعد از آن، به مدت ۱۰ روز آبرسانی به زمین های کشاورزی شرق اصفهان صورت می‌گیرید.
حالا امیدوار هستیم طبق برنامه سد زاینده رود برای کشاورزان اصفهان بازگشایی شود.»‌
حجم کنونی مخزن سد زاینده‌رود ۲۴۰ میلیون مترمکعب است و به گفته رئیس حوضه آبریز زاینده رود، حجم مخزن سد زاینده‌رود به دلیل مسائل کیفی آب نباید به کمتر از ۱۶۰ میلیون مترمکعب برسد.
سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.
این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
رودخانه زاینده ‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های بی‌رویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها به یک رودخانه با جریان فصلی تبدیل و در پایین دست با خشکی مواجه شده است.