آرزواندیشی درباره ترامپ و عصبانیت از واقعبینی تحلیلی
️به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مصاف عقل و جهل نوشت:
«مشخص نیست چرا رادیکالها از این گزاره نگراناند که ممکن است ترامپِ این دوره متفاوت از دوره اول باشد؟».
این سؤال را سایت غربگرای انتخاب منتشر کرده است.
این سایت، در مطلبی با عنوان «گره خوردن برادر حسینهای ایران با رادیکالهای واشنگتن» نوشت: «گرچه به قول غالب، حضور دوباره ترامپ در کاخسفید به نفع ایران نخواهد بود و تقریباً همه در کلام بر این موضوع اتفاقنظر دارند اما انگار رادیکالهای وطنی از روی کار آمدن مجدد او چندان بدشان هم نیامده.
شباهتسازی زیادی هم میشود در همین روزها با دوران ریاستجمهوری او مشاهده کرد؛ چه آنکه تندروهای وطنی سعی میکنند فضا را تند کنند و هرکس که سخن از مذاکره و تعامل بینالمللی بزند را منکوب کنند و به حاشیه برانند.
آنها از همین حالا شروع کردهاند به گفتن اینکه اگر ترامپ بیاید الا و لابد، تحریمها علیه ایران را افزایش میدهد.
با این پیشفرض، سطح انتظارات را هم افزایش میدهند.
تردیدی نیست که ترامپ هدف اِعمال فشار حداکثری را دارد؛ چون تصور میکند با فشار چ میتواند امتیاز بگیرد.
ترامپ و تیمش چنین هدفی را دنبال میکنند اما ایران میتواند با یک دیپلماسی منعطف و خلاق دولت ترامپ را کنترل کند تا وضعیت بحرانی نشود.
رادیکالهای وطنی اما از قضا دنبال ایجاد تنشاند و در همه این سالها کوشیدهاند هر اقدامی که منجر به کاهش تنشها شود را دچار مخاطره کنند؛ نمونه بارز برجام بود که آنها برای از بینبردن آن از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و حتی در مجلس به آتش کشیدند.
رادیکالهای وطنی دقیقاً همان خطی را دنبال کردند که ترامپ میخواست و به موازات حملاتی که ترامپ به برجام میکرد، دقیقاً همین موضع را تکرار میکردند و مشخص نبود چه میشود توافقی که دولت ترامپ میخواست به سرعت از آن خارج شود، برای ایران هم زیانبار بوده است.
اما اولاً میخواستند که این موفقیت در دولتی میانهرو به سرانجام نرسد و ثانیاً آنها در شرایطی میتوانند در عرصه سیاسی پیشروی کنند که بحران وجود داشته باشد.مشخص نیست چرا رادیکالها از این گزاره نگراناند که ممکن است ترامپِ این دوره متفاوت از دوره اولش باشد؟
انکار این احتمال که شاید ترامپ بخواهد بخشی از رویکردهای دور اولش را در پیش نگیرد، چه کمکی به وضع موجود میکند؟».
یکبار دیگر، متن انتخاب را بخوانید!
«تعامل بینالمللی» چه ربطی به پیچیدن نسخه مذاکره به هر قیمت با ترامپ دارد؟!
اگر نویسنده، تردیدی ندارد که ترامپ هدف اِعمال فشار حداکثری بر ایران را دارد، چرا آرزو میکند که شاید او تغییر کرده باشد؟
از شناخت نسبت به ترامپ و اذعان به آن، چگونه میتوان آرزو کاشت و برداشت کرد؟!
در موضوع برجام، همین جماعت غربگرا دوست دارند مردم فراموش کرده باشند که مذاکرهطلبی منفعلانه همینها و تاکید بر ماندن در برجام حتی اگر آمریکا از آن خارج شود (و دادن تضمین پیشاپیش به خانم موگرینی)، چگونه موجب جرأت ترامپ برای زیر پا گذاشتن حقوق ایران شد!
از همه مضحکتر این که سینهچاکان برجام در مقابل منتقدان داخلی، جرأت ندارند حقوق پایمالشده ملت ایران در همین توافق را از آمریکا و اروپا مطالبه کنند و به جای آن در بازی مار و پله غرب، نسخه مذاکره دوباره از نقطه صفر و فراموشی امتیازات واگذارشده و خسارات پدید آمده را دارند؟
چرا اینجا هم مانند نوکران گوش به فرمان بایدن و ترامپ موضع میگیرند؟!
هماکنون، در حالی که وزیر محترم امور خارجه میگوید «برجام دیگر خاصیت سابق را ندارد و قابل احیا نیست»، خاطرنشان میکند که مکانیسم اسنپبک تعبیه شده در آن، تهدیدی علیه منافع ایران است.
تحلیلگر انتخاب از دیدن این عدم موازنه عایدی و خسارات برجام ناتوان است؟
نهایتاً اینکه نویسندگان تحلیلهای باسمهای، جز زیر پا گذاشتن برجام، دستور ترور شهید سلیمانی، واکنش موهن «نه مرسی» به اظهارات مذاکرهطلبانه ظریف در سال 1399، و گذاشتن 13 شرط برای مذاکره، چه تصویر و تصور دیگری از ترامپ دارند؟
یا اصلاً خبر دارند که ویژگی مشترک انتصابهای اخیر ترامپ، صهیونیست و ضدایرانی بودن افراد بوده و نتانیاهو و لابی صهیونیستی، بیشترین حمایت را برای پیروزی وی به کار بسته بودند؟!
بنابراین، توهم ترامپ متفاوت را بر مبنای کدام واقعیت نقاشی میکنند؟!
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.