سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نقش تبریز در هنر نگارگری و تقویت این هنر اصیل مشهود است

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 03 آذر 1403 - 15:52
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: تبریز همواره در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری جریان ساز و مکتب آفرین بوده و نقش تبریز در هنر نگارگری و گسترش و تقویت این هنر اصیل مشهود است.
تبريز،نگارگري،هنر،اسلامي،هنري،مكاتب،فرهنگ،انجمن،ايران،نگارگر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، سیدمحمدحسین بلاغی در آیین اختتامیه نخستین هفته نگارگری تبریز گفت: برگزاری اولین هفته نگارگری تبریز، گامی بلند درجهت حفظ و توسعه این هنر ارزشمند است.
وی اظهار داشت: تبریز همواره در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری جریان ساز و مکتب آفرین بوده و نقش تبریز در هنر نگارگری و گسترش و تقویت این هنر اصیل مشهود است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: تبریزو هنرمندان نامدار و پرآوازه این دیار اولین های بسیاری را در رشته های مختلف من جمله در ادبیات، نمایش،‌ سینما، ‌خوشنویسی، نگارگری، و ...
خلق کرده‌اند اما نباید به این اولین ها اکتفا کرد بلکه باید پس از این تبریز شهر بهترین‌ها باشد.
بلاغی ادامه داد: تبریز محور تمدنی غرب ایران فرهنگی است و می‌بایست هدف اول ما در مجموعه‌های فرهنگی و هنری ابتدا حفاظت و صیانت از اصالت هنر و سپس توسعه و ارتقای این هنرها بدون صدمه زدن به آن باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مدیون هنرمندان و نگارگران نسل‌های پیشین هستیم که این هنر ناب و اصیل را به دست ما رسانده اند و ما نیز وظیفه داریم ضمن حفاظت، در توسعه و گسترش این هنر کوشا باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: نخستین جشنواره نگارگری تبریز تاکیدی بر عظمت مکاتب هنری تبریز و تاثیرگذاری این شهر در تاریخ و فرهنگ ایران اسلامی است و ما امیدواریم همچنان شاهد خلق مکاتب مختلف در این شهر با سبقه و صبغه‌ی فرهنگی و هنری غنی و متقن باشیم.
بلاغی تاکید کرد: صیانت از اصالت و توسعه هنر نگارگری دو بال دارد که یکی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان پیشران و متولی حوزه فرهنگ و هنر و دیگری دانشگاه هنر به عنوان ریل گذار این مسیر است،‌که اگر این دو نهاد درکنار هم باشند باز شاهد رونق و تعالی این هنر خواهیم بود.
انجمن نگارگران تبریز تنها انجمن فعال این رشته‌ی هنری در ایران است
محمدتقی پیربابایی، رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز در آیین اختتامیه نخستین جشنواره هفته نگارگری تبریز گفت: انجمن نگارگران تبریز تنها انجمن فعال این رشته‌ی هنری در ایران است.
وی در این آیین اظهار داشت: نگارگری از فاخرترین و اصیل‌ترین هنرهای ایرانی است و نقش تاثیرگذار هنر نگارگری در سایر هنرها نیز معلوم و مشهود است.
رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز جایگاه و نقش تبریز در خلق مکتب نگارگری و رشد و نضج این هنر بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: ما امروز میراث دار این هنر اصیل ایرانی و اسلامی هستیم و می‌بایست در توسعه و تعمیق آن تلاش نماییم.
پیربابایی برگزاری این جشنواره را در تبیین ابعاد مختلف هنر نگارگری مهم برشمرد و گفت: اگر می خواهیم تبریز جایگاه خود در حوزه فرهنگ و هنر را بازیابد باید با برگزاری نشست‌ها و جشنواره‌های مختلف در معرفی و گسترش هنرهای اصیل این دیار همچون هنر فاخر نگارگری، تلاش کنیم.
وی، هم‌افزایی و تعامل بیش از پیش با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تقویت و گسترش این هنر را حائز اهمیت دانست.
رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: انجمن نگارگران تبریز تنها انجمن نگارگری فعال در این رشته در سطح کشور است که می تواند محوریت فعالیت این هنر در کشور را داشته باشد.
به گزارش تسنیم، برای اولین بار و در راستای شناساندن هرچه بیشتر مکاتب تبریز و سرآمدان آن و نیز شناسایی هنرمندان مستعد این رشته هنری در استان و معرفی آنها به جامعه هنری، جشنواره‌ای با عنوان" هفته نگارگری تبریز" توسط انجمن نگارگران استان با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز در تبریز برگزار شد.
این جشنواره با هدف تاکید بر جایگاه نگارگری مکاتب تبریز در نگارگری ایران، باز شناخت نقش اساتید نگارگری مکاتب تبریز در نگارگری ایران، بازشناسائی تاثیر سلطان محمد تبریزی و پیروان مکتب او در نگارگری ایرانی، شناساندن بیشترآثار مکاتب نگارگری تبریز، بررسی تاثیر مکاتب نگارگری تبریز بر دیگر مکاتب نگارگری ایران و منطقه، شناسائی و معرفی آثار خلاقانه و ایده¬های نو در نگارگری، بستر سازی و حمایت مناسب جهت رشد و تعالی نگارگران و ایجاد فضای گفتگو و تبادل نظر بین هنرمندان نگارگر برگزار گردید.
جشنواره یاد شده در دو بخش هنری و علمی برگزار شد که بخش هنری شامل؛ برگزاری نمایشگاه آثار در پنج بخش به صورت رقابتی نگارگری، تذهیب و گل و مرغ، تشعیر و مثنی سازی خواهد بود و بخش علمی نیز شامل؛ برگزاری سخنرانی و نشست ها در راستای اهداف جشنواره و نقد و بررسی آثار به نمایش درآمده بود.
انتهای پیام/