دادگاه خانواده بدون حضور قاضی مشاور رسمیت ندارد
دادستان انتظامی قضات کشور گفت: دادگاه خانواده باید با حضور رئیس و قاضی مشاور خانواده برگزار شود ور در صورت نبودن قاضی مشاور خانواده، رسمیت نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، حجتالاسلام جعفر قدیانی دادستان انتظامی قضات کشور در دیدار صمیمی با مسئولان قضایی و قضات استان زنجان اظهار داشت: از مواردی که در قانون به آن تأکید شده دعوت قضات از طرفین پرونده برای سازش است که توجه به این امر مورد توجه قضات قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه معیار دادسرای انتظامی قضات در فرآیند انجام وظایف اصل بر صیانت و حفظ شأن قضات میداند، افزود: انتظار از قضات این است که در کنار احقاق حق با مراجعان برخورد احترام آمیز داشته باشند.
دادستان انتظامی قضات کشور با اشاره به ماده دو قانون حمایت از خانواده که دادگاه باید با حضور رئیس و قاضی مشاور خانواده تشکیل شود، اظهار کرد: چنانچه جلسه دادگاه با حضور قاضی مشاور خانواده برگزار نشود، دادگاه رسمیت نخواهد داشت که قضات خانواده باید به این مقوله مهم توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه قانون فعلی نظارت بر رفتار قضات خیلی سختگیرانه است افزود:در همین راستا اصلاحیهای برای این قانون تنظیم شده است امیدواریم که با تصویب آن اقدامات خوبی در راستای حمایت از قضات انجام شود.
حجتالاسلام قدیانی با بیان اینکه مسئله رعایت نظم و انضباط اداری از سوی قضات خیلی مهم است افزود: قضات برای احقاق حق باید در انجام وظایف مقررات و نظم را رعایت کنند.
در ابتدای این جلسه تعدادی از قضات دادگاههای تجدید نظر استان محاکم عمومی و انقلاب شهرستان زنجان و همچنین قضات دادسرای عمومی و انقلاب زنجان به نمایندگی از قضات حوزه خود به بیان مسائل و مشکلات خود در امر قضا و قضاوت پرداختند.
همینطور حجتالاسلام علی فرجی برحق در نشست صمیمی دادستان انتظامی قضات کشور با قضات استان زنجان، با تبریک هفته بسیج و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بسیج گفت: با تلاش و همت کارکنان قضایی و اداری استان برنامههای قوه قضاییه در بخشهای مختلف با قوت در حال اجرا است.
وی از برگزاری هشت دوره آموزشی ویژه ضابطان خاص و عام خبر داد و گفت: در همین راستا 226 مورد بازرسی از مراجع انتظامی انجام شده است.
رئیسکل دادگستری استان زنجان با اشاره به اینکه با اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف و ایجاد دادگاههای صلح آمار ورودی به دادگاههای صلح افزایش قابل توجهی داشته است ادامه داد: با اجرای قانون جدید با تراکم ورودی پروندهها در دادگاههای صلح مواجه هستیم که در ادامه به همت همکاران مشکلات موجود نیز برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه در بحث دادرسی الکترونیک و پایش زندانیان اقدامات خوبی در استان انجام شده است افزود: در حوزه پایش زندانیان 2 هزار و 600 کاربرگ زندانیان مورد بررسی قرار گرفته که پس از پایان این بررسی پروندهها تعداد 192 زندانی در قالب ماده 27 دستورالعمل ساماندهی زندانیان از زندان آزاد شدند.
حجتالاسلام فرجی برحق از ایجاد کمپ ماده 16 برای نگهداری درمان و ایجاد اشتغال برای معتادان در استان زنجان خبر داد و گفت: به همت همه مسنولان استان در راستای حقوق عامه و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی اقدامات موثری انجام شده که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی همچنین از ایجاد مرکز شوق زندگی برای خانوادهها آسیب پذیر و فرزندان طلاق که با مشکلاتی مواجه بودند خبر داد و گفت: در این راستا اقدامات خوبی در راستای ارائه مشاوره به این خانوادهها انجام میشود.
رئیس کل دادگستری استان زنجان در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه تعاونیهای مسکن، باغ شهرها و حفظ حقوق عامه در استان اقدامات خوبی انجام گرفته است، افزود: در این حوزهها دادگستری استان برای رفع مشکلات و موانع در حوزههای مختلف اقدامات خوبی انجام شده است.
وی اظهار کرد: از برنامههای مستمر و موثر دستگاه قضایی استان زنجان حضور مسئولان قضایی در مساجد و دیدار چهره به چهره با اقشار مردم و جامعه اصناف، نخبگان و تشکلها است.
حجتالاسلام فرجی برحق با اشاره به طرح قاضی در مدرسه در راستای آشنایی دانش آموزان با حقوق، قوانین و آسیبهای اجتماعی که با قوت در حال برگزاری است، گفت: با افزایش آگاهیهای حقوقی جامعه شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی خواهیم شد.
انتهای پیام/