خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 آذر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کره شمالی محدودیت خرید فرآورده‌های نفتی روسیه را نادیده گرفت

مهر | اقتصادی | یکشنبه، 04 آذر 1403 - 12:40
تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد کره شمالی فراتر از حجم مورد تأیید سازمان ملل متحد از روسیه فرآورده‌های نفتی وارد کرده است.
كره،شمالي،روسيه،ملل،سازمان،متحد،پيونگ،يانگ،نفتي،نظامي،اساس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، تجزیه‌وتحلیل تصاویر ماهواره‌ای منتشرشده از سوی گروه تحقیقاتی اوپن سورس سنتر (Open Source Centre) مستقر در انگلیس و بی‌بی‌سی نشان می‌دهد کره شمالی احتمال می‌رود طی هشت ماه امسال بیش از یک میلیون بشکه فرآورده نفتی از روسیه دریافت کرده که این مقدار فراتر از مجوز سازمان ملل متحد بوده و بر این اساس این کشور تحریم‌ها را نادیده گرفته است.
بر اساس این گزارش که در پایگاه اینترنتی گروه تحقیقاتی اوپن سورس سنتر منتشر شده است، نفتکش‌های کره شمالی از ماه مارس تاکنون بیش از ۴۰ پهلوگیری در پایانه «وستوچنی» واقع در خاور دور روسیه داشته‌اند.
ده‌ها تصویر ماهواره‌ای با وضوح بالا، داده‌های AIS (سیستم شناسایی خودکار) و تصاویر منتشرشده از سوی مأموریت‌های گشت دریایی که وظیفه نظارت بر فعالیت‌های ناقض تحریم‌های سازمان ملل متحد کره شمالی را دارند، نشان می‌دهند نفتکش‌های کره شمالی بارها در یک پایانه نفتی بندر «وستوچنی» روسیه بارگیری می‌کنند.
بر اساس گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد، کره شمالی به واردات غیرقانونی فرآورده‌های نفتی ادامه داده و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را نادیده گرفته است.
در اوایل سال جاری میلادی، ایالات متحده و کره جنوبی کارگروهی تازه را با هدف جلوگیری از تهیه نفت غیرقانونی کره شمالی راه‌اندازی کردند، زیرا شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آینده تحریم‌های بین‌المللی تردیدهایی را به‌وجود آورده است.
بر اساس محدودیت‌های شورای امنیت سازمان ملل که بر سر توسعه تسلیحات هسته‌ای و موشکی کره شمالی اعمال شده است، پیونگ یانگ به واردات سالانه ۵۰۰ هزار بشکه فرآورده‌های نفتی محدود شده است.
پیونگ یانگ و مسکو در سال‌های اخیر روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود را افزایش داده‌اند.
در سفر ماه ژوئن ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به کره شمالی زمانی که رهبران دو کشور بر سر یک پیمان دفاعی متقابل توافق کردند، این همکاری‌ها به اوج رسید.
همکاری نظامی بین روسیه و کره شمالی ترس‌های بین‌المللی را در پی داشته است، به‌طوری که واشینگتن، کی‌یف و سئول، پیونگ یانگ را به‌دلیل ارسال تجهیزات نظامی و بیش از ۱۰ هزار نیرو به روسیه برای حضور در مقابله نظامی روسیه و اوکراین محکوم کردند.
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد ماه گذشته گفت: همکاری نظامی مسکو و پیونگ یانگ ناقض قوانین بین‌المللی نیست.
کره شمالی اعزام نیرو به روسیه را رسمی اعلام نکرده است، اما اذعان دارد اقدام‌هایی از این دست با قوانین بین‌المللی مطابقت دارد.