عدم خواب گندم دلیل کیفیت پایین نان در استان کرمانشاه
نایب رئیس اتحادیه نانوایان کرمانشاه گفت: با توجه به خودکفا شدن کشور در تولید گندم و جلوگیری ذاز واردات گندم، استراحت و خواب گندم در سیلوها کاهش یافته و این سبب کاهش کیفیت نان در سراسر کشور از جمله استان کرمانشاه شده است.
نوروز عزیزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه کیفیت نان به فرایندی از مزرعه تا منزل مصرفکننده بستگی دارد، اظهار کرد: مزرعه و نحوه کشت گندم، سیلوهای محل نگهداری گندم، کارخانجات تولید آرد و نانوایی بر کیفیت نان تأثیرگذار هستند و مردم و نگهداری نان در منزل مصرفکننده در آخرین حلقه قرار دارد.
وی عنوان کرد: 51 درصد از عوامل مؤثر بر کیفیت نان مربوط به نهادهها، 17 درصد مربوط به شرایط فنی و تجهیزات و 32 درصد مابقی مربوط به نانوایی و نیروی کار و مهارتهای انسانی است.
رئیس اتحادیه نانوایان کرمانشاه، گفت: امسال 12 میلیون تن گندم در کشور برداشت شده و چون به خودکفایی رسیدهایم سیاست بر این است که واردات گندم انجام نشود و به همین دلیل گندم داخلی خواب کافی را ندارد و این سبب کاهش کیفیت نان در سراسر کشور از جمله استان کرمانشاه شده است.
عزیزی با بیان اینکه استان کرمانشاه تا سال گذشته از نظر کیفیت نان رتبه هفتم کشور را داشته است، افزود: براساس پژوهشهای انجام شده بیش از 75 درصد مردم از کیفیت نان استان رضایت دارند، اما وقتی آرد کیفیت لازم را نداشته باشد بهترین خباز نیز نمیتواند نان باکیفیت تولید کند.
وی با اشاره به اینکه نانواییها براساس قیمت آردی که دریافت میکنند به سه دسته یارانهای، نیمه یارانهای و آزادپز تقسیم میشوند، گفت: در شهر کرمانشاه 711 نانوایی یارانهای، 314 نانوایی نیمه یارانهای و 117 نانوایی آزادپز فعال وجود دارد.
رئیس اتحادیه نانوایان کرمانشاه با بیان اینکه کیفیت نان در نانواییهای آزادپز به دلیل بالاتر بودن دستمزد نیروی انسانی بهتر است، عنوان کرد: نرخ گذاری در نانواییهای دولتی چند سال یک بار انجام میشود و درصدهای تعیین شده نیز متناسب با نرخ تورم نیست و به همین دلیل دستمزد کارگران در این نانواییها پایینتر است.
عزیزی با اشاره به مهاجرت کارگران نانواییها به سایر استانها، افزود: چنانچه قیمت نان نیز همچون سایر اقلام در ابتدای سال تعیین شود دستمزد کارگر نیز تعدیل میشود و به تبع میتوان شاهد افزایش کیفیت نان بود.
وی با تأکید بر این موضوع که نان خون نرخ خوب میخواهد، عنوان کرد: به طور نمونه قیمت هر نان سنگک یارانهای 220 تومان است در حالی پیشنهاد ما با احتساب تمام هزینهها و 15 درصد سود تعیین شده 4410 تومان بود که با آن موافقت نشد.
رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه با اشاره به اینکه 18 عامل در قیمت نان تأثیرگذار است و نانوایی دخل و تصرفی در نرخگذاری ندارد گفت: به نظر میرسد اکنون سه گروه دولت، مردم و نانوایان از وضعیت ناراضی هستند و آزادسازی قیمت نان میتواند سبب رقابتی شدن فعالیت نانوایان و افزایش کیفیت شود.
انتهای پیام/