خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 آذر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی

مهر | اقتصادی | یکشنبه، 04 آذر 1403 - 15:29
بر اساس قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها تنظیم و انجام بیش از ۵۰ مورد مقرره و تکلیف بر عهده شورای ملی تامین مالی قرار داده شده است.
مالي،تأمين،اجرايي،دستورالعمل،شوراي،ملي،تأييد،دارايي،تصويب،ام ...

به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت امور اقتصادی و دارایی با انتشار گزارشی اعلام کرد: قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها ایجاد شورای ملی تأمین مالی را به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی به‌عنوان نهاد مشخص در این حوزه پیش‌بینی کرده است.
از زمان ابلاغ قانون، وزارت اقتصاد ضمن تغییر ساختار موجود و تنظیم فرآیندها متناسب با شرایط جدید، مبادرت به ایجاد مرکز تسهیل تأمین مالی تولید به‌عنوان دبیرخانه شورای ملی تأمین مالی کرده و با جدیت تدوین مقررات و انجام تکالیف قانونی را در دستور کار خود قرار داده است.
برگزاری منظم جلسات شورای ملی تأمین مالی برای تسریع در اجرای این قانون مترقی که خلاء آن تنگنای مالی بنگاه‌ها را تشدید کرده است در دولت چهاردهم هم مورد تأکید وزیر امور اقتصادی و دارایی بوده است.
تاکنون علاوه بر دستورالعمل نحوه تشکیل جلسات شورای ملی تأمین مالی، آئین‌نامه نحوه تأسیس و فعالیت صندوق‌های ضمانت غیردولتی، تأیید پیش‌نویس آئین‌نامه نحوه تأسیس و فعالیت شرکت‌های اعتبارسنجی، شیوه‌نامه تأمین مالی قراردادهای بالادستی نفت و گاز در این شورا به تصویب رسیده است.
تصویب اعطای ضمانت‌نامه دولتی به یکی از صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی، تصویب و ابلاغ دستورالعمل تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس‌های کالایی، تأیید پیش‌نویس آئین‌نامه اجرایی با موضوع اجازه به شهرداری‌ها جهت تسویه مطالبات و بدهی‌های قطعی شده با دستگاه‌های اجرایی و مؤسسات اعتباری، تصویب شیوه‌نامه تسهیل تأمین مالی از طریق شرکت پروژه و تأیید پیش‌نویس آئین‌نامه اجرایی تأیید صلاحیت مدیران صندوق‌های تضمین از دیگر مصوبات شورای ملی تأمین مالی تا کنون بوده است.
همچنین پیش‌نویس‌های تدوین شده که در حال بررسی در کمیته‌های تخصصی ذیل شورا است عبارتند از آئین‌نامه تأیید صلاحیت مدیران شرکت‌های اعتبارسنجی، دستورالعمل نسبت‌های مالی لازم الرعایه برای صندوق‌های ضمانت غیردولتی، آئین‌نامه اجرایی تسهیل و اعطای اقامت به متقاضیان خارجی سپرده‌گذاری و سرمایه‌گذاری، آئین‌نامه اجرایی سامانه جامع اطلاعات سرمایه‌گذاری کشور، آئین‌نامه اجرایی تأمین مالی خارجی و سرمایه‌گذاری از طریق رمز پول و آئین‌نامه اجرایی توسعه روش‌های تأمین مالی مبتنی بر فروش / خرید اعتباری کالاها و خدمات.
در همین حال پیش‌نویس دستورالعمل ارتقا توان رقابت در جذب منابع مالی خارجی و تحقق ورود سرمایه خارجی، دستورالعمل تشکیل کارگزاری‌های جذب سرمایه‌گذاری و حق‌الزحمه دریافتی، دستورالعمل سازوکار انتشار اوراق ارزی، آئین‌نامه نحوه استفاده از پایگاه‌داده اعتباری و گزارش‌های شرکت‌های اعتبارسنجی و شیوه‌نامه صدور ضمانت‌نامه مبتنی بر تهاتر نفت نیز به تصویب رسیده است.
گفتنی است به‌منظور بررسی دقیق و متقن پیش‌نویس‌های مذکور برای هر کدام چندین جلسه کمیته کارشناسی و تخصصی تشکیل می‌شود.
مجید کریمی رئیس مرکز تسهیل تأمین مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی پیش از این گفته بود که بنا بر دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی مقرر شد جهت تسریع در انجام تکالیف قانونی، تا پایان سال جاری هر دو هفته یک‌بار جلسه شورای ملی تأمین مالی تشکیل شود تا نزدیک به ۵۶ تکلیف تعیین شده در قانون برای این شورا به سرانجام برسد.