خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 آذر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

"سوکار"، بخشی از فعالیت گاز خود در ترکیه را واگذار می‌کند - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 04 آذر 1403 - 15:52
شرکت سوکار جمهوری آذربایجان مذاکراتی را برای فروش تجارت توزیع گاز طبیعی خود در ترکیه، شامل شرکت های «بورساگاز» و «قیصری گاز»، آغاز کرده است که ارزش این معامله صدها میلیون دلار برآورد می شود.
تركيه،گاز،سوكار،شركت،طبيعي،آذربايجان،توزيع،خريد،انرژي،فروش،ب ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، شرکت انرژی دولتی آذربایجان، سوکار، مذاکراتی را برای فروش تجارت توزیع گاز طبیعی خود در ترکیه را آغاز کرده است.
سخنگوی سوکار اعلام کرده که مذاکرات برای فروش شرکت «سرمایه‌گذاری گاز سوکار ترکیه» که مالک شرکت‌های «بورساگاز» و «قیصری‌گاز» است، آغاز شده است.
در این بیانیه همچنین آمده است که به دلیل روندهای حقوقی و ضرورت حفظ محرمانگی، جزئیات فروش در این مرحله افشا نخواهد شد و با پیشرفت و روشن شدن روند، تمام جزئیات به طور شفاف به اطلاع عموم خواهد رسید.
منابع آگاه اعلام کردند که فروش احتمالی این واحدها که گاز را به خانه‌ها و مشاغل منتقل می‌کند، می‌تواند صدها میلیون دلار ارزش داشته باشد.
با این حال، تاکنون تصمیمی قطعی نشده و هیچ تضمینی برای انجام معامله وجود ندارد.
شرکت‌های مذاکره‌کننده در خرید شرکت‌های سوکار در ترکیه
به گزارش منابع آگاه، شرکت‌های «آکسا دوغال گاز داغیتیم»، «احلاتجی دوغال گاز» و «پالمت انرژی» در حال مذاکره مستقیم با سوکار برای خرید شرکت‌های توزیع گاز طبیعی این شرکت در ترکیه هستند.
این منابع به دلیل محرمانه بودن اطلاعات، از افشای نام خود خودداری کردند.
شرکت‌های آکسا، احلاتجی و پالمت نیز در این خصوص اظهارنظری نکرده‌اند.
بر اساس داده‌های رسمی، این دو شرکت توزیع گاز در سال گذشته در مجموع 1.7 میلیارد مترمکعب گاز به 1.3 میلیون مشترک در استان‌های بورسا و قیصریه فروخته‌اند.
بورسا پس از استانبول، آنکارا و ازمیر، چهارمین مرکز بزرگ تقاضای گاز طبیعی در ترکیه است.
سوکار این دو شرکت را در سال 2019 با خرید دارایی‌های شرکت آلمانی EWE AG در ترکیه به مبلغی نامشخص، به مالکیت خود درآورده بود.
سرمایه‌گذاری‌های سوکار در ترکیه
سوکار، شرکت دولتی نفت آذربایجان و یکی از مهم‌ترین متحدان ترکیه، با سرمایه‌گذاری 18 میلیارد دلاری در این کشور، بزرگترین سرمایه‌گذار خارجی در ترکیه محسوب می‌شود.
فعالیت‌های سوکار در ترکیه بر بخش‌های پالایش و پتروشیمی متمرکز است.
این شرکت مالک پالایشگاه استار در سواحل دریای اژه نیز هست.
علاوه بر این، سوکار از طریق دو خط لوله که از ترکیه عبور می‌کند، گاز طبیعی را از آذربایجان به اروپا صادر می‌کند.
تاریخچه خریداری شرکت‌های گاز توسط سوکار در ترکیه
شایان ذکر است که در تاریخ 17 ژوئن 2019، فرآیند خرید شرکت‌های «بورساگاز»، «قیصری‌گاز»، «انرویس»، «ای‌دبلیو‌ای انرژی» و «میلنی‌کام» که متعلق به شرکت آلمانی EWE Turkey Holding بودند، توسط شرکت سوکار ترکیه انرژی (STEAŞ) تکمیل شد.
شرکت سوکار از ماه مه 2008 فعالیت‌های خود را در ترکیه تحت نام STEAŞ ادامه می‌دهد.
در زمان امضای قرارداد خرید، واقف علی‌اف، رئیس هیئت‌مدیره سوکار ترکیه، اعلام کرد که با ورود «بورساگاز» و «قیصری‌گاز» به گروه، زنجیره ارزش گاز طبیعی در ترکیه تکمیل شده است.
وی افزود: از زمان ورود به بازار ترکیه، ما همواره با توجه به پویایی و بهره‌وری در بخش‌هایی که فعالیت داریم، به ادغام و یکپارچگی اهمیت داده‌ایم.
طی 12 سال گذشته، به انتقال گاز طبیعی به ترکیه مشغول بوده‌ایم و از سال 2013 فروش عمده گاز را انجام داده‌ایم.
همچنین شریک اصلی پروژه تاناپ هستیم که یکی از مهم‌ترین پروژه‌های مشترک بین دولت‌های ترکیه و آذربایجان برای انتقال گاز طبیعی است.
امروز با افزودن «بورساگاز» و «قیصری‌گاز» به ساختار سوکار ترکیه، فعالیت خود را در حوزه توزیع گاز آغاز می‌کنیم.
من باور دارم که این ادغام بزرگ و هم‌افزایی ناشی از آن، تأثیر بسیار مهمی بر اقتصاد هر دو کشور برادر و شرکت ما خواهد داشت.
از همه همکاران جدیدمان می‌خواهم که به خانواده سوکار خوش‌آمد بگویند.
وی همچنین بیان کرد که اضافه شدن این شرکت‌ها، توانایی سوکار ترکیه را در بخش انرژی افزایش خواهد داد.
واقف علی‌اف در ادامه گفت: ما سال‌هاست که فعالیت‌های توزیع گاز را در آذربایجان و سراسر گرجستان، به جز تفلیس، انجام می‌دهیم.
اکنون قصد داریم این تجربه را با تمرکز بر رضایت مشتری به شهرهای بورسا و قیصری منتقل کنیم.
گاز طبیعی از بخش‌های کلیدی فعالیت ماست و ما برنامه داریم در این زمینه گسترش بیشتری داشته باشیم و فرصت‌های جدید را ارزیابی کنیم.
انتهای پیام/