خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 05 آذر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

"هاشمی" دهمین سکاندار خراسان جنوبی + لیست استانداران

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 05 آذر 1403 - 09:12
خراسان جنوبی امروز میزبان وزیر کشور است تا سید محمدرضا هاشمی را رسما به عنوان دهمین استاندار این استان معارفه  کند.
خراسان،استان،جنوبي،رتبه،عنوان،كشور،توليد،بيرجند،فرماندار،است ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سیدمحمدرضا هاشمی 3 ابان ماه با موافقت و تصویب هیات وزیران به عنوان دهمین استاندار خراسان جنوبی در دولت چهاردهم سکان هدایت این استان بر عهده گرفت وجایگزین جواد قناعت شد.
خراسان جنوبی به عنوان سومین استان پهناور ایران است با مساحت 151 هزار کیلومتر مربع ،با وجود داشتن مرز طولانی با افغانستان (331 کیلومتر) از استان‌های امن کشور به شمار می‌رود و اکنون نیز بیش از 80 درصد ترانزیت کالا به افغانستان از راه‌های خراسان جنوبی انجام می‌شود که اهمیت حمل و نقل زمینی در این منطقه را می‌رساند.
خراسان جنوبی در مسیر 2 کریدور بین المللی شمال – جنوب واقع است و اتصال آن به بندر چابهار و بندرعباس، از طرفی عبور 2 کریدور شرق - غرب و اتصال ناحیه مرکزی کشور به مرزهای دوکوهانه نهبندان، ماهیرود سربیشه (میل 78)، گلورده درمیان (میل 73)، یزدان زیرکوه و دوغارون تایباد سبب شده راه‌های این استان از جایگاه خاص برخوردار باشد.
دیار خاوران رتبه نخست زعفران با کیفیت کشور و رتبه دوم تولید این محصول، رتبه نخست زرشک بی دانه جهان و رتبه نخست تولید عناب کشور، رتبه چهارم تولید پنبه، رتبه سوم تولید گیاهان دارویی، رتبه پنجم تولید پسته و گل نرگس، رتبه هشتم تولید انار و رتبه دوم جمعیت شتر کشور را درکارنامه دارد.
استان خراسان جنوبی دارای چهار پایگاه میراث جهانی و پنج پایگاه ملی است ویکی از پیشران‌های اقتصادی خراسان جنوبی صنعت گردشگری است و این استان 10 اثر جهانی، هزار و 55 اثر ملی و سه هزار و 655 اثر شناسایی‌شده و 26 پایگاه جهانی در کشوررا در خود جای داده است.
این استان کویری و مرزی با دارا بودن 698 معدن مختلف با ذخیره قطعی حدود هفت میلیارد تُن و اشتغال بیش از 13 هزار نفر یکی از پنج استان معدنی کشور محسوب می‌شود.
خراسان جنوبی با توجه به ساختار زمین‌شناسی آن از ذخایر غنی با تنوع حدود 50 نوع ماده معدنی برخوردار است که زغال‌سنگ، منیزیت، خاک‌های صنعتی، سنگ‌های تزیینی، بنتونیت، کرومیت، سنگ آهن، دولومیت، آندالوزیت، مرمریت، بازالت، طلا، مس، سیلیس، فلورین، پتاس، سرب و روی از مهمترین مواد معدنی در این استان پهناور هستند.
دیار خاوران از قرن‌ها پیش مهد پرورش فرهیختگان و دانشوران نامداری بوده که ایران اسلامی به وجود آنان مفتخر است، به گونه‌ای که مقام معظم رهبری در بیانیه 2 هزار شهید خراسان جنوبی در سال 1397 از این استان به عنوان "دیار علم و ایمان" یاد کردند.
خراسان جنوبی را به قطب دانشگاهی شرق کشور می شناسند و دانشگاه بیرجند به عنوان بزرگترین موسسه آموزش عالی استان خراسان جنوبی با بیش از 46 سال سابقه و کارکرد علمی و آموزشی دارای بیش از 13 هزار دانشجو در 340 کدرشته مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است.
دانشگاه بیرجند بر اساس آخرین رتبه‌بندی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمره دانشگاه‌های جامع سطح دو در تراز عملکرد ملی و با ماموریت محوری توسعه آموزش، پژوهش و فناوری و کمک به رفع چالش‌های ملی قرار گرفته است.
امروز سید محمدرضا هاشمی که قبل از این در دولت سیزدهم یعنی 9 مهر 1400 به عنوان استاندار سمنان معرفی شده بود و پس از گذشت سه سال، امروز به عنوان دهمین استاندار خراسان جنوبی معرفی می شود.
هاشمی متولد 1349 در شیروان استان خراسان شمالی است که فرمانداری شهرستان مشهد (از سال 1398 تا 1400)، سرپرست استانداری استان قم (در سال 1397) و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی این استان (در سال 1396)، فرماندار شاهرود، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری خراسان شمالی (در سال 1392) و استانداری سمنان در دولت سیزدهم را در کارنامه دارد.
انتخاب به عنوان فرماندار نمونه استان خراسان شمالی در سال 90 و فرماندار برتر استان سمنان در سال 1393 و 1395 هم جزو سوابق اجرایی سید محمد رضا هاشمی است.همچنین وی در سال 1398 به عنوان فرماندار برتر استان خراسان رضوی انتخاب شد.
از ابتدای تاسیس استان خراسان جنوبی درسال 1383 تاکنون ابراهیم رضایی بابادی، سید صولت مرتضوی، قهرمان رشید، وجه‌الله خدمتگزار، سید علی‌اکبر پرویزی، محمدمهدی مروج‌الشریعه، محمدصادق معتمدیان، حمید ملانوری شمسی و محمدجواد قناعت استاندار خراسان جنوبی بوده‌اند.
استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند 12 شهرستان دارد.
انتهای پیام/