جزئیاتی از سفر عراقچی به پرتغال؛ تداوم تحرکات دیپلماتیک رئیس دستگاه دیپلماسی
وزیر امور خارجه کشورمان به منظور شرکت در دهمین مجمع جهانی ائتلاف تمدن های ملل متحد و در راستای تبیین مواضع سازنده و ثباتزای ایران در طول تاریخ و نقش موثر آن در توسعه تمدن بشری، از تاریخ ۵ تا ۷ آذرماه به به لیسبون پایتخت پرتغال که میزبانی این نشست را بر عهده دارد، سفر می کند.
وزیر امور خارجه کشورمان به منظور شرکت در دهمین مجمع جهانی ائتلاف تمدن های ملل متحد و در راستای تبیین مواضع سازنده و ثباتزای ایران در طول تاریخ و نقش موثر آن در توسعه تمدن بشری، از تاریخ ۵ تا ۷ آذرماه به به لیسبون پایتخت پرتغال که میزبانی این نشست را بر عهده دارد، سفر می کند.
کد خبر: 686750 | ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ۱۰:۳۲:۳۲
عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان به منظور شرکت در دهمین مجمع جهانی ائتلاف تمدن های ملل متحد و در راستای تبیین مواضع سازنده و ثباتزای ایران در طول تاریخ و نقش موثر آن در توسعه تمدن بشری، از تاریخ ۵ تا ۷ آذرماه به به لیسبون پایتخت پرتغال که میزبانی این نشست را بر عهده دارد، سفر می کند.
در جریان این سفر و در سخنرانی وزیر امورخارجه کشورمان دیدگاهها و نقطه نظرات مهم جمهوری اسلامی ایران درخصوص موضوعات مهم بین المللی بعنوان یکی از تمدن های کهن جهانی که همواره نقش مهم و ارزنده ای را در طول تاریخ بشر ایفا نموده و کماکان مسئولیت خود را در آگاهی بخشی و تقویت اصول تمدن انسانی مبتنی بر ارزشهای والای الهی می داند، تشریح خواهد شد.
همچنین از فرصت برنامه ها و ملاقات های دوجانبه برای گفتگو درخصوص موضوعات مهم و مورد علاقه دوجانبه و چندجانبه موضوعات مهم منطقه ای و بین المللی در دستورکار بین المللی نیز استفاده خواهد شد.
متأسفانه برخی کشورها امروزه در راستای جاه طلبی و قدرت طلبی سیاسی و امنیتی تلاش می کنند مسیر فرهنگ و تمدن بشری را منحرف ساخته و آمال یکجانبه و کوته بینانه خود را بر نظام بین الملل تحمیل کنند.
جمهوری اسلامی ایران با ابتنای به فرهنگ و تاریخ تمدنی و باستانی مکتوب هفت هزار ساله خود که آمیخته با ارزشهای والای اسلامی می باشد، ضمن تلاش در تقویت ارزشهای انسانی و حفظ حرمت، کرامت و شخصیت انسانها در جهان، همواره مخالفت خود را با استیلا طلبی خودخواهانه که تلاش نموده اند جوامع انسانی را در کشورهای مختلف به استثمار کشیده و با افروختن جنگ های بی پایان منافع نامشروع خود را تامین نمایند، اعلام کرده است.
در شرایطی که موثرترین مسیر برای کاهش آلام بشری ازجمله در غزه و لبنان بازگشت به پیام های انسانی، ریشه دار در تاریخ و تمدن و آموزه های ادیان ابراهیمی، است، حضور هیئت جمهوری اسلامی ایران فرصتی برای گفتگو و دعوت به اخلاق و ارزشهای انسانی است.
متأسفانه نشانه های دینستیزی و کتابسوزی همچنان در اروپا وجود دارد.
پیام کنفرانس لیسبون، تأکید بر ضرورت گفتگو، تفاهم و احترام به فرهنگ، ادیان و آموزه های الهی است.
روابط با اروپا:
حضور هیئت ایرانی در نشست پرتغال تأکید بر اهمیت جنوب اروپا در مسیر مناسبات اروپایی جمهوری اسلامی ایران است.
سابقه روابط ایران و جنوب اروپا ازجمله پرتغال، ۵۰۰ سال و اسپانیا، ۴۰۰ سال است.
این تاریخ طولانی میراث ارزشمندی است که نیاز به حفظ و تعمیق دارد.
سفر به قاره سبز از این منظر حایز اهمیت است.
جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده گفتگو مهمترین کانال برای عبور از مشکلات و رفع دغدغه های متقابل است.
در عین حال گفتگو باید مبتنی بر احترام متقابل باشد.
جمهوری اسلامی ایران از تنش در روابط با اروپا استقبال نمی کند.
اما اگر برخی بخواهند مسیر تقابل را دنبال کنند، برای آنها فرش قرمز پهن نخواهد شد.
متاسفانه تاکنون در چندین نوبت اتحادیه اروپا و انگلیس تحریم های ناعادلانه ای را خصوصا بر مردم ایران (تحریم پروازهای ایران ایر به اروپا و اخیرا کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) تحمیل نمودند که در نقض صریح حقوق بین الملل و پیمان های دوجانبه می باشد.
به طرف های اروپایی یادآوری شده که هدف از این تحریم ها آزار مردم است.
جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید مجدد بر لزوم حفظ تمامیت ارضی کشورها، اتهامات واهی غرب در خصوص صدور تسلیحات راهبردی به روسیه را تکذیب نموده و کماکان آماده تبادل نظر با مقامات مسئول اروپائی برای شفاف سازی و رفع سوء تفاهمات را اعلام می دارد.
تراژدی غم بار حملات روزانه خونبار این رژیم سفاک به مردم بی دفاع و غیر نظامی که تاکنون بالغ بر 50 هزار شهید به همراه داشته را به مقامات اروپائی گوشزد شده است.
در گفتگو با طرفهای اروپایی شرکت کننده در کنفرانس، ضمن محکوم نمودن حمایت های تسلیحاتی، امنیتی و اقتصادی اروپا از رژیم صهیونیستی، ضرورت بازنگری در رفتار با آن خصوصا بعد از تصمیم اخیر دادگاه بین المللی لاهه در صدور حکم جلب نتانیاهو و گالانت مورد تأکید قرارگرفته است.
جمهوری اسلامی ایران تلاش اسپانیا در مسیر حمایت از تشکیل کشور فلسطین را مورد توجه قرارداده است.
متاسفانه در دو هفته گذشته شاهد بودیم، رژیم آلمان باستناد حمایت از یک تروریست سفاک که مردم بسیاری را در ایران اسلامی به خاک و خون کشید، مشکلات عدیده ای را برای هموطنانمان به وجود آورد.
حمایت آلمان از یک تروریست قابل تحمل نیست.
در موضوع حقوق بشر وجود استانداردهای دوگانه برخی طرفهای اروپایی در توجیه ارزشهای حقوق انسان دوستانه در ادعا و عمل، مهمترین چالش فعلی روابط بین الملل است.