خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 05 آذر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جوجه‌ریزی در واحدهای مرغ گوشتی استان بوشهر ۳۱ درصد افزایش یافت

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 05 آذر 1403 - 11:06
بوشهر- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: جوجه‌ریزی در واحدهای مرغ گوشتی استان بوشهر ۳۱ درصد افزایش یافت.
جوجه،مرغ،استان،تأمين،نطفه،گوشتي،بوشهر،كشي،واحدهاي

به گزارش خبرنگار مهر، ابوتراب نکیسا صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تأمین نهاده و قیمت مناسب مرغ زنده موجب افزایش ۳۱ درصدی سطح جوجه ریزی در آبان ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل شده است.
وی از تأمین نیازهای استان خبر داد و اضافه کرد: با این حجم جوجه‌ریزی صورت پذیرفته از لحاظ تأمین گوشت مرغ برای نیمه دوم آذر و دیماه مشکل نخواهیم داشت.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه تولید اضافه به نیاز استان، خواهیم بود و بخشی از نیاز گوشت مرغ استان‌های همجوار را نیز تأمین خواهیم کرد افزود: همچنین شاهد افزایش ۲۱ درصدی جوجه ریزی در هشت ماه سال جاری نسبت به سال قبل بوده ایم.
تأمین تخم مرغ نطفه دار
وی ادامه داد: در سال‌های اخیر با سرمایه‌گذاری صورت پذیرفته در بخش مرغ مادر گوشتی، ۲ واحد مرغ مادر به بهره برداری رسیده که این کار موجب تأمین تخم مرغ نطفه دار کارخانه جوجه کشی در استان خواهد شد.
نکیسا با اشاره به اینکه این امر موجب شده که بخش عمده جوجه یک روزه در سطح استان تولید شود تصریح کرد: در سال‌های قبل جوجه یک روزه مورد نیاز واحدهای پرورش مرغ گوشتی خارج از استان و عمدتاً از شمال کشور تأمین می‌شد.
وی افزود: این کار باعث ایجاد هزینه اضافه به مرغدار به دلیل تأثیر عوامل محیطی روی جوجه و تأثیر منفی در طول دوره پرورش می‌شود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی بوشهر عنوان کرد: که در حال حاضر یک واحد کارخانه جوجه کشی به ظرفیت ۴۰ میلیون قطعه در استان به بهره برداری رسیده است.
توسعه واحدهای جوجه کشی
نکیسا خاطرنشان کرد: با بهره برداری این واحد، تخم مرغ نطفه دار تولیدی مزارع مرغ مادر گوشتی استان بوشهر در این واحدها تبدیل به جوجه یک روزه شده و تحویل واحدهای پرورش مرغ گوشتی داده می‌شود.
وی گفت: یک واحد دیگر به ظرفیت ۱۲ میلیون در حال ساخت است که تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
معاون تولیدات دامی جهاد کشاورزی بوشهر ادامه داد: به دلیل نزدیکی به دریا و وفور اکسیژن درصد بالایی از تخم‌مرغ نطفه دار به جوجه تبدیل می‌شود که این مزیت، فاکتور توسعه واحدهای جوجه کشی در سواحل را نسبت به مناطق خشک و کوهستانی توجیه پذیرتر می‌کند.