زنجیره ارزش معادن باید تکمیل شود/کوتاهی در ایمنی معدنجوی طبس
نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون امنیت انرژی و صنایع معدنی با بیان اینکه در حادثه طبس در بحث ایمنی کوتاهی هایی صورت گرفته بود، گفت: باید زنجیره ارزش معادن ما تکمیل و فرآوری لازم انجام شود، محصول ما باید ارزآوری برای کشور از نظر صادرات داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، زینب قیصری در بازدید از نمایشگاه معدن اظهار کرد: بعد از اتفاقی که در معدنجوی طبس رخ داد و بازدیدهایی که نمایندگان مجلس داشتند، متوجه شدیم در مباحث ایمنی (HSE)کوتاهیهایی انجام شده که به لحاظ نظارتی مجلس ورود کرد و نظر تخصصی خود را داد.
وی ادامه داد: نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی هم پیگیری موضوع هست و در کمیسیون حمایت از تولید هم موضوعات ایمنی معادن و مشکلات را بیان کردیم اما معتقدیم وقتی معدنی به بهرهبرداری میرسد، کارگری که در آنجا مشغول به کار است باید استانداردهای اولیه و لازم در اختیارش قرار داده شود و موارد لازم رعایت شود تا در هنگام حادثه اگر صاحب معدن کوتاهی کرده پیگیری شود و اگر در زمینه تجهیزات کوتاهی شده از طریق وزارت صمت پیگیری شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون امنیت انرژی و منابع معدنی افزود: در معدن طبس حادثهای رخ داد، ممکن است خدای نکرده چند سال دیگر در معدنی دیگر حادثه رخ دهد، باید با نظارتهای بیشتر جلوی حوادث را بگیریم و اگر میخواهیم دیگر شاهد اتفاقات ناگوار نباشیم در حوزه نظارت پیگیریهای لازم را انجام دهیم.
شیوه بهرهبرداری معادن ما در کشور با سراسر دنیا از نظر استانداردها متفاوت است باید تجهیزات لازم معادن راحتتر در اختیار قرار گیرد، ارز لازم برای ورود تجهیزات داده شود.
قیصری گفت: خراسان جنوبی ظرفیت بسیار خوبی به ویژه در بخش معادن دارد و همچنین کشور ایران در بخش معادن غنی است ان گونه که رتبه ذخایر معدنی ما در دنیا 15 است که سهم خراسان جنوبی از این میزان خوب است.
باید زنجیره ارزش معادن ما تکمیل و فرآوری لازم انجام شود چرا که معنا ندارد وقتی در معادن ما استخراج به صورت خام و نیمه خام انجام شود و برای فرآوری به خارج کشور ارسال شود، سپس چند برابر قیمت دوباره به کشور بازگردد، محصول ما باید ارزآوری برای کشور از نظر صادرات داشته باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به سمت ارزآوری حاصل از صادرات برویم، گفت: با توجه به ناترازیهای که در کشور رخ داده و تمرکز بر روی هیدروکربنها بوده است، باید تسهیلگری کنیم و از معادن خلق ارزش کنیم، ضعفهای قانونی را برطرف کنیم و مجلس از حیث نظارت بر حسن اجرای قوانین و نظارتی را داشته باشد.
رکود حاکم بر بازار و افزایش بی رویه هزینههای تولید از مشکلات معدن است
احمد پروین نیز در حاشیه بازدید از پاویون خراسان جنوبی با بیان اینکه ناترازی انرژی و تعطیلات ناشی از آن از مشکلات حوزه معدن است، گفت: رکود حاکم بر بازار، تورم لجام گسیخته، مشکل در تامین مالی واحدها افزایش بی رویه هزینههای تولید و حمل مواد معدنی از مهمترین این مشکلات است.
وی به ناترازی انرژی و تعطیلات تحمیلی ناشی از آن بعنوان یکی دیگر از مشکلات حوزه معدن و صنایع تبدیلی نام برد و خواستار حمایت دولت در قالب پرداخت تسهیلات بانکی و کاهش هزینه های سربار شد و اذعان داشت: حذف قوانین مزاحم حوزه کسب و کار از جلوی راه تولیدکنندگان، ایجاد تغییرات اساسی در قوانین مربوط به تعهد برگشت ارز در شرایط تحریمی فعلی و تغییر مقررات ورود ماشین آلات و کاهش هزینه های ورود آنها به کشور از جمله پیشنهاداتی است که میتوان برای رونق حوزه معدن ارائه داد.
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند به مشکلات صادرات و گره خوردن این بخش به مباحث سیاسی و بینالملل اشاره و با بیان اینکه این موضوع نگرانکننده است، افزود: این موضوعات سرعت و حجم صادرات را کاهش می دهد و از طرفی برگشت ارز ناشی از صادرات هم به تولید و هم به صادرات ضربه زده است.
انتهای پیام/254