خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 07 آذر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

"توزیع‌" سهم مازندران از ‌واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی‌! - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 07 آذر 1403 - 10:52
بسیاری از شرکت های مستقر در شهرک های صنعتی مازندران در بخش توزیع و پخش مشغول به فعالیت هستند ، در حالی که سرمایه گذاران و تولید کنندگان در بخش صنعت باید جایگزین این شرکت های توزیع و پخش شوند.
صنعتي،بابل،استان،مازندران،شهرستان،صنعت،توجه،شهرك،فعال،توليد، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابل، شهرستان بابل 1578 کیلومتر مربع وسعت دارد و در مقایسه با وسعت 23756 کیلومتر مربعی استان مازندران، 6درصد از وسعت مازندران مربوط به این شهرستان است؛ بابل همچنین دارای سه شهرک صنعتی و همچنین سه ناحیه صنعتی است، یعنی در حال حاضر بیش از 255 هکتار از وسعت شهرستان به این شش ناحیه صنعتی که در بخش‌های شش‌گانه بابل توزیع شده‌اند تعلق دارد‌.
برخی از کارشناسان، یکی از دلایل اصلی و مانع جذب سرمایه‌گذار ‌در شهرستان بابل را با توجه به نیروی کار مفید و ظرفیت بکر و خدادادی و تمایل متمکنان جهت سرمایه‌گذاری به عنوان پرجمعیت ترین و کلان ترین شهر مازندران نبود زمین برای توسعه شهرک‌های صنعتی و بالطبع جذب سرمایه‌گذار می‌دانند.
بزرگ‌ترین ضعف برای جذب سرمایه‌گذار در مازندران
میثم نبی‌زاده رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بابل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بابل مهم‌ترین و بزرگ‌ترین ضعف برای جذب سرمایه‌گذار در این منطقه را فقر زمین صنعتی برشمرد و اظهار داشت: اگر مسئولان مربوطه در این خصوص اقدام عاجل نکنند مازندران در آینده نزدیک با مشکل مواجه خواهد شد.
وی با بیان اینکه در جلسات اخیر تصمیم گرفته شد تا یک هزار هکتار به شهرک‌های صنعتی استان اضافه شود و از این رقم 100 هکتار سهم شهرستان بابل است، افزود: مطلب قابل ذکر درباره شهرک‌های صنعتی فعلی و نقطه ضعف این شهرک‌ها این است که بسیاری از شرکت‌های مستقر در این شهرک‌ها در بخش توزیع و پخش مشغول به فعالیت هستند در حالی که سرمایه‌گذاران و تولید‌کنندگان در بخش صنعت باید جایگزین این شرکت‌های توزیع و پخش شوند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بابل با بیان اینکه متاسفانه این شرکت‌ها سند مالکیت دریافت کردند و با توجه به صدور سند مالکیت استقرار آنها منع قانونی ندارد، خاطر‌نشان کرد: این مشکل فقط از طریق قانونگذار و نمایندگان و مصوبه مجلس قابل حل است؛ نمایندگان مجلس طی مصوبه‌ای واحدهایی را که در شهرک‌های صنعتی مستقر‌ند و کار غیر‌تولیدی انجام می‌دهند و دربخش صنعت و اشتغال فعالیت ندارند الزام کنند تا واحد‌های خود را به سرمایه‌گذاران صنعت که در زمینه اشتغال جدید طرح و برنامه دارند عودت دهند.
وی با بیان اینکه عودت واحدهای اشتغالزا و تولیدی بیکاری جوانان را کم می‌کند و چرخ تولید کشور را به حرکت در خواهد آورد و رفع این مشکل نیاز به عزم ملی و همت نمایندگان مجلس دارد تا بخش تولیدات صنعتی که اشتغال جوانان بیکار را در پی دارد گسترش دهیم، گفت: در شهرستان بابل 365 واحد دارای پروانه بهره‌برداری مشغول به فعالیتند که از این تعداد 183 واحد در شهرک‌های صنعتی و واحدهای تجاری مانند منصورکنده، رجه، بابلکنار و شهرک صنعتی لاله‌آباد و غیره مستقر است.
شهرک‌های صنعتی باید باعث رونق سرمایه و اشتغال شوند
شهریار شیرخانی‌، ‌مدیر شهرک صنعتی منصور‌کنده بابل در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه استان مازندران قطب کشاورزی و گردشگری است و صنعت این استان هم باید بر‌اساس مزیت زیستی و نیاز استان استقرار و فعال شوند، گفت: شهرک‌های صنعتی باید باعث رونق سرمایه و اشتغال شوند؛ صنعت هر استانی باید به مزیت‌های نسبی آن منطقه نیز توجه کند؛ مثلا وجود شهرک‌ها و صنایع و سرمایه‌گذاری مرتبط با کشاورزی و شیلات و دام و گردشگری و محصولات آن یک ضرورت در استان است.
وی با بیان اینکه از آنجایی که مازندران قطب کشاورزی است پس صنایع متناسب با کشاورزی باید در این حوزه فعال شود، اظهار داشت: خوشه‌های صنعتی با توجه به بافت تمدنی، فرهنگی و جغرافیای استان و مزیت‌های بومی با امکانات مورد نیاز پرورش و توسعه پیدا کند و شهرک‌های صنعتی استان در این حوزه فعال است.
‌مدیر شهرک صنعتی منصور‌کنده بابل با بیان اینکه ‌در استان مازندران می‌توان خوشه‌های صنعتی زیادی را شناسایی و فعال کرد و این امر مستلزم توجه ویژه و حمایت مسئولان ارشد استان و کشور به این حوزه است، تاکید کرد: مثلا در زمینه پرورش نوغان و دامداری و پرورش ماکیان و صنایع دستی و مشاغل دیگری که زمینه تاریخی و ظرفیت‌ها و مزیت‌های بافت بومی استان را داراست‌ باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
شیرخانی با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله که در کشور و مازندران باید توجه شود بالابردن بهره‌وری است که این مورد مهم باعث افزایش تولید و کاهش اتلاف سرمایه می‌شود، تصریح کرد: جهت تداوم استقرار شرکت‌های پخشی که بخشی از زنجیره تولید شرکت‌ها و مراکز تولیدی مهم در کشور‌ند باید با نگاه مثبت چاره‌اندیشی شود؛ در حقیقت این شرکت‌ها در زنجیره تولید داخل وابسته به شرکت‌های تولیدی هستند و بسیاری از جوانان در این بخش مشغول به فعالیتند.
وی با بیان اینکه برخی شرکت‌های تولیدی بزرگ کشور در این شهرک صنعتی واحدهای پخش دارند و ما به دنبال دعوت از مدیران این شرکت‌ها برای استقرار یک واحد تبدیلی و تولیدی متناسب با مزیت شهرستان بابل و مازندران هستیم، تصریح کرد: در تلاشیم این شرکت‌ها‌ که در دنیا و خاورمیانه یک برند هستند در مازندران هم یک شعبه تاسیس کنند و در زمینه‌هایی که استعداد مازندران و بابل اجازه می‌دهد فعال شوند.
مدیر شهرک صنعتی منصور‌کنده بابل با بیان اینکه با استقرار بخشی از خط تولید این صنایع مهم که متناسب با مزیت‌های استان باشد علاوه بر بالابردن بهره‌وری این صنایع و کاهش هزینه‌های آنها، شاهد کاهش مشکل بیکاری و نیز رونق اقتصاد استان و چرخش اقتصاد استان و بهره مندی و رضایت عموم جامعه و سایر مشاغل قالب استان خواهیم بود، گفت: اگر شرکت‌های توزیع که جزئی از زنجیره تولید هستند بسته شوند بسیاری از جوانان وکارگران فعال در این حوزه بیکار می‌شوند چرا که در هر کدام از این شرکت‌ها 130 تا 200 نفر به طور مستقیم مشغول به کار‌ند.
انتهای پیام/