خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 آذر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فعال بازار کار:سبد کالا 5میلیونی تاثیر مثبت بر کارگران ندارد

تسنیم | اقتصادی | پنجشنبه، 08 آذر 1403 - 09:49
کارشناس بازار کار درباره دستمزد کارگران گفت:برای آنکه دستمزدها به سمت واقعی شدن برود باید از طریق شاخص هایی مثل کنترل قیمت اجاره بها و مسکن و دادن وام های ودیعه مسکن به دهک های ضعیف جامعه اقدام کنیم.
سبد،يارانه،كالا،طرح،دستمزد،توزيع،اصلاح،كارگران،دولت،معيشت

حمید حاج اسماعیلی, کارشناس بازار کار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌درباره دستمزد کارگران گفت:تعیین خط فقر, خط تورم و سبد معیشت برای تعیین دستمزد منطقی و دقیق نیاز است.
وی درباره طرح اصلاح ماده 41قانون کار گفت: این طرح را در راستای تقویت معیشت و واقعی شدن دستمزد کارگران مثبت ارزیابی می‌کنم اما تغییر و بازنگری قوانین برای امسال را بعید می‌دانم زیرا مجلس و دولت گرفتار موضوعات بسیاری هستند و درگیری زیادی دارند بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که تا پایان سال اصلاح طرح اتفاق بیفتد.
حاج اسماعیلی درباره توزیع سبد کالای 5 میلیون تومانی به کارگران در جریان اصلاح ماده 41 گفت: معتقدم با توجه به اینکه اکنون دولت یارانه پرداخت می‌کند، این گونه طرح ها و پیشنهادات نوعی دوگانگی و چندگانگی در مسیر حمایت‌ها ایجاد می‌کند و موجب عدم تاثیرگذاری مثبت می‌شود.
وی با بیان اینکه در شرایطی که مشکلات معیشت کارگر بسیار زیاد است توزیع سبد کالا کمکی نمی‌کند گفت: جز اینکه یارانه‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد و کارگران بیشتر آسیب خواهند دید.
در صورتی طرح سبد کالا اجرایی می شود که کارفرمایان و دولت بپذیرند.
این فعال کارگری افزود:با توجه به پرداخت یارانه به شکل گسترده,‌ امکان توزیع سبد کالا در کشور نیست.
از سوی دیگر با توجه به اینکه یارانه ها موثر نبوده است, مجلس و دولت به این نتیجه رسیده اند, کالا جایگزین یارانه نقدی می شود.
این کار تا اندازه‌ای انجام گرفته ولی نیازمند چند اصلاح جدی است .
وی با ااشاره به ضرورت اینکه در اصلاح طرح یارانه می توان پیشنهاد داد که یارانه‌ها در قالب توزیع کالا دیده شود و در عین حال تعداد کالاها را در سبد یارانه افزایش بدهیم و توزیع آنها را به صورت جغرافیایی در کشور آسان کنیم.یارانه‌ها باید به سمت تبدیل شدن به کالا برود و مردم از طریق آن کالای با کیفیت و مرغوب تهیه کنند.
این کارشناس حوزه کار با بیان اینکه نباید دستمزد را با مسایل دیگر مخلوط کرد، افزود: برای آنکه دستمزدها به سمت واقعی شدن برود باید از طریق شاخص‌هایی مثل کنترل قیمت اجاره‌بها و مسکن و دادن وام‌های ودیعه مسکن به دهک‌های ضعیف جامعه اقدام کنیم تا شرایط اقتصادی تثبیت شود و بتوانیم دستمزد گروه‌های حقوق بگیر را به صورت واقعی و کاملاً متمرکز پرداخت کنیم.
انتهای پیام/